lauantai 5. kesäkuuta 2021

Kesäkuun alun täydelliset kombot

Nyt on niin paljon kauniita yhdistelmiä kukassa, että on ihan pakko koota niistä oma postaukseensa. Hirmuisen vaikeaa oli kyllä valita kaikista kauniista komboista ne kaikkein ihanimmat, joten kuvia kertyi taas useampia. Aloitetaan lemmikeistä, sillä ne muodostavat varsinkin takapihalla merkittävän osan tämän hetken värimaailmasta.

Viimeiset balkaninvuokot kurottelevat valkoisten lemmikkien seasta. Tässä yhdistelmässä on minusta jotain liikuttavan herkkää.
Sininen japaninakileijapuro saa aalloilleen vaahtopäät valkoisista lemmikeistä.
Lemmikit sopivat myös atsaleojen kanssa yhteen. Tässä komeilee kanadanatsalea 'Violetta' viileän sävyisine kukkineen.
Oikeastaan vieläkin kauniimpi yhdistelmä on minusta puistoatsalea 'Satomi' sinisten lemmikkien kanssa.
Atsaleoihin kun päästiin, niin pakko on laittaa postaukseen myös revontuliatsalea 'Rosy Lights', taustallaan helmililjoja ja valkovuokkoa.
Jokapaikanhöyläksi osoittautunut lemmikki pehmentää myös anilliininpunaisten esikoiden ja tummansinisten helmililjojen räväkkää yhdistelmää. Taustalla viimeisiä kevätkaihonkukkia.
Taidanpa istuttaa taimipäiviltä ostamani vaaleankeltaisen esikon liilakukkaisen palloesikon viereen.
Varjokujalla pinkit esikot kukkivat yhtä aikaa valkovarjohiipan kanssa. Esikot kyllä vievät toistaiseksi huomion kokonaan...
... vaikka varjohiipan kukat loistavat ilta-auringossa kuin pikkuruiset lyhdyt. Tämän paikkavalinta oli minusta varsin onnistunut, sillä herkkä kasvi tulee kauniisti edukseen punertavaa pihlajanjuurakkoa vasten.
Pihaesikko ja bellikset ovat ihana yhdistelmä kukkapenkin reunaan.
Ja (tarha?)kullerot pihlajan lähistölle. Pihlajien kukinta ei vain oikein erottunut ottamissani kuvissa.
Aurinkopenkissä on sekaisin 'Synaeda Blue' ja 'Candy Prince' -tulppaaneita. Ne kukkivat sopivasti yhtä aikaa helmililjojen kanssa. Pitäisikin siirtää helmililjoja tuolta ritarinkannusten väleistä lähemmäs tulppaaneita.
Viime keväänä ihastuin tähän yhdistelmään: hempeän pinkki, osittain kerrannainen 'Finola' sekä hyvin tumma 'Queen of Night'.
Näitä kuvia kun katsoo, niin näyttäisi siltä, että pinkin ja sinisen yhdistelmä on yksi suosikeistani. Onko teillä joku tietty väriyhdistelmä, mistä pidätte erityisesti?

25 kommenttia:

  1. Eka ja vika kuva on mielestäni näistä kauneimmat yhdistelmät. Ja kyllä lemmikki tosiaan sopii ihan joka paikkaan ja kaikkien värien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovatkin nättejä yhdistelmiä. Lemmikeillä saa helposti näyttävää kukkaloistoa mutta kukinnan jälkeen ne ovat aika rähjäisen näköisiä. Onneksi ne saa helposti nykäistyä pois.

      Poista
  2. Ompa ihania yhdistelmiä 🙂 ja kuinka paljon sinulla on erilaisia lemmikeitä.
    Piti oikein miettiä mitkä olis omia suosikkiyhdistelmiä. Minulla taitaa olla useita mieluisia yhdistelmiä, jotka vaihtelee vastavärien ilotuksesta rauhallisempiin ja harm
    onisiin yhdistelmiin, kuten vaaleanpunainen yhdistettynä sinililaan. Vain harvat värit mielestäni eivät sovi yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla ei taidakaan olla vastaväriyhdistelmiä jos punaisen ja vihreän yhdistelmää ei lasketa. Vaaleanpunainen ja siniliila ovat ihanat yhdessä.

      Poista
  3. Onpa ihania, ja ihanasti lemmikkejä! Täällä vaalin yhtä ainokaista ystävän siemenestä kasvattamaa, se ei ole ainakaan vielä tehnyt siementaimia, kuten eivät aiemmin ruukkukukkina ostamanikaan. Varmaan ne vain eivät kaikkialla viihdy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lemmikit valloittaisivat mieluusti varmaan koko puutarhan jos en vähän suitsisi niitä. Toivottavasti sinunkin lemmikkisi innostuisi leviämään. Jos joku kesäreissusi suuntautuu tänne päin, niin voin laittaa sinulle matkaseuraksi vaikka auton täydeltä lemmikkejä :D

      Poista
  4. Minulla on useita yhdistelmiä, kuten pinkki + vaalean keltainen, liila + oranssi, sininen + valkoinen jne. Ihanat esikot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla olikin keväällä todella kaunis pinkki-vaaleankeltainen -yhdistelmä. Olen pitänyt sen mielessä, jos vaikka saisi itsellekin johonkin samantyyppisen kombon.

      Poista
  5. Niin paljon kauniita kuvia kukista!💚

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Lemmikit ovat kukkiessaan ihan loistava kumppani hyvinkin monelle kukkivalle kasville, pitääkin muistaa kierrellä sillä silmällä katsomassa omia lemmikkejäni. Puistoatsalea 'Satomi' täytyy tallettaa nimenä muistiin, se näyttää kauniilta ja voisi olla jossain vaiheessa hyvä lisä itsellekin.
    Olet löytänyt valkovarjohiipalle aivan kerrassaan sopivan paikan, ihana kuva.
    Pidän monistakin yhdistelmistä vähän kasvukauden ja paikan mukaan. Näissä esittelemissäsi oli monta herkullista yhdistelmää. Monet sävyt toimivat valkoisen kanssa, tällä hetkellä keittiön ikkunasta katsoessani näyttää piharinki olevan erisävyisten pinkkien ja lilojen sävyissä ja väleissä on aika tummaakin purppuraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 'Satomi' on huikean kaunis ja tuoksuukin melko vahvasti. Luulen, että se kukkii jatkossa hieman myöhemmin kuin nyt vasta taimistolta hankittuna. Saa nähdä, osuuko kukinta sitten enää lemmikkien kanssa yksiin.
      Valkoinen onkin helpoin muihin väreihin yhdistettävä. Pinkit, liilat ja purppurat toimivat myös erittäin hyvin yhdessä.

      Poista
  7. Lemmikit sopivat todella moneen paikkaan. Meilläkin ne valtaavat välillä uusia alueita. Ja jos menevät vääriin paikkoihin, voi ne kitkeä pois.
    Kauniita yhdistelmiä sinulla. Välillä pidän tietyistä väriyhdistelmistä ja sitten kohta lempiyhdistelmä voikin olla jokin muu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkukesällä puutarhassa on vielä paljon aukkopaikkoja, kun myöhemmin heräilevät perennat ovat vasta pääsemässä kasvun alkuun. Lemmikit saavat puutarhan näyttämään runsaalta ja rehevältä heti alkukeväästä alkaen; ne kun ovat vihreitä jo lumien sulettua. Kukintakin kestää yllättävän pitkään. Pienijuurisina ylimääräiset on myös helppo kitkeä pois.
      Kiitos! Lemppari väriyhdistelmät saattavat vaihdella myös kesän mittaan. Keväällä joku yhdistelmä näyttää paljon viehättävämmälle kuin syksyllä.

      Poista
  8. Ensimmäinen kuvasi on ihanan herkkä! Sininen ja valkoinen sopivat hyvin yhteen ja tykkään siitä kombosta. Myös pinkki ja valkoinen on yksi suosikeistani 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pinkki, valkoinen ja sininen kuuluvat myös minun lempiväreihini ja niistä saa kivoja yhdistelmiä.

      Poista
  9. Lemmikit ovat ihania ja sopivat vaikka mihin <3 <3 Kauniita ovat nämä yhdistelmäsi, etenkin alkupään kuvat ja atsaleat olivat täydellisiä omaan makuuni. Itse tykkään esimerkiksi lila-valkoinen-sininen yhdistelmästä ja siihen sitten voi vielä lisätä muutakin, kuten pinkkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä lemmikeistä. Kiitos! Atsaleat ovat upeita. En malta odottaa sitä, että nämä uudet kaunottaret kasvavat suuremmiksi.

      Poista
  10. Nyt on niin kauniita kuvia upeista yhdistelmistä, että piti seilata postausta ylös alas kerta toisensa jälkeen. Japaninakileijapuro lemmikkivaahtoineen jää päällimmäisenä mieleen, mutta mikään muu ei ole yhtään vähempiarvoinen. Lemmikki kyllä sopii kumppaniksi melkein mille tahansa kukalle, jos vain kokonsa puolesta ylettyy samaan kuvaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meni muutama vuosi saada akileijoista runsas kasvusto luumupuun juurelle ja vielä kerättyä valkoisia lemmikkejä siihen kaveriksi. Valkoisten sekaan tulee edelleen useammin sinisiä siementaimia kuin sinisten sekaan valkoisia. Onneksi nyt valkoisia on jo sen verran paljon, että siniset alkavat jäädä vähemmistöön.

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Kaunista kukkaloistoa ja upeita väriyhdistelmiä! Omat lempparivärini ovat olleet pinkin ja violetin sävyt, mutta nuo hempeän vaaleansiniset ja vaaleanpunaiset ovat yhdessä tosi ihastuttvia ja värit korostavat hienosti toisiaan. Samoin nuo vaalean sinisen ja valkoisen yhdistelmät ovat ihastuttavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaaleansinisessä yhdistettynä valkoiseen tai hempeään vaaleanpunaiseen on ihanaa alkukesän herkkyyttä.

      Poista
  13. Kivoja ja kauniita kasviyhdistelmiä ja nuo atsaleat.... aah

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!