torstai 29. joulukuuta 2022

Nestorin jännittävä loppuvuosi

Vihjaisin edellisessä postauksessa Nestorin mökin mieltä hykerryttävistä tapahtumista. Joudun jättämään ne postauksen loppuun, sillä näin tärkeä asia vaatii kronologista etenemistä. Nestorin kesäkuulumisista on jäänyt esittelemättä vielä loppukesän ja syksyn tapahtumat, joten käydään samalla ne läpi. Oman puutarhan puuhien ja sadonkorjuun lisäksi syksyyn mahtui pieni kyläily blogimaailmasta tutussa puutarhassa.
Kuukausimansikoita sai keräillä pitkin kesää myöhään syksyyn saakka. Yksi marja riitti Nestorille hyvin välipalaksi.
Puutarhahetki-blogin Tiiun puutarhassa Nestori ihaili terassin kupeessa somasti pulputtelevaa allasta. Tekiköhän hänen mieli pulahtaa uimasille?
Provencessako Nestori ja Minni reissaavat? Ei sentään, Tiiun luona edelleen ollaan. Nappasikohan Nestori samalla muutaman laventelin kukan liinavaatekaappiin?
Nestori ehti oman kasvimaansa sadon säilömisen lisäksi auttelemaan minuakin sadonkorjuussa. Jotkut kasvikset aiheuttivat Nestorille hämmennystä ulkonäöllään. Hän kun ei ollut ihan joka hetki mukana kylvöissä, niin oli tainnut jäädä huomaamatta, että ripottelin kirjavien porkkanoiden siemeniä keväällä maahan.
"Pomppivat porkkanat sentään! Joko ne syyshallat ehtivät puraista näin pahasti, että porkkanatkin ovat muuttuneet violeteiksi?"
Tämä on jo paremman värinen, kokokin on sopiva tämän kokoiselle tarhurille.
Luumujen sadonkorjuu näyttää minusta vähän vaaralliselta puuhalta mutta Nestori ilmeisesti tietää mitä tekee.
'Vanille Fraisen' kukinnoilla oli kokoa. Ensimmäisen hallayön jälkeen niissä oli vain hienoinen rusketus.
Karpaattienkellot kukkivat myöhään syksyyn saakka. Kooltaan ne sopisivat hyvin Nestorin hatuksi.
Kesän jälkeen Nestori on viettänyt hiljaiseloa kotosalla. Kukapa sitä nyt kylmässä ja märässä viitsisi ulkoillakaan? Ihan toimettomana Nestori ei kuitenkaan ole ollut, sillä hänellä on ollut varsin vilkasta kirjeenvaihtoa tuttaviensa kanssa. Aika usein postilaatikkoon on tipahtanut myös vaaleanpunainen kirjekuori, jonka sisällä on ollut paperin täydeltä tekstiä.
Niin on Nestori syventynyt kirjeisiinsä, että on jäänyt olohuoneen lattiakin lakaisematta!
Joulun lähestyessä Nestorinkin kotiin alkoi ilmestyä joulukoristeita ja joulukukkia. Viime vuodelta tutut jouluvalmistelut toistuivat taas tänä vuonna: Nestori siivosi, leipoi, laittoi jouluruokia, haki kuusen ja koristeli sen. Postissa tuli joulukortteja ja aattona Nestorin kotiin ilmestyi muutama joululahjakin. Siispä Nestori on ollut ainakin joulupukin mielestä kilttinä tänä vuonna.
Makuukammarin hyllyille Nestori laittoi tontun ja pari punaista kynttilää. Niitä on pituudesta (tai siis lyhyydestä) päätellen poltettu ahkerasti.
Joulun alla Nestorilla käväisi vieras torttukahveilla. Aioin laittaa tähän väliin jonkun pikkutuhman sutkauksen pipareista mutta hillitsin itseni.
Minni taitaa haluta vieraan siliteltäväksi vai ihmetteleeköhän se vaaleanpunaista kynsilakkaa? Nestorilla kun ei moisia hömpötyksiä ole näkynyt.
Aattona pöytä oli kuitenkin katettu vain yhdelle.
Nestorin puuhaillessa keittiössä Minni tutki lahjapaketteja. Ei kai tuossa yhdessä paketissa ole aikuisten juomaa? Ja mitä lukeekaan raidallisessa paketissa?
Lahjojen aukaisu toi taas mukavan lisän Nestorin ja Minnin talouteen. Minni sai uuden lelun ja Nestori tuiki tarpeellisen termospullon hiihtoretkilleen. Raidallisesta paketista paljastui sekä mieltä että kehoa lämmittävää täydennystä. Kieltämättä Nestorin lookki kaipasikin jo vähän päivitystä, sillä vanha paidanriepu ei istunut päälle ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla.
Onkohan neuleliivi joulun alla Nestorin luona käväisseen daamin käsialaa? Taisi olla mieluisa lahja.
Ulkona lyhdyssä palaa kynttilä. Vuodentakaisissa kuvissa sitä ei erottunut mutta huomasin kännykän osaavan säätää valotusta kameraani fiksummin.
Näin jännittäviä juttuja on Nestorin luona tapahtunut loppuvuoden mittaan. Kuinkahan tarina jatkuu?

16 kommenttia:

  1. Nestorin touhut vuoden aikana ovat varsin monipuolisia. Kesäretkien lisäksi sadonkorjuussa ja niin monessa muussakin mukana, aika ihailtavaa.
    Entäs joulutouhut sitten! Ei voi kun hämmästellä kaikkea. Vai kirjeenvaihtoa ja naisvieraita… mitähän tästä vielä seuraakaan. Upea on ainakin Nestorin saama neule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nestori on ahkera kaveri, jonka elämä taitaa käydä koko ajan yhä jännittävämmäksi. Toivottavasti neule on vielä sopivan kokoinenkin, että Nestori pystyy pitämään sitä.

      Poista
  2. Ei kai Nestori ole luonut profiilia Tinderiin? Tai osallistunut Maajussille morsian -ohjelmaan? Noin taitava ja omatoiminen kaveri kyllä kumppanin löytää, jos sellaisen kokee tarpeelliseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, mistä lie kahvivieras löytynyt. Ainakaan Nestorilla ei ole tietokonetta eikä edes älypuhelinta. Itse asiassa tavallinenkin puhelin puuttuu. Jos heila ei ole vanha tuttu, ehkä Nestori on löytänyt hänet jonkun lehden seuranhakupalstalta. Tai sitten Nestorin tuttavat ovat järkänneet hänelle sokkotreffit. Saa nähdä, kuinka tarina etenee.

      Poista
  3. No nyt on jännittävää! Mukavaa, että saamme seurata Nestorin rakkaus(?)seikkailua virtuaalisesti, toivottavasti hän ei pistä pahakseen somejulkisuutta. Hyvä, että piparivitsit jäivät laukomatta, Nestori on varmasti herrasmies.
    Ihana tuo meloonin kokoinen mansikka, ja yhdestä porkkanastakin saa kokonaisen porkkanalaatikon!
    Upea neuleliivi, kyllä nyt kelpaa. Ja Minnin lelu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta Nestori on herrasmies! Pitää minun vähän varoa sanomisiani, ettei hän suutu.
      Puutarhamansikat olivat aivan liian suuria Nestorin kerättäviksi (ja alituisissa sateissa ne kyllä homehtuivatkin ennen kuin niitä pääsi kukaan maistelemaan) mutta noita kuukausimansikoita Nestorinkin oli mukava kerätä. Porkkanoiden sentään olisin suonut olevan ihan ihmisten mittakaavaa :D
      Toivottavasti neule on sopivan kokoinen Nestorille.

      Poista
  4. Hauskoja kuvia Nestorista puutarhassa. Toivottavasti olette jo terveitä.

    VastaaPoista
  5. Mukava seurata Nestorin touhuja ja miten asiat kehkeytyy hänellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Saa nähdä, millaisia puuhia Nestori vielä keksiikään.

      Poista
  6. Oi kuka onkaan tuo salainen punakyntinen naikkonen😁 Ja miksei hän tullut jouluna🤔 Aikamoisia suhdekiemuroita on Nestorilla nyt siellä meneillään💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ehkä leidi vietti joulua sukulaistensa luona tai sitten hänen luokseen oli tulossa jouluksi muita vieraita. Tiedä noita miniväen aatoksia...

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!