tiistai 25. syyskuuta 2018

Syksyn värejä

Teen usein kimppuja puutarhani kukista, mutta harvemmin esittelen niitä täällä blogissa. Suurin syy on se, että suurimmaksi osaksi ne näyttävät juuri siltä, mitä ovatkin: kaikki ylimääräiset tai väreiltään kukkapenkkiin sopimattomat kukat on vain laitettu samaan maljakkoon ja toivottu parasta. Myös ne "oikeat" asetelmantekoyritykset näyttävät jostain syystä samalta. Nyt kuitenkin tuli mielestäni yksi onnistuneimmista asetelmista, joten uskallan sen jopa esitellä.
Tuoksumiekkalilja sekä pionin ruskalehti.
Pionin lehden väriä oli hyvin vaikea saada toistumaan kuvattuna oikeanlaisena, mutta tässä kuvassa näkyy edes hieman sen upean purppuraista häivähdystä.
Pionin ruskaväriset lehdet houkuttivat leikittelemään itselleni hyvinki vieraalla värimaailmalla ja materiaaleilla. Kimpussa on pionin lehtien lisäksi ukkolaukan ja värimintun siemenkotia sekä kukkina tuoksumiekkaliljaa sekä yksi leijonankita.
Valkoinen raikastaa ja anilliininpunainen leijonankita tuo pikkuisen räväkkyyttä.
Irmeli pääsi taas lentoon, sillä tänä kesänä on kaivettu niin paljon uutta kukkapenkkiä, että piti saada uudet ilmakuvat pihakarttaan. Kuvasimme heti aamupäivästä, jolloin piha oli melkein kokonaan varjossa eikä kuviin tullut juurikaan ylivalottuneita kohtia. Myös kukkivat kasvit ja ruskavärit erottuvat hyvin.
Lentoon lähdettiin kadun päästä. Eipä ole muuten tullut ennen kuvattua tästä kulmasta. Pitääpä muistaa tämäkin kuvakulma ensi kesänä.
Syksyinen metsä näyttää upealta ilmasta katsottuna, kun koivut ja haavat hehkuvat keltaisina. Omalta pihalta niitä ei juuri huomaakaan, sillä takapihaa reunustavat kuuset peittävät näkymää metsän suuntaan.
Pihakarttaan tuli pieniä muutoksia. Muutin takapihalla happaman maan penkin nimen metsänreunaksi, sillä siellä kasvaa nyt myös ritarinkannuksia ja mahdollisesti tulevaisuudessa penkin laajetessa lajivalikoimakin muuttuu. Uusi nimi on myös paljon mukavampi käyttää. Talon päädyn entisen ongelmapaikan nimi on varjokuja ja roska-astian viereinen niitty on pikkuniitty.
Päivitän tänään sekä tämän kuvan että kaikki ostetut ja siirretyt kasvit Kasviluettelot-välilehdelle. Saatanpa laittaa sinne uusia kukkakuviakin...
Kesän mukavimmat työmaat olivat kivikkorinne sekä aurinkopenkin laajennus varjokujan päähän.
Perheen karvakorva laihtui ulkoisesti pienen koiran verran, sillä hän päätti tehdä tällä kertaa karvanvaihdon kerralla. Taisi hellekesä ja melko nopeasti viilentynyt sää olla tämänkin takana, sillä normaalisti Karo vaihtaa karvansa pikku hilljaa ruumiinosa kerrallaan. Muutaman viikon päästä neidillä onkin sitten komea talviturkki yllä.
Noin paljon pohjavillaa mahtuu pieneen koiraan.
Meillä ei vielä ole ollut hallaöitä, mutta viime yönä oli jo lähellä. Mittarin mukaan oli käynyt alimmillaan 1,9 asteessa, mutta se on ollut tilanne seinän vieressä. Kauempana seinästä on varmasti ollut kylmempää, mutta ei vielä pakkasta, sillä pakkasmittarina toimiva daalia on edelleen terhakkaasti pystyssä. Kumpareella asumisen edut huomaa selvästi, sillä naapureiden autojen ikkunat olivat aamulla jo jäässä. Sieltä se syksy tulla rymistää.

15 kommenttia:

 1. Olen sanonut tämän varmaan aiemminkin, mutta nuo ilmakuvat ovat kyllä todella havainnollisia. Niistä näkee niin hienosti kokonaisuuden ja myös kaikki ne muutokset, mitä pihassa tapahtuu. Kivikkorinne, aurinkopenkki ja varjokuja muodostavat todella hienon kokonaisuuden. Näyttä upealta!

  Aika paljon sitä pieni koira kantaa taakkaa mukanaan! Kätevää, että karvanlähtö tapahtui kerralla :) Minulla oli aiemmin bernhardilainen, ja muistan mikä karvakaaos karvanlähdön aikaan vallitsi. Nykyisestä haukusta ei lähde karvaa lainkaan, mikä on varsin kätevää sekin :)

  Oikein mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, piti vielä sanoa, että kauniin kimpun olet tehnyt. Ihana yhdistelmä!

   Poista
  2. Kiitos! Bernhardilaisesta on varmasti lähtenyt ihan valtavasti karvaa! Karvanlähtö kerralla on kyllä paljon mukavampi kuin se, että karvaa karisee kuukauden ajan. Ilmakuvat ovat ihan näppärä apuväline puutarhan hahmottamiseen. Yksittäisistä kukista saa kauniimpia kuvia maan tasalta, mutta on tämä lintuperspektiivikin ihan hauska :) Oikein mukavaa tiistaita myös sinulle!

   Poista
 2. Mahtavat ilmakuvat ja todella havainnolliset, kaunis kimppu.

  VastaaPoista
 3. Such a beautiful looking bouquet of flowers. I love the arrangement and types of flowers that you used for this bouquet. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
 4. Kaunis syksyinen kimppu, puutarhasta kyllä löytyy materiaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä löytyy vielä. Tosin koko ajan käy vaikeammaksi :D

   Poista
 5. Hiano kimppu! Mä taas teen kimppuja toooosi harvoon. Aion kyllä, mutta meinaamiseksi jää. Nua etupihan istutusalueet on sitte hyvän näköösiä ja kokoosia. Sullonki viälä palio viheriää nurmikkua. Veikkaan, että piänenöö vuasi vuarelta. Söpö Karo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Etupihan istutusalueiden kokoon olen jo melko tyytyväinen. Juu, paljon on vielä nurmikkoa. Eli saa tehdä paljon uusia istutusalueita ja laajentaa entisiä :D Toistaiseksi pitää kyllä jättää lapsillekin reilusti pelikenttä- ja juoksemistilaa, mutta mahtuuhan tuonne vielä kukkiakin lisää.

   Poista
 6. Todella kaunis ja taidokas kimppu.
  Ilmakuvista saakin tosi hyvin hahmotettua kivan puutarhanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isännän lelusta on kyllä kieltämättä ollut hyötyä puutarhan ilmakuvien ottamisessa.

   Poista
 7. Tyylikäs kimppu, juuri nuo siemenkodat ja erilaiset kuihtuneet osat tai lehdet tekevät koknaisuudesta kiehtovan. Vau - ilmakuvaa, siitä näkyy tarkkaan kaikki ja teillä on kaikki tarkasti suunniteltua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ehkä alan pikku hiljaa oppia tekemään onnistuneempiakin asetelmia :) Kyllä, suunniteltu on... toteutus on vain monessa kohdassa vielä vaiheessa :D Koko ajan kuitenkin paranemaan päin ja ilmakuvista edistymisen huomaa selvästi.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!