sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Kukkia kotona ja töissä

Kerroin teille aikaisemmin syksyllä, että olin ilmoittautunut työpaikkani erään toimipisteen viherkasvivastaavaksi. Käyn kyseisellä paikalla vain kerran viikossa, joten laitoin kalenteriini kestomerkinnän kukkien kastelusta, ettei työpaikan kasveille pääse vahingossakaan käymään samoin kuin joillekin omista kasveistani. Toistaiseksi kaikki ovat hyvin hengissä ja innostuipa pieni kaktus kukkimaankin juuri sopivasti joulun alla.

Työpaikan joulunpunainen marraskuunkaktus ajoitti kukintansa täydellisesti ja lopettelee kukintansa todennäköisesti silloin kun väki kaikkoaa joululomille.
Henkilökunnan keittiön ikkunalaudalla on vehreä tunnelma ja verhoissa teemaan sopiva kuviointi.
Erään huoneen pöydällä oleva huonekuusi on koristeltu vuodenaikaan sopivaksi. Koristeet eivät ole minun käsialaani.

Huonekuusen paikalla oli aikaisemmin violetinpunainen orkidea, mutta se lopetti kukintansa ja siirrettiin pois näkösältä keräämään voimia uuteen kukintaan. Hoitovastuullani oleviin kasveihin kuuluu myös melkein parimetrinen tuoksutraakkipuu. Täytyy myöntää, että viherkasvit tuovat työpaikalle kotoisan tunnelman.

Eräänä aamupäivänä pilvipeite oli hieman ohuempi ja aurinko kajasti hennosti taivaanrannassa. Muuten täällä on ollut jatkuvasti todella hämärää.
Valkoinen amaryllis alkoi kaatua, kun painavat kukat avautuivat. Tukikeppi ja punainen nauha korjasivat tilanteen. Punainen amaryllis päätti kukkia korin sangan kummallakin puolella.
Joka vuosi jännitän, onko marketin valkokukkaisena ostettu amaryllis kerrottu vai ei, ja taas tänä vuonna sain juuri sitä mitä halusinkin.
Lasten joulukalenterin päälle oli aamulla ilmestynyt teemaan sopiva vieras.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

16 kommenttia:

  1. Komeasti kukkii kaktus :)
    Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kyllä viherkasvit kuuluuvat tyäpaikoollekki. Nykki kuvista huakuu kotoone ja rauhalline ilimapiiri.
    Mullei valakoonen amaryllis keriinny ihan täysin aueta, mutta näyttääs kans olevan kerrattu.
    Hyvää itsenääsyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä toimipisteessä, jossa enimmäkseen olen, ei ole kovin paljoa kasveja. Tuolla on kiva käydä, kun on vähän ekstraa. Kiitos!

      Poista
  3. Kauniit kukat tuovat iloa tähän hämäryyteen ja pimeyteen. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukilla on suuri merkitys pimeän ajan piristäjinä. Kiitos, samoin!

      Poista
  4. Työpaikallanne näyttää viihtyisältä, kasveilla on tietenkin siinä iso rooli.
    Onpa kotipihassanne mukavan valoisaa, kun maassa on lumipeite. Markettin amaryllikset ovat aina arpomista. Ajattelin tulevalla viikolla hakea valkoisen amarylliksen ja tietenkin toiveissa on kerrottu. Ehkä kipaisen kukkakauppaan marketin sijasta.
    Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla toimipisteellä on kiva käydä, kun siellä on kasveja ja vähän muutakin tuomassa viihtyisyyttä. Lumi tuo ihmeesti valoa. Toivottavasti vain kaikki ei ehdi sulaa ennen seuraavia lumisateita.
      Kerrottu amaryllis on minunkin suosikkini. Kiitos!

      Poista
  5. Voi kun täälläkin olisi lunta edes vähän. Edelliset sulivat pois, mutta toivon mukaan alkava viikko toisi uutta lunta tullessaan.
    Oikein hyvää itsenäisyyspäivää teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tämän päivän aikana vajunut lumi aika paljon,mutta vielä on onneksi maa valkoinen. Toivortavasti viikolla sataisi lisää. Kiitos!

      Poista
  6. Ihanasti lunta, maisema näyttää niin kauniilta! Ja kivasti tuota jouluista kukintaakin on tarjolla, kukkiva kaktus on kaunis! Hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella iloinen lumisista maisemista ja kukkivista kasveista. Kiitos!

      Poista
  7. Ihanasti kukkivat kukat.
    Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinne teille.

    VastaaPoista
  8. Teillä on kuitenkin siellä lunta mikä antaa valoa, täällä sataa vettä melkein koko ajan. Nyt tosin on kuivempaa. Työpaikkasi kaktus kukkii ihanasti. Omaani olen odottanut, mutta ei.
    Itsenäisyyspäivä meni joten hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi valaisee kummasti. Aika paljon kyllä ehti sulaa, kun pari päivää oli melkein kolme astetta lämmintä ja välillä satoi vettäkin. Ohut kerros jäi vielä maahan ja nyt on taas pakkasta. Jospa sinunkin kaktuksesi alkaisi pian kukkia. Kiitos! Kivaa viikkoa sinullekin!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!