maanantai 10. helmikuuta 2020

Kyllä Google tietää!

Olen useinkin etsinyt googlen avulla tietoa asioista, mutta vuoden alkupuolella huomasin Unelmia ruusuista -blogissa hauskan postauksen siitä, mitä tapahtuu, kun laittaa googlen hakukenttään sanan haluan sekä oman etunimensä ensimmäisen kirjaimen. Idea unohtui minulta muissa kiireissä, mutta onneksi muistinvirkistystä tarjoili tammikuun lopussa Rikkaruohoelämää-blogin Between. Nyt sain postauksen tehtyä ja kyllä täytyy sanoa, että olenpas aika muutoshaluinen.
Haluan muuttaa: Kyllä, montaakin asiaa, talon sisustusta esimerkiksi. Haluaisin muuttaa ulkoeteisemme vähän suuremmaksi lasiverannaksi ja kolmen porkkanan säilömiseen tarkoitetun kellarimme metrin verran joka suuntaan tilavammaksi. Haluaisin myös muuttaa rusakot siileiksi, mansikoita syövät harakat pikkulinnuiksi, myyrät kastemadoiksi ja kirvat vaikka kauniiksi päiväperhosiksi.
Kasvimaa muuttaa osittain autotallin seinustalle. Siellä tomaattienkin pitäisi viihtyät hyvin, joten pian pääsee niitä kylvämään.
Haluan muuttaa pois: No juuri tällä hetkellä en, mutta sopivan tilaisuuden tullen kyllä. Piha varmaan tulee käymään liian ahtaaksi vielä jossain vaiheessa, jos työkuviot eivät sitä ennen vie meitä toisaalle.

Haluan muuttaa maalle: No mikä ettei! Maalla olisi lääniä tehdä upea puutarha kaikilla herkuilla. Siellä voisi olla myös järven tai joenranta. Voisin saada myös metsäpuutarhan.

Haluan ma: Nyt en ihan ymmärrä, mitä Google tällä ajaa takaa *googlettaa sanan ma*... Haluanko määräaikaiseksi? Haluanko Marokkoon (ma on Marokon internet-maatunnus sekä marokkolaisten autojen kansallisuustunnus)? Haluanko maastoampujaksi?
Kaunottaria näitä, ma haluan ensi kesänä nähdä... Multasäkkikin on siemenkaapin vieressä valmiina kylvöpuuhiin. Karo varmaan haluaisi nähdä mieluummin ruokaa kupissaan.
Haluan muuttaa pois kotoa: Lapsuudenkodistani muutin pois yli kymmenen vuotta sitten, tästä kodistani en ole vielä muuttamassa mihinkään enkä ainakaan ilman perhettäni!

Haluan miljonääriksi: Totta mooses! Tai kymmenesosakin siitä riittäisi minulle, ei tässä nyt niin ahneita olla, että ihan miljoonaa... Raha ei välttämättä tee onnelliseksi, mutta helpottaisi ylimääräinen kahiseva elämää kummasti. Muiden rahareikien lisäksi monta puutarhaunelmaa on haudattu salaisten unelmien syvimpiin sopukoihin odottamaan aikaa (ja palkkaa) parempaa.

Haluan malliksi: En. En näe mitään hohdokasta tai tavoiteltavaa mallin työssä, päinvastoin.
Orkidea sopii malliksi minua paremmin.
Haluan morsiuspuvun: En halua. Ensimmäisen ja toivottavasti myös viimeisen kerran käytetty mekko roikkuu pukupussissa vaatehuoneessa, mutta en ole sitä raskinut myydäkään. Jotain tunnearvoa sillä kai sitten on.

Haluan muuttaa ulkomaille: En halua tätäkään. Liikaa vaivaa ja niin edespäin. Suomessa on moni asia hyvin eikä minusta hyvää kannata mennä vaihtamaan mihinkään. Voisi vaikka muuttua huonommaksi!
Joulun jälkeen ostamani rungollinen atsalea kukkii edelleen. Se kaunis kaksivärinen sen sijaan on alkanut kuivattaa jopa uusia versojaan. Taisi mennä pieleen. Onneksi tämä on vielä hienosti hengissä.
Aika järkevät ehdotukset loppujen lopuksi google minulle antoi. Omia haluamisiani pohdittuani katsoimme isännälle tulevat ehdotukset ja nauroimme vedet silmissä. Naurusta ei sen jälkeen meinannut tulla loppua ollenkaan kun katsoimme lastemme ja lähisuvun kirjaimien mukaan. Vaikka osa nauruhepulista menikin iltaväsymyksen piikkiin, niin voi olla, että joissain illanistujaisissa vielä isommalla porukalla googlaillaan ja nauretaan kippurassa. Joko olet hauskuuttanut itseäsi katsomalla oman etunimesi kirjaimen mukaan?

18 kommenttia:

  1. Haluan ma lienee runollinen versio haluan minästä. Tulee mieleen jotain tyyliin: haluan ma olla nyt, pienen talon laittaja. En valitettavasti löytänyt lorua Googlella, joten tuo pätkä ei välttämättä ole ihan oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli myös yksi arvaukseni, joten viittasin siihen tuossa kuvatekstissä. Minulle tuli mieleen myös sama runo. Se on P.J. Hannikaisen Mökin laittaja (Nytpä tahdon olla ma, pienen mökin laittaja: seinät kun saan valmihiksi...). Meillä oli joskus lapsuudessani lastenlaulukasetti, jossa tuosta oli tehty laulu.

      Poista
  2. Heh, tämähän oli hauska postaus. :D Pitääpä joskus katsoa, mitä minä googlen mielestä haluan. Jos vaikka tulisi itselle ihan uusia unelmia! Hilpeää alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsoa vähän väsyneenä, niin saa vieläkin paremmat naurut :D

      Poista
  3. Keksitkin hyvän idean yhteiseen illanviettoon. Kukin vuorollaan googlettaa haluamansa, jonka sitten kertoo toisille ja josta voidaan kimpassa jutella. Vähän suolapalaa pöytään, niin juttua riittää.

    Karo-koira katselee sinua ja siemeniäsi sen näköisenä, että antaisi nyt jo jotain suuhun laitettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää pitää tämä mielessä, kun seuraavia illanistujaisia vietetään. Karon ajatukset kääntyvät ruokaan aina kun joku menee kodinhoitohuoneeseen, sillä Karon ruokailupaikka on siellä. Ei ressukka ymmärrä siementen ja kukkien päälle.

      Poista
  4. Olipa hauska, pakko oli kurkata mitä tuli omalla etunimen kirjaimella.

    VastaaPoista
  5. :D - olipa hauska, siirrynkin seuraavaksi googlettamaan.

    VastaaPoista
  6. Tämä on ihan hauska! Kokeilin googlettaa itsekin.

    VastaaPoista
  7. Hauska postaus. Pitääpä itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  8. hauska juttu Minna, heti piti kokeilla ja totta, moni haluan juttu sai hymyn huulille. oiva idea tehdä joskus porukalla!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!