tiistai 18. joulukuuta 2018

Joulunpunaista

Värisarja jatkuu punaisilla kukkijoilla. Väri sopiikin täydellisesti näin joulun alle, vaikka kuvat ovat muuten niin kesäisiä. Vaikka pidän myös tästä punaisen sävystä, on se silti selvästi vähemmistönä puutarhassani. Mutta ehkä kaikkea kaunista ei voi hamstrata. Talomme ja piharakennukset ovat punaisia, samoin koko naapurusto, joten punaiset kukat eivät oikein edes erottuisi joka puolella näkyvistä samanvärisistä seinistä. Muutama punainen kasvi minulla kuitenkin on.
Korallikeijunkukka.
Takapihalle punaista väriä tuo korallikeijunkukka, jota on yhden luumupuumme aluskasvina. Sen kukkiessa olen hyvilläni, että laitoin sen juuri siihen, sillä olohuoneen sohvalta katsottaessa ilmava, punainen kukkapilvi hehkuu valkokirjavien kuunliljojen edessä.
Korallikeijunkukan pikkuruiset kukat ovat suloisia. Taustalla kuunliljoja.
Hieman hillitympää punaista on aurinkopenkissä, jossa on ryhmä 'Hans'-tarhakeijunkukkaa. Itsekseen se näyttää kuuluvan ennemminkin vaaleanpunaisen sävyihin, mutta esimerkiksi pikkusydämen rinnalla se on selvästi punaisempi.
Etualalla 'Hansin' kukkatupsuja, aivan vasemmassa reunassa näkyy pikkusydämen vaaleanpunaisia kukkia.
Jaloangervo 'Fanal' kuuluu mielestäni myös tähän postaukseen, vaikka senkin puna on tarhakeijunkukan tavoin vähän kategorioiden rajamailla. Se on kuitenkin selvästi punaisempi kuin yksikään muista jaloangervoistani.
'Fanalin' hehkua elokuun auringossa.
Näyttävin ja vahvimman värinen punaisista kukkijoistani on väriminttu.
Punaväriminttu on upean näköinen esimerkiksi valkoisten syysleimujen rinnalla.
Värisarja jatkuu ensi vuoden puolella violetilla. Kaikki aiemmat värisarjan postaukset löytyvät klikkaamalla tästä. Jännittäviä viimeisiä joulunaluspäiviä!

15 kommenttia:

 1. Kauniita punaisia kukkijoita! Oikein ihanaa joulunalusviikkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Omista tulee mieleen ainoastaan palavarakkaus, se onkin sitten punaisenpunainen.
  Herkkis tuo korallikeijunkukka ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palavarakkaus onkin todella punainen. Korallikeijunkukka ei ole ihan niin näyttävä kuin vaikkapa tuo tarhakeijunkukka 'Hans' tai moni muu keijunkukista, mutta läheltä katsottuna se on ihana. Pidän sen väristä ehkä jopa eniten tämän postauksen kasveista.

   Poista
 3. Kauniita. Keijunkukan kukinto on niin herkän kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea... kesäkuvat joulupunaisilla kukilla ;)
  Meillä olisi tähän sarjaan vielä pioni ja syysleimu. Kummassakin on vahvan punaisia kukkia, vaaleanpunaisten ja valkoisten ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain :) Tähtäsinkin tämän postauksen tarkoituksella tähän joulun alle.

   Poista
 5. Oi miten ihania kuvia, sellainen kesätuulahdus tuli keskellä talvea:) Niin kauniita kukkia ja upeita punaisia värejä! Leppoisaa joulun odottelua<3

  VastaaPoista
 6. Kiinnitti huomioitani ihana vesiallas! Hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime kesän epäonnistuneesta kokeilusta tulikin pienellä tuunauksella aika onnistunut.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!