torstai 3. toukokuuta 2018

Onko kellään valkokirjavaa prinsessaliljaa (=inkalilja)?

Yhdessä prinsessaliljassani on ollut koko kevään valkoviiruisia lehtiä. Kasvi kasvaa muuten ihan hyvin, mutta kirjavuus oikein korostuu, kun lehdet kasvavat kokoa ja niitä tulee lisää. Hauskan näköinenhän se on, mutta väkisinkin tulee mieleen, onko siihen iskenyt joku virus tai muu tauti. Viiruisuutta oli siis heti kun versot alkoivat kellarista tuomisen jälkeen vihertyä.


Onko kellekään muulle käynyt samoin? Mikä tämän aiheuttaa? Onko tämä nyt hävitettävä vai voiko tuollainen tarttua muihinkin prinsessaliljoihini, muista kasveista puhumattakaan? Onko viiruisuus tai sen aiheuttanut asia edes haitallista kasville?

4 kommenttia:

 1. Hyvä kysymys! Omalla inkaliljallani täysin sama ilmiö. Olen sitä tuossa ihmetellyt. Tämä oli inkaliljani ensimmäinen talvi, joten en osaa sanoa, onko tämä jokavuotinen ilmiö. Voisiko se olla ravinnepuutosta? Aion kokeilla nyt säännöllisemmällä lannoittamisella, josko ongelma häipyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun prinsessallani raidallisuus jatkui myös mullanvaihdon jälkeen, vaikka laitoin samalla kertaa luonnonlannoiterakeita varastolannoitukseksi. Yritin etsiä tietoa ravinteiden puutteesta ja liikalannoituksesta, mutten löytänyt mitään, mikä olisi täsmännyt suoraan. Voisihan se periaatteessa silti olla joku ravinteiden epätasapaino, joka ilmenee prinsessaliljalla eri tavoin kuin vaikka viljoilla tai marjakasveilla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin. Toivottavasti täältä löytyisi joku jolla olisi tietoa ilmiöstä.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!