maanantai 7. toukokuuta 2018

Kaunokaisia ja muita kaunottaria

Uusia kukkia putkahtelee joka päivä. Nyt kukintavuoroon tulevat kaunokaiset eli bellikset. Viileät säät saivat nuput aukeamaan lyhyessä varressa. Bellikseni ovat saaneet itsekseen kylväytyä ja onkin hauska nähdä, millaisia kukkia minäkin vuonna tulee. Alunperin kaikki olivat valkoisia tai hennosti vaaleanpunaisia, mutta aina välillä seasta löytyy tummemman pinkkejä tai reilusti kerrannaisia yksilöitä.
Tästä näyttäisi tulevan kauniin pinkki.
Tämä kukkii lehtien seassa oikein lyhyessä varressa.
Kevättähdet ovat parhaimmillaan. Näitä oli edellisen asukkaan jäljiltä muutama tupas nurmikolla, josta pelastin ne ensi töikseni kukkapenkkiin. Ilmeisesti ovat kirjokevättähtiä, jos lajinmääritykseni osuu oikeaan. Pihalla oli myös toinen, hieman isompi ja violetimman värinen. Se ei viime vuonna kukkinut ja toivon, ettei se ole kokonaan hävinnyt.
Kevättähdet aurinkopenkissä eilen illalla kuvattuna.
Krookukset kukkivat parhaimmillaan. Keltaisessa nurkassa olevat 'Golden Yellow' -krookukset ovat vasta nupulla, mutta pensasmustikoiden välissä aukesi rypäs 'Vanguard'-krookuksia.

'Vanguard' on suosikkini omassa puutarhassa kasvavista krookuksista.
Ensimmäinen 'Jeanne d'Arc' -krookus valkeassa varjopenkissä.
Ensimmäinen jouluruusun kukka aukesi myös. Jostain syystä tämä on kukkapenkissä tehnyt aina vaaleanpunertavia kukkia, vaikka alunperin oli puhtaan valkea. Johtuisiko kylmistä keleistä, aurinkoisesta kasvupaikasta vai happamasta kasvualustasta? Nätti on kyllä näinkin.
Tämän kevään ensimmäinen jouluruusun kukka auki.
 Iltataivas tarjosi katseltavaa eilen, kun nostelin taimia takaisin eteiseen yöksi.

Valotolppa osui harmillisesti juuri parhaimpaan kuvauspaikkaan.
Aurinkoista alkuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Suloisia nuo kaunokaiset! Tämä toukokuu on niin ihanaa aikaa kun joka päivä tapahtuu puutarhassa jotain:) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihania kaunottaria. Uskomattoman upea tuo alin kuva, huima <3 Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Olin illalla juuri oikealla hetkellä ulkona, sillä pari minuuttia myöhemmin värit olivat jo paljon haaleammat. Kivaa uutta viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Olen monta kertaa yrittänyt saada kaunokaisia asettumaan puutarhaan, mutta turhaan! Eivät vain ole jostain syystä viihtyneet. Kevättähdet ovat minun suosikkejani - leviävät niin nopeasti. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitakin kuolee minullakin talven aikana, mutta aukkopaikat häviävät nopeasti, kun siemenistä kasvaa uusia taimia. Kesän ja syksyn aikana kasvaneet taimet talvehtivat ilmeisesti vanhoja yksilöitä paremmin. Loppukesällä voisi olla siemeniä postitettavaksi asti... ;)

   Poista
 4. Nuo bellikset ovat lapsuuden kukkia nekin ja hiljalleen niitä olen (hiukan huonolla menestyksellä) yrittänyt saada kasvuun, täytynee yrittää tehokkaammin! Ne ovat ihanaisia!

  Upea taivas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän belliksistä. Niitä pidempää kukinta-aikaa on harvalla kasvilla ja vaikka nämä leviävät siemenistä tehokkaasti, niin ne on kuitenkin helppo kitkeä halutessaan pois. Sitä en tiedä, miksi ne joillain viihtyvät ja toisilta häviävät talven aikana.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!