keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Aurinkopenkin ilonaihe

Aurinkopenkissä on tällä hetkellä yksi kohta, johon olen erityisen tyytyväinen. Se on heti ison kiven kupeessa, missä on ryhmä päivänlilja 'Stella d'Oroa' ja kahta erilaista maksaruohoa. Päivänliljan heleänvihreät, pikku hiljaa kellastuvat, heinämäiset lehdet korostavat 'Strawberries and Cream' -maksaruohon tummanpuhuvaa kasvustoa.
Maksaruohon pääkukinta on jo aikoja sitten ollut ohi, mutta yksittäisiä kukkia puskee lehtihangoista edelleen.
Komeamaksaruoho 'Herbstfreude' tuo hempeää sävyä ja kukintaa jopa lumentuloon asti.

Tästä yhdistelmästä pidän.
Kauempaa katsottuna komeamaksaruohon taustalla olevat siperiankurjenmiekan lehdet toistavat päivänliljan kasvutapaa. Kesällä muoto toistuu 'Strawberries and Creamin' taustalla olevissa saksankurjenmiekoissa, jotka ovat jo rupsahtaneet. Ajattelin laittaa vielä yhden ryhmän siperiankurjenmiekkaa aidan eteen syysleimujen viereen. Mielestäni siitä tulisi mukavasti rytmiä istutusalueelle, vai mitä olette mieltä?
Uusi ryhmä siperiankurjenmiekkaa tulisi aivan kuvan oikeaan reunaan aidan eteen.
 Vielä löytyy kärhönkukkia. 'The President' on uudella kierroksella parin kukan voimin. 'Piilun' viimeiset kukat avautuvat aina vain punaisempina.
'The President'
'Piilun' taustalla punastelee komeamaksaruoho 'Herbstfreudea'. Suloinen pari.
Huomenna onkin luvassa taimimyymäläkierros. Ostoslistalla on muutama kasvi, jonka haluaisin löytää. Toivottavasti niitä on vielä myynnissä ja mieluummin alennushyllyillä. Kiva päivä on joka tapauksessa tiedossa. Leppoisaa keskiviikkoiltaa!

14 kommenttia:

 1. Voi miten hyvännäköinen tuo kärhönkukka ja taustalla oleva komeamaksaruoho.

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää :) siperiankurjenmiekan istuttamiselle tuohon suunnittelemaasi kohtaan yksi ääni täältä lukijapuolelta. Toisi juurikin sitä mainitsemaasi rytmiä istutusalueelle. :) Ihanasti vielä kärhöt kukkii ja kaunis yhdistelmä tuon maksaruohon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eli kaksi ääntä siperiankurjenmiekoille :) Kärhöt ovat ihan huippuja, kun kukkivat jopa lumentuloon asti.

   Poista
 3. Onpas pinkki piilu! Omani kukkivat ihan hailakoina tuohon verrattuna. Kaunis istutus ja maksaruohot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä ei sitten vielä ole ollut kovin kylmää. Olen huomannut, että 'Piilu' tummenee syksyä kohti samaa tahtia säiden viilenemisen kanssa.

   Poista
 4. Näyttää kivalta. Komeamaksaruohot on ihan huippu hyviä syyskukkijoita. Ja pitkään kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ovat. Pidän paljon 'Herbstfreuden' pyöreästä kasvutavasta. Ja se sopii sekä yksittäiskasviksi että isommaksikin ryhmäksi ja on tosiaan kaunis koko kasvukauden ajan.

   Poista
 5. Minäkin laitoin juuri äskettäin komeaa maksaruohoa kotipihaan kasvamaan. Toivottavasti kasvaa, sillä tykkään niistä kovasti.

  VastaaPoista
 6. Minäkin äänestän siperiankurjenmiekkaa aidan eteen :) Se todellakin rytmittäisi penkkiä mukavasti.
  En lakkaa ihailemasta sinun kärhöjäsi, ovat niin kauniita. Minä istutin elämäni ensimmäiset kärhöt meidän pihalle nyt loppukesästä ja jännitän kovasti, miten ne ensimmäisestä talvestaan selviävät. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada varmistus omalle visiolle. Laitetaan siis kurjenmiekan istutus ensi kevään työlistalle. Kärhöt ovat kauniita. Pidetään peukkuja kärhöillesi ja toivotaan suotuisaa talvea joka puolelle Suomea. Kiitos, mukavaa sunnuntaita myös sinulle :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!