sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Kevään kaipuu -haaste

Sain Piparmintulta Multaa ja mukuloita -blogista Kevään kaipuu -haasteen, jonka on laittanut alulle Tiiu Puutarhahetki -blogista. Haasteen tarkoituksena on fiilistellä kevättä jo vähän etukäteen ja tuoda pieniä keväisiä tunnelmapaloja talven keskelle.
Valkovuokkoja kevätauringon paisteessa.
Pääsiäinen kuuluu kevääseen. Tässä on viime vuoden pääsiäisvieraiden tuoma pirteän keväinen kimppu
Varjopenkissä esikot loistavat kilpaa kevätkaihonkukkien rinnalla.
Kevääseen kuuluu myös lumen sulamisen seuraaminen ja pälvipaikkojen ihastelu. Haluankin laittaa muutaman kuvan viime keväältä lohduksi kaikille niille, joita tämän talven "valtava" lumimäärä harmittaa. Meillähän oli sinä talvena parhaimmillaan 90cm lunta ja  jopa 1,5 metriä korkeat kinokset räystäiden alla ja pihaantulon luona, mihin oli kertynyt kolauslumia. Vaikka seuraavissa kuvissa on tilanne huhtikuun puolivälistä ja pieni epäusko kevään etenemisestä kolkutteli mielessä, suli tämäkin lumimäärä yhdessä hujauksessa lämpöaallon osuessa kohdalle.
12.4.2018 oli jo selvästi kevät tulossa. Ensimmäiset pälvipaikatkin jo näkyivät (olivat ehkä pikkuisen lapiolla ja rautakangella avustettuja, mutta eikös sodassa ja lumen sulattamisessa kaikki ole sallittua...)
17.4.2018 takapihalla alkoi jo kukkapenkki paljastua seinän vierustalla.
Sipulikukat kuroivat aikataulua kiinni puskemalla lumen ja jään seasta.
29.4.2018 näytti jo tältä. Toki lunta oli vielä paikoin paksultikin, mutta koko ajan lisääntyvä vihreys ja kukkaloisto vetivät siitä huomion pois.
Kevätkurjenmiekatkin kukkivat jo huhtikuun lopussa täyttä päätä.
Kevät tuli sittenkin! Ja millainen toukokuu ja kokonainen kesä sitä seurasikaan!
Tulppaani 'Exotic Emperor'
Haasteen säännöt:
-kerro postauksessasi haasteen aloittaja (Tiiu Puutarhahetki -blogista)
-tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
-haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
-käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään
-voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki

Haastan seuraavat ihanat blogit mukaan:
Unelmia Ruusuista
Puutarhan Lumo
Saaristopuutarha

Ihanaa kevään odotusta kaikille!

35 kommenttia:

 1. No tämähän osui juuri hienosti kohdalle, kun viimeisimmässä postauksessani vihjaisin jo vihreän kaipuuseen. Ja talvikin on aina ihan liian pitkä :)

  Kiitos haasteesta ja ihanista kevätkuvistasi. Otan iloisena kopin!

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväisiä kuvia. Kevättä kohti mennään.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Niin varmasti itse kullakin. Mutta ei kestä kauaa, kun päästään ihastelemaan kevätkukkijoita luonnossa :)

   Poista
 4. Ihanat kevättunnelmat ja suloiset esikot. Hurja määrä lunta teillä ollut! Ja sekin kuitenkin sulaa lopulta. Kevättä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän nopeasti noinkin suuret kinokset sulivat. Ei siis mitään hätää :)

   Poista
 5. No on teillä ollut viimevuonna myös paljon lunta. Kevätkurjenmiekat on aivan ihania, niitä ei minulla olekaan mutta ihana ihailla sinun kuvaasi ja voin vain kuvitella miltä ne luonnossa näyttääkään. Kiva haaste ja näin mekin saamme ripauksen keväästä näin vaikka varaslähdön merkeissä kuvien muodossa. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekat ovat todella suloisia. Jännä nähdä, kukkivatko tänä vuonna vai jäivätkö yhden kevään ihmeiksi. Uusia en syksyllä istuttanutkaan. Tämä haaste oli ihana toteuttaa. Kiitos sinulle kommentista!

   Poista
 6. Ensimmääset krookukset aiheuttaavat aina ylimäärääsen ilon kilijahruksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Tosin niin aiheuttaa melkein minkä tahansa kasvin elonmerkki talven jälkeen. Paitsi rikkaruohojen, tietty :D Krookukset ovat kyllä ihania ja niin luotettaviakin kaikkien näiden vuoden-parin ihmeiden seassa.

   Poista
 7. Hauskaa, että laitoit nuo keväiset kinokset ja pälvipaikat mukaan kevätkaipuuseen. Minusta se lumen levittäminen ja pälvipaikkojen "edistäminen" on varhaiskevääseen oleellisesti kuuluva elementti. Eihän kevät yhtään sen nopeammin etene, vaikka kuinka lumikasoja hajottelisi, mutta odottajaa sellainen toiminta helpottaa kummasti. Aika paljon teillä olikin lunta. Tänä vuonna taidan kurkotella noita lukemia, ellei lumentulo lopu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kinosten hajottaminen nopeuttaa kummasti ainakin lumen sulamista, kun tummaa maanpintaa paljastuu nopeammin. Se sitten kerää itseensä enemmän auringon lämpöä ja sulattaa vauhdilla lunta ympäriltään. Kevään säihin kinosten hajottelu ei kyllä valitettavasti vaikuta :D Täälläkin näyttää pelottavasti siltä, että ennätyksiä rikotaan. Eiköhän tänäänkin ole satanut jo viitisen senttiä lisää ja vasta muutama tunti sitten alkoi tuiskuttaa. Toissa päivänä mittasin, että 53cm on kertynyt sellaisiin kohtiin, mihin ei ole lapioitu eivätkä lapset ole käyneet tallomassa. Aika hurjaa, jos tulee toinen superluminen talvi heti perään.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä postausta oli mukava naputella. Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 9. Kiva postaus mukavaan haasteeseen. Lumikinoksia ja krookuksia, sellaista se on keväällä. Mutta valo voittaa ja sitten voidaan nauttia kevätkukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se menee. Juuri nyt kevät tuntuu todella kaukaiselta, kun ulkona on niin hämärää ja lunta tuiskuttaa sakeasti.

   Poista
 10. Kivat ja kauniit, keväästä kertovat kuvat. Kiitos haasteesta. Täytyy laittaa työn alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! Hauska nähdä sinun kevään kaipuu -postauksesi :)

   Poista
 11. Kyllä tässä kevättä jo kovasti odotellaan :) Vaikka lunta tuli tänään taas taivaan täydeltä, se ei lannista, sillä kevättä kohti mennään kovaa vauhtia. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli täälläkin aika reippaasti tänään. Mutta pian on helmikuu ohi ja esikasvattelut kiivaimmillaan. Vauhti vain kiihtyy kevättä kohti :)

   Poista
 12. Ihanat kevättunnelmat! Tätä oli mukava lukea ja katsella tämän tuiskun keskellä. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan! Lisään huomenna postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini. Mukavaa alkavaa viikkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina on sopiva hetki penkoa kevät- ja kesäkuva-arkistoja. Mukavaa viikkoa teillekin!

   Poista
 13. Vaikea uskoa, että nämä lumet sulavat ja kevät tulee, niin on valtavat kinokset. Siksi tällainen kevätkuvien katselu on mitä sopivin tähän aikaan. Kevätkurjenmiekat on aina yhtä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi laitoinkin nuo kuvat viime keväältä. Jos IV-vyöhykkeellä lunta oli vielä huhtikuun puolivälissä noin valtavasti ja silti toukokuussa oltiin normaalissa kevään aikataulussa, niin Etelä-Suomella ei ole vielä mitään hätää :) Kevätkurjenmiekat ovat todella suloisia.

   Poista
 14. Monta ihanaa kevään kukkijaa, joita jo odottaa! Lunta oli meilläkin viime vuonna lähes yhtä paljon, kuin nyt. Ehkä nyt on vähän enemmän. Leikkimökki tuskin näkyy aurauskinoksien takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisiä kevätkukkijoita odottaa ehkä eniten, sillä siitä vihreys ja kukkaloisto alkaa lisääntyä räjähdysmäisesti. Lumesta vaan pitäisi ensin päästä eroon. Meillä on tänä vuonna pikkuisen vähemmän lunta kuin viime vuonna samaan aikaan. Eilinen lumimyräkkä kyllä tasoitti tilannetta aika paljon. Olen kyllä tyytyväinen siitä, ettei ole enempää lunta!

   Poista
 15. Mainiota ottaa tuollaisia lumikinoskuvia todisteeksi kustakin keväästä! Seinän vierustan paljastunut maa on jo lupaava kevään merkki. Kukat ovat kauniita ja pari tulppaanin lehden kärkeä ovat toiveita antavia. Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvat ovat hyvä todiste (ja joskus myös lohtu) silloin, kun muisti meinaa juksata. Ällistyin kieltämättä vähän, kun katsoin noiden kuvien päivämäärää. Jotenkin muistelin, että olisin kuvannut ne maalis-huhtikuun vaihteessa. Ehkä pitkä, lämmin kesä sai muistin vääristelemään totuutta :D Mukavaa alkuviikkoa!

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!