sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Sunshine Blogger Award

Rikkaruohoelämää -blogin Between antoi jokin aika sitten minulle tämän tunnustuksen, johon liittyy liuta kysymyksiäkin vastattavaksi. Lämmin kiitos tunnustuksesta, Between! Heititkin minulle varsinaisen aivopähkinän purtavaksi, sillä monet näistä kysymyksistä menevät aika kaukaa ohi kiinnostuksenkohteistani. Mutta eipä se mitään, välillä on hyvä haastaa itseään.

1. Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?
Olin miettinyt bloggaamisen aloittamista jo pitkään ennen tätä blogia, mutta jotenkin en vain tullut aloittaneeksi sitä aiemmin. Pienet lapsetkin veivät aikaa ja varsinkin esikoisen temperamenttisuus ja uniongelmat kuopuksen vauva-ajan lisäksi rasittivat. Vuosi sitten talvella alkoi tuntua sille, että aika olisi kypsä jollekin ihan omallekin jutulle, joten päätin kokeilla bloggaamista ja sille tielle taisin jäädä.
Kivikkorinteen keltainen kausi aluillaan. Kevätvuohenjuuren kukat loistavat kilpaa auringon kanssa.
2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?
Sitä, että jokin asia vie mennessään niin täydellisesti, että unohtaa kaikki toisarvoiset (ja tärkeämmätkin asiat) ja aika kuluu kuin siivillä.


3. Mitä teet rentoutuaksesi?
Puuhastelen puutarhassa tai teen muuta kukkiin liittyvää. Rentouttavia ovat myös iltaherkutteluhetket isännän kanssa lasten nukahdettua.

4. Viimeisin matkasi?
Jos tähän lasketaan myös sukulaisvierailut, niin taisipa olla päiväreissu Keski-Suomen suuntaan tässä alkukuusta. Kauempana olen käynyt muistaakseni viimeksi keväällä 2014, jolloin kävimme isännän kanssa Helsinkiä ja Espoota tutkimassa. Yövyimme hänen veljensä luona. Se reissu sattui täydellisesti alppiruusujen kukinta-aikaan ja tietenkin houkuttelin (=pakotin) koko poppoon Haagan alppiruusupuistoon. Oli upea reissu! Ulkomailla olen matkustanut viimeksi kouluaikaan miljoona vuotta sitten, joten ei niistä sen enempää.
7.6.2014 Haagan alppiruusupuistossa näytti tältä. Kuvasta ei ihan saa mittakaavasta selvää, mutta isoimmat puskat olivat varmasti vähintään 3 metriä korkeita.
5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?
Perheen kesken.

6. Unelmakohde, johon olet aina halunnut matkustaa?
Minulta ilmeisesti puuttuu jokin matkustusvietti, kun reissaaminen ei hirveästi houkuttele. Tosin Kew Gardens olisi hieno nähdä joskus ja olisi Iso-Britanniassa muutakin nähtävää. Brittiläinen puutarhakulttuuri kiinnostaa minua. Matkustamiseen liittyy eräs hauska juttu minun ja isännän yhteisen taipaleen alkupuoliskolta. Jostain syystä minulta hajosi vuoden-parin sisällä melkein kaikki vähänkin tekniikkaa sisältävät laitteet: kasa kännyköitä, tietokone ja jopa vasta ostettu täysmetallinen paperirei'itin. Totta, ensimmäistä kertaa kokeilin sitä ja palaset vain lentelivät pitkin keittiötä! Jäi suu auki myyjältäkin kun isäntä kävi seuraavana päivänä palauttamassa raadon kauppaan. Kävimme myös sisävesiristeilyllä ja 20 minuutin päästä lähdöstä laivasta hajosi moottori. Seuraava matka oli junalla Kuopiosta pohjoiseen ja eikö vain veturista hajonnut moottori jo Iisalmen kohdalla. Hervottomasta naurunremakasta toivuttuamme isäntä tokaisikin, ettei varmasti lähde minun kanssani lentokoneeseen. Onneksi sen jälkeen ei ole ihan samaa tahtia hajonnut asioita *koputtaa puuta*.
Helmililjat alkavat pian kukkia.
7. Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?
Kids.fi:n kustantama Suuri satukirja on nyt lasten suosikki, joten sen tarinoita on tullut luettua kyllästymiseen asti. Omaksi ilokseni luin viimeisimpänä Merja Naroman Puutarhatuliaisia ulkomailta.

8. Mikä on lempikirjallisuuslajisi?
Puutarhakirjat ykkösenä. Kaunokirjallisuudesta esimerkiksi Laila Hietamiehen ja Enni Mustosen tuotanto on aika tarkkaan luettu, ja yleensäkin historiaan sijoittuvat sukutarinat ja vastaavat kiinnostavat. Ulkomaisetkin kiinnostavat, mutta nyt ei tullut yhtään kirjailijaa mieleen, jolla olisi ollut vastaavia usean romaanin sarjoja. Dekkareistakin pidän, mm. Agatha Christie, Patricia Cornwell kuuluvat suosikkeihin ja vuosia sitten luin paljon myös Ilkka Remeksen kirjoja. Lisäksi pidän ihan puhtaasti romanttisesta kaunokirjallisuudesta, jonka lukemiseen ei tarvitse samalla lailla keskittyä kuin esimerkiksi dekkareihin.
Tarhakylmänkukka kaipaisi värikkäämpiä kavereita tullakseen kunnolla esille.
9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?
Puutarhajuttuja ensisijaisesti ja niitäkin melkein pelkästään täällä blogissani.

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?
Jaa-a... sisätilojen pientä pintaremonttia kaipaava talo ja työn alla oleva puutarha sen ympärillä. Mukavat naapurit rauhallisella asuinaluella sopivalla etäisyydellä sekä kunnan keskustasta että isommasta kaupungista. Ei ole unelma-asuinpaikkani eikä tähän ole suurempia tunnesiteitäkään vielä syntynyt, mutta toisaalta ei tässä ole tarvetta asuntoesitteitäkään selailla. Viihdyn ihan hyvin tässäkin, mutta jos jostain syystä tulisi muutto eteen, tuskin tuntisin pientä haikeutta kummempaa. Osan kasveista kyllä haluaisin mukaani!

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?
Rauhanomaista ja avarakatseisempaa suhtautumista ihmisiin ja asioihin.
(Etelän?)kevätesikot ja kevätkaihonkukat sulassa sovussa sikin sokin.
Haluan antaa Sunshine Blogger Awardin veikeällä murteella kirjoittavalle Navettapiian puuhamaa -blogin Navettapiialle. Hänen postauksiaan on hauska lukea ja onhan hänellä upea puutarhakin, josta irtoaa mielenkiintoista juttua kerta toisensa jälkeen.

14 kommenttia:

  1. Kiva, että otit tunnustuksen vastaan pienestä aivopähkinästä huolimatta. Minua nauratti epäonnisuutesi teknisten vempainten kanssa, kieltämättä ymmärrän miehesi kommentin lentokoneeseen astumisesta. Toivottavasti tulet nykyisin paremmin toimeen tekniikka kanssa kanssa.
    Olisipa hienoa, jos asuinpaikasta voisi ottaa puutarhan mukaan. Siihen on kuitenkin istuttanut kasvien lisäksi sydämensä.
    Navettapiian valinta tunnustuksen kohteeksi on nappivalinta. Kuuluu minunkin suosikkeihini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle tunnustuksesta! Tekniikka ei edelleenkään ole paras ystäväni, mutta jotenkin tulemme toimeen keskenämme. Minä en ehkä koko puutarhaa haluaisi ottaa mukaan, sillä pitäähän sitä saada uuteenkin paikkaan metsästää sopivia kasveja. Joillakin kasveilla on kuitenkin minulle tunnearvoa, joten ne haluaisin saada mukaani.

      Poista
  2. Olipa kiva lukea vastauksiasi kysymyksiin.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle. 😊😊

    VastaaPoista
  3. Onnea ansaitusta tunnustuksesta!
    Haagan alppiruusupuistossa ensimmäistä kertaa käydessäni mietin että tämä on ihan kuin ulkomailla. Kukkaloisto oli niin runsasta ja värikästä kuin jossain trooppisessa puutarhassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haagan alppiruusupuisto oli hengästyttävän upea. Siellä pitää käydä vielä joskus uudestaan.

      Poista
  4. olen vasta hiljattain liittynyt lukijaksi, joten oli tosi mielenkiintoista lukea vastauksiasi. hauska tuo juttu laitteiden hajoamisesta. isäntä teki viisaan päätöksen, kun kieltäytyi nousemasta yläilmoihin;) monessa kohdin huomasin ajattelevani samoin. tykkään myös dekkareista, mun ehdoton suosikkini on Donna Leon. olin jopa tapaamassa häntä Turun kirjamessuilla muutama vuosi sitten ja sain kirjaani omistuskirjoituksen.
    kevätesikot ja kevätkaihonkukat ihastuttava parivaljakko. näin keväällä puutarhassa ei ole monta täydellisen sinistä kukkijaa.
    puutarha ja siellä touhuilu on todella rentouttavaa, nauttikaamme siis täysin rinnoin ihanasta keväästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisista haasteista saa aika paljon irti bloggaajasta, minäkin aina mielenkiinnolla luen muiden vastauksia. Niin, ei olisi mukavaa, jos lentokoneesta hajoaisi moottorit kesken lennon :D Minäpä en ole tainnut Donna Leonin kirjoja lukeakaan. Pistetään siis nimi muistiin. Kevätkaihonkukan sininen on yksi täydellisimpiä sinisen sävyjä. Pikkuisen pitää rajoittaa kuitenkin sen liikkumista, ettei tukahduta herkimpiä kavereitaan. Ihana kevät muuttui täällä vesisateeksi juuri oikealla hetkellä, sillä sadevesitynnyri tyhjeni juuri toissailtana.

      Poista
  5. Meillä on taas isäntä (vaikka tietokonenörtti onkin) jostain syystä saanut kaupasta aina kaikki maanatai kappaleet tekniikasta. Puhelimet, digiboxit jopa taskulamput ei toimi, jos isäntä ostaa. Kaverin kanssa olivat olleet reissussa ja isäntä päätti ostaa pleikkarin ja kun isäntä oli ottanut hyllystä paketin, kaveri kysyi, tuonko otat? Saatuaan myöntävän vastauksen oli isännän kaveri ottanut paketin ja vaihtanut sen toiseen samanlaiseen ja todennut, että tuon pitäisi toimia :D Se näytti tepsivän sillä pleikkari toimii vieläkin x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, miten joillekin sattuu tekniikan kanssa aina huonoa tuuria. Viisas veto teidän isännän kaverilta :D

      Poista
  6. :D Kiitos hupaisasta tarinastasi tekniikan ihmeelliseen maailmaan :D Muitakin vastauksia oli toki mukava lukea, mutta tuolle piti nauraa ääneen :D Lämpimät onnittelut hienosta tunnustuksesta, se tuli kyllä oikeaan osoitteeseen! Oikeaan osoitteeseen meni myös sinun antamasi tunnustus, Navettapiaan blogia on todella kiva lukea. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei sitä enää meinannut uskoa todeksikaan, kun laite toisensa jälkeen hajosi minun käytössäni. Melkein piti miettiä, uskaltaako koskea edes telkkarin kaukosäätimeen. Oli vaikea miettiä, kenelle annan tunnustuksen, sillä todella hyviä blogeja on niin paljon. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  7. Kiitos tunnustuksesta :) Ny täytyy toivua, monestaki syystä, että pian sataas....ja kunnolla. Kerkiääs lukia plokejaki ja laittaa tunnustus kiärtämähän. Ompas sulla ollu harvinaasen huano tekniikkakarma. Onneksi son väistyny. Kasveja mäki toin tullessani erellisestä puutarhasta. Jos olis ollu maharollista, olisin ottanu koko puutarhan. Siinäku oli laakiaa kalliota, mettäpuutarhan ainekset, koko kesän märkänä pysyvä lammikko/lutakko ja kaiken kukkuraksi tasoerojaki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, olet ansainnut sen :) Ilmeisesti koko Suomen sateet ovat tulleet tänne. Hommat seisoo, kun ei pysty mitään sateen takia tekemään. Maanantaikappaleet ovat toistaiseksi menneet jollekin muulle huono-onniselle, mutta en vielä huokaise helpotuksesta. Ne iskevät silloin kun sitä ei osaa odottaa. Kuulostaa siltä, että olet saanut ottaa taimimyymälästä ihan mitä vain edelliseen puutarhaasi ja aina on sopiva paikka löytynyt.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!