sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Vihreä haaste ja kuun viimeiset jutut

Between Rikkaruohoelämää-blogista haastoi minut vihreän sävyjä esittelevään haasteeseen, joka on lähtöisin Repolainen reissaa ja räpeltää -blogista. Jos taimia ei lasketa mukaan, niin meilläpä ei varsinkaan tähän aikaan vuodesta juurikaan vihreää ole. Niinpä tästä tuli niin lyhyt juttu, että loppuun mahtui hyvin vielä maaliskuun viimeiset kuulumisetkin. Mutta ensin ne vihreät.

Maaliskuun alkupuolella saamani vihertävät neilikat ilahduttivat parin viikon ajan.
Kultaköynnös edustaa kaikkia viherkasvejani. Taustalla etupihan siperianpihta.

Ylioppilaslahjaksi mummolta saamani vedenvihreä Aalto-vaasi (150mm), alla samaisen mummon kutoma kaitaliina, jonka taas sain rippilahjaksi.
Mango-appelsiinijuustokakku sopi kaitaliinan väreihin, vaikkei vihreä ollutkaan.
Tajusin vihreää etsiessäni, että lisää löytyisi ainoastaan lasten vaatekaapeista. Itselläni ei ole enää ainuttakaan vihreää vaatekappaletta, ei edes sukkia. Voisin aivan hyvin käyttää vihreitäkin vaatteita mutta ei vain ole tullut vastaan mieleisiä silloin kun on tarvinnut ostaa uusia. Sisustuksestakaan ei enempää vihreää löydy. Olohuoneen ikkunoista tosin aukeaa hyvin vihreä maisema kesät talvet, sillä takapihan kuusikko ei juuri väriä muuta vuodenaikojen mukaan. Vihreän osalta haaste loppuu tähän. En haasta mukaan ketään mutta jos haluat esitellä kotisi tai elämäsi vihreitä juttuja, antaa palaa vaan.

Kuva on otettu ulkoa ja vielä lumitilanne eikä kuusikko mielessä. Näkyy se siellä kuitenkin.
Tästä kömpelöstä aasinsillasta pääsemmekin maaliskuun viimeisen päivän näkymiin. Takapihalta on edelleen jäniskarkottimet ottamatta pois. Sen verran sohjoista on jo tuo lumi, etten ole viitsinyt lähteä rämpimään ja jalkojani kastelemaan. Odotellaan nyt sen aikaa, että hanget ovat vajuneet edes saappaanvarren tasalle. Toisen jalan sukan sainkin jo märäksi, kun yritin päästä kuvaamaan kevään ensimmäistä mustarastasta. Luulin, että kinos, johon on talven mittaan kolattu lunta, kantaisi sen verran, että pääsen vähän lähemmäs. Parin askeleen jälkeen jalka humpsahtikin maahan saakka ja siihen meinasin jäädä jumiin toinen jalka puolireittä myöten hangessa. Rastaskin lensi karkuun ennen kuin pääsin rämpimään ylös, joten kuvasaalis jäi yhteen epäselvään otokseen.
Mustarastas pihlajassa. Kuva juuri ennen suurta upotusta.
Karo löysi jotain hyvin mielenkiintoista hangesta.
Tuskin hangen alla vielä piipot Karolle kuiskivat, sillä tuollakin kohdalla on lunta vielä kuutisenkymmentä senttiä. Sen verran hyvin muutaman päivän plussakeli on kuitenkin lunta lähtenyt sulattamaan, että pihaantulo tuntuu jäisen sijaan aika sohjoiselta. Pinnasta saikin muutaman sentin lapioitua sohjoa vähemmäksi mutta sitten tuli vastaan umpijäätä. Nyt sekin pääsee paremmin pehmenemään, kun päältä on otettu ylimääräiset pois.
Maata näkyvissä! Kivikkorinteen reunimmaiset kivet olivat ilmestyneet ihan omin avuin, laatoitusta piti vähän avittaa esiin.
Pääsiäinen oli täällä harmaa ja sateinen. Veden lisäksi satoi myös aina niin ihanaa räntää. Kuraloskakeliä parhaimmillaan siis. Toivottavasti huhtikuu tuo tullessaan enemmän aurinkoa ja poutasäätä.

18 kommenttia:

 1. Unbelievable that you still have snow, while here the thermometer reached 20 degrees. Amazing photos! Be well and have a good month!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, all the snow is right here. I took them so that everyone else could enjoy the spring. I have hard to imagine that somewhere might be that warm. Here is 3 degrees now, so snow is melting slowly.

   Poista
 2. Vihreä ei ole helppo väri. Meillä on kotona kaksi vihreää huonetta, tai niissä on ainakin vihreät tapetit, muuten ei vihreää ole.
  Kun saa pienenkin palan kiveä tai laatoitusta esiin, alkaa aurinko sulattaa nopeasti lunta sen ympäriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun paistaisi se aurinko. Tällainen kostea ja pilvinen sää tosin on parempi ikivihreille mutta itse ottaisin mieluummin oikein kirkasta auringonpaistetta ja siitä tykkäisivät myös esikasvatukset.

   Poista
 3. Hieno kultaköynnös, ei ihan tavallinen. Myös vedenvihreä Aalto-maljakko on minusta kaunis. Kaikkein kauneimmillaan vihreä on ehdottomasti luonnossa ja puutarhassa. Niinpä ikkunanäkymäsi ansaitsee tulla valituksi vihreään haasteeseen.
  Lupaavaa, että lumi muuttuu vähitellen sohjoisempaa ja märempää. Lähteepä toivon mukaan sitäkin nopeammin. Jäniskarkottimia ei ehkä kannata vielä ottaa pois. Ainakin meillä rusakko istuu harva se aamu keittiön ikkunan alla miettimässä seuraavaa suuntaa. Alapihan kakkapalleroista päätellen sielläkin vieraillaan ahkerasti. Kiersin suihkuttamassa Tricogardenia piipoille, kun verkkoja ei joka paikkaan riitä.
  Mitähän kivaa Karo on löytänyt hangesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin mukavan raikkaan näköinen. Sen lajike on 'N'joy'.
   Nyt onkin sen verran läpimärkää lunta, että ihme, jos ei ala pian painua. Jäniskarkottimistakaan tuskin on enää hirveästi hyötyä, kun verkot ovat tulleet paremmin esille. Täällä ei ole rusakoita nyt näkynyt mutta autotallin luona oli yksi käynyt vihdoin loistokärhön versoja maistelemassa. Pitkään ne saivatkin olla hampaiden ulottuville revittyinä ennen kuin ensimmäinen keksi. Toivottavasti Tricogarden auttaa eivätkä rusakot popsi sipulikukkiasi.
   Luulen, että joku jäniksenpapana tai talvella hankeen heitetty raksu haiskahti Karon nenään.

   Poista
 4. On siellä vielä Karolla lumissa ihmettelemistä! Siitä ne sulaa ja katoaa, hiutale ja tippa kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihmettelemistä niin Karolla kuin minulla itsellänikin. Eiköhän parin viikon päästä näytä paremmalta.

   Poista
 5. On teillä vielä melkoisesti lunta auringon sulatettavaksi, mutta kunhan pälvipaikkoja alkaa ilmaantua onkin sulaminen jo melko nopeaa. Täällä meillä lumet ovat nyt saaneet kyytiä. Tänään on paistanut aurinko ja lämpöäkin on upeat + 15 astetta. Kyllä kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun vielä se aurinko paistaisi. Ei ole viime torstain jälkeen näkynyt vilaustakaan meillä sellaisesta ihmeestä. Onneksi lämpötila on sentään yötä myöten tukevasti plussalla, niin ei sulaminen kokonaan pysähdy. Ei sentään noin lämmintä ole täällä ollut, vaan 3-4 astetta. 15 astetta tuntuu talven jälkeen jo todella lämpöiseltä.

   Poista
 6. Vihertäviä neilikoita en ole nähnytkään ennen ja kultaköynnös on hieman erikoisen värinen ei ole tullut vastaan .😀 .
  Minullakin on vihreä Aalto malja mutta huomattavasti tummempi väriltään .
  Vihreä väri on minulle väreistä tärkeimpiä sisällä niinkuin ulkonakin .
  Paljon on teillä vielä lunta meillä on lumi saanut kyytiä ihan viime päivien aikana joten piippoja löytyy nyt täältäkin reilusti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultaköynnöksen lajike on 'N'joy'. Minusta tuo valkokirjava väri on nätti ja raikas. Aalto-vaaseja on vaikka minkä värisiä. Minulla on muut kirkkaita ja sitten on yksi ihan pieni ja matala malja sinisenä (laguuninsininen?).
   Täällä ei piippoja näy vielä pitkään aikaan.

   Poista
 7. Tuota vedenvihreää Aalto-maljakkoo en ennen oo tienny olevankaan. Kaunis on tuo kultaköynnös, miulla keltavihree väriltään. Vihreää ei meilläkään oo juuri muuta kuin kasveissa. Mustarastasta ei oo näkyny vielä täällä. Paljon on teillä lunta, tänäpäivänä meillä huomas lumien sulamisen kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan olla aika vannoutunut Aalto-harrastaja, että kaikki mahdolliset värit tietäisi. Ei mustarastaita ole täälläkään ollut kuin parina päivänä. Nyt niitä muuttolintuja alkaa hiljalleen saapua, samaa tahtia lumien sulamisen kanssa. Ei täällä vielä mitään selkeää vajumista hangissa näy, mutta jos aurinko paistaisi muutamana päivänä, niin varmasti vauhdittuisi sulaminen. Sen verran on kuitenkin jo kattoja ja katuja paljaana, että ne keräisivät paljon lämpöä.

   Poista
 8. Voi ihme teidän lumivuoria, mutta eiköhän ne sula vauhdilla, kun saivat vettä niskaan. Koirat ovat kyllä hupaisia, kun saavat jonkun vainun lumen alta. Rillakin on välillä kaivautumassa maan uumeniin sellaisella vauhdilla, että pyrstö vain näkyy hangen päällä ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, että kyllä lumien sulaminen tästä alkaa vauhdittua. Voi kun aina tietäisi, mitä koirien päässä liikkuu. Välillä tuntuu, että ihan omituisista asioista innostuvat. Karo saattoi innostua nuorempana ihan vain sulavan lumen lirinästäkin. Vanhemmiten ihan kaikki ei enää jaksa innostaa samalla lailla, mutta joka kevät Karo tutkii hyvin tarkkaan ensimmäisiä pälvipaikkoja. Niissä on varmasti mielenkiintoisia hajuja.

   Poista
 9. Me ollaan kyllä lumikohtalotoverit :D
  Kateeksi käy muiden piipot...ainakin mulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ollaan. Taidettiin ottaa lähialueidenkin lumet talvella omiin puutarhoihimme. Vähän kyllä piippokateutta on ilmassa täälläkin.

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!