perjantai 9. joulukuuta 2022

Nestorin kesäseikkailuja, osa 2

Lunta on tupruttanut tänne jo lähemmäs 20cm mutta katsellaan joulukorttimaisemien sijaan Nestorin ja Minnin kesäpuuhia. Nyt on vuorossa tapahtumia kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppupuolelle. Kävimme kesäkuun puolivälissä itse lomareissulla ja tietenkin kirjahyllyn miniasukas pakkasi laukkunsa ja hyppäsi kissoineen mukaan reissaamaan.

Helmipensasta piti ihastella ihan lähietäisyydeltä.
Ensimmäinen pysähdys oli Kottikärryn kääntöpiirillä, jossa Nestori pääsi tutkimaan helmipensaiden kukintaa. Ei ole moisia ihmeitä meillä pohjoisempana näkynyt. Sää oli hieman tuulinen, joten varovainen piti Nestorin olla, ettei horjahdellut tuulenpuuskissa vaarallisesti. Hattukin oli varmuuden vuoksi sidottu nauhalla päähän kiinni.
Nestori oli hieman huolissaan Minnistä, joka uskaltautui hirmuisen lähelle kiven reunaa ihastelemaan huikaisevan kauniita maisemia.
Kottikärryn kääntöpiiriltä reissasimme Kotkaan, jossa matkakohteena oli tietysti pari puistoa ja vähän muutakin, mutta niistä kuvia ja juttua toisella kertaa. Nestori löysi Sapokan puistosta pari mukavaa yksityiskohtaa. Puiston suurten siirtolohkareiden ja kallioiden rinnalla Nestori ja Minni näyttivät muurahaisen kokoisilta.
Nestori ja Minni lepuuttivat jalkojaan suurten kivenjärkäleiden juurella. Raskaaksi kävi näin pienillä suuren puiston kiertely.
Eihän tässä jäniksen selässä olla, vaan otsalla ja korvissa!
Atsaleat kukkivat niin upeasti, että Nestori kävi ihan lähietäisyydeltä nauttimassa niiden väreistä ja tuoksusta.
Tykkimäen huvipuistossa Kouvolassa Nestori ruokki kaneja. Pupunpoikaset katsoivat uteliaina minikokoista vierailijaa.
Reissussa oli mukavaa mutta olihan kotiinpaluukin hauskaa. Puutarhassa oli ainakin tapahtunut vaikka mitä.
Hyönteishotellin varaustilanne oli tarkistettava monta kertaa kesän mittaan. Vielä löytyy vapaita huoneita.
Neilikka kukki runsaasti, tosin sateet saivat osan kukista ruskettumaan. Nestori nyppi ahkerasti kuihtuneita kukkia pois, jotta uudet nuput mahtuisivat aukeamaan.
Heinäkuun alkupuolella pionit alkoivat raotella nuppujaan. Minni oli usein karkuteillä ja piilotteli ties missä.
Avonaisista kukista löytyi mukavia päiväunipaikkoja. Peittoakin sai vähän vedettyä päälle, jos oli vilpoisa keli.
Heinäkuun loppupuolella alkoivat jaloangervot kukkia. Näyttää vähän vaahtokylvyltä.
Ensimmäisten avonaisten kärhönkukkien luo pääsemiseksi piti kiipeillä. Minni jo paistattelee ilta-auringossa heteiden seassa mutta Nestorilla on vielä vähän matkaa.
Seuraavassa Nestori-postauksessa tapahtuukin jänniä, kun siirrytään elokuulle. Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Oletpa olllut kaukonäköinen ottaessasi Nestorin kesäreissuille mukaan. Tai ihan omatoimisestihan herrasmies Nestori lienee maata kiertänyt. Fiksu mies, kun ottaa Minninkin mukaan kesämatkalle, ettei lemmikin tarvitse jäädä naapureiden ruokittavaksi ja rapsutettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että Nestori tekee kesällä ihan omatoimimatkojakin, mutta tuolla reissulla hän oli tiiviisti meidän perheen mukana. Nestori ja Minni kipittelivät ihan itse käsilaukkuni luo, joten heille otettiin läpinäkyvä muovirasia matkustussviitiksi. Muutenhan Nestori-parka olisi rusentunut muiden tavaroiden sekaan! Osan matkasta parivaljakko matkusti matkailuauton pöydällä, sillä pitihän heidänkin nähdä maisemia.

   Poista
 2. Heh, mainiota, että Nestori ja Minni pääsivät myös kesäreissulle! Ihana tutustua Kottikärryn kääntöpiirin puutarhaan heidän vinkkelistään.
  Minni pioninnupussa <3 Huippuihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti heidät piti ottaa mukaan, kun olivat laukkunsakin pakanneet valmiiksi ja kipittäneet minun käsilaukkuni luo. Ei pannut Päivikään pahakseen, kun kysyin, voinko ottaa jonkun kuvan Nestorista hänen puutarhassaan.
   Kiitos! Ainakin nämä ovat vähän erilaisia puutarhakuvia.

   Poista
 3. Olipa ihana juttu ja nerokkaan hienot kuvat Nestorin kesätouhuista Minnin kanssa. Oli niin kiva nähdä teidän koko perhe ja Nestori täällä meillä. Nestorin koko ihan livenä saa kumartamaan taitavasti toteutetusta näperryksestä.
  Nauratti hyöteishotellin varaustilanteen tarkistaminen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli todella ihana päästä käymään teillä ja kiitos vielä siitä, että sain ottaa kuvan Nestorista puutarhassasi.

   Poista
 4. Nestorilla ja Minnillä näyttää olleen aika mukava kesä:)

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!