keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Takatalvi iski

"Nyt taes tulla pahimmalluatunen erreös", tuumi savolainen peippo kun talven keskelle tupsahti.
Muistatteko sen säätiedotuksen muutama päivä sitten, että johonkin päin Suomea oli luvassa 20cm lunta? Tänne ei muistaakseni niin paljoa pitänyt tulla, mutta niinpä vain vuorokaudessa satoi jo sen verran ja koko ajan tulee lisää.
Ei näy enää pihakiveystä tai nurmikon reunoja.
Tämä kaikki on vuorokauden sisällä satanutta lunta.
Hanget korkeat nietokset...
On aika epätodellinen olo, kun peipot visertävät kilpaa puissa ja välillä mustarastaskin lurauttaa muutaman säkeen. Mutta onneksi isännälle sattui kerrankin vapaata lumityöpäivänä! Sen sijaan itse lähden kohta töihin.
Eteisessä kukkivat vielä minikokoiset 'Minnow'-tasetit.
Hauskaa keskiviikkoa!

18 kommenttia:

 1. Oho! Tulipas siellä nyt taas lunta. Täälläkin satoi niin, että puut olivat hetken valkoisina, mutta sitten sateet taas sulattivat lumet. Kylmä täällä kyllä on jo orvokit ja krookukset ovat selvästi kärsineet pakkasista. Ensi viikoksi on onneksi taas luvattu oikein lämmintä. Tällaisia nämä keväät ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama päivä ilmeisesti ollaan talvisissa maisemissa, kun ei ole lämpöasteita oikein luvattu. Vähän harmittaa tämä keli, mutta toisaalta hyvä, että lunta satoi nyt eikä sitten kun kasvit ovat jo kunnolla kasvuun lähdössä.

   Poista
 2. Peippo-ressukka ottaa kohta siivet alleen ja lentää takaisin etelän lämpöön. No, toivottavasti ei. Muutaman päivän päästä on taas luvassa lämpimämpää. Toivottavasti sinnekin, jotta lumet saavat kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peippoja on täällä ainakin 20 linnun parvi, ellei enemmänkin. Jospa niistä edes osa jäisi odottelemaan seuraavaa lämpöaaltoa. Nyt tarvittaisiin kunnon lämmintä vesisadetta, jotta hanget saisivat vauhtia sulamiseen.

   Poista
 3. Huh, aikamoinen hanki! Täälläkin tuli hieman lunta, mutta se suli melkein saman tien pois. Kylmä sen sijaan on edelleen, tetenarsissitkin näyttävät aika närkästyneiltä. Kohta tosiaan taas lämpenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin vain piti hakea lumikola varastosta ja lapsetkin kaivoivat pulkat esille :D Saa sitä narsissitkin vähän närkästyä, jos tiputetaan aurinkoisten kevätkelien päälle lunta niskaan ja pakkasta kaveriksi.

   Poista
 4. Voi apua! Onpas teille tosiaan lunta siunaantunut! Meilläkin satoi, mutta vain sentin tai pari. Tsemppiä sinne, kyllä se tämäkin lumi vielä sulaa.

  Ps. Nauratti tuo peippo kommentteineen 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kerättiin ilmiselvästi enemmän lunta, jotta edes osa Suomea saisi edelleen nautiskella etenevästä keväästä :D Pakko jotain huumoria keksiä, ei tätä muuten kestäisi.

   Poista
 5. Ohoh, siinä on lunta paljon yhdelle päivälle. Toivottavasti oli vielä talvirenkaat autossa, minulla on kesärenkaat mutta kieli keskellä suuta hiljaa ajaen selvin töihin ja takaisin, iltapäivällä oli jo ihan sulat tiet. Meillä lunta tuli vain pari senttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä pidetään talvirenkaat alla niin kauan kuin voi olla liukasta tai sataa lunta. Vappuun asti yleensä joutuu ajelemaan talvirenkailla. Kaksi autoa näin tänään ojassa.

   Poista
 6. Näin on, talvi tuli takaisin. Mutta vanha kansa sanoi, että keväällä uusi lumi on vanhan surma. Siinä toivossa elämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ja parempi takatalvi nyt kuin parin viikon tai kuukauden päästä.

   Poista
 7. No, tulipas lunta teille! Ei ole kiva juttu, mutta lienee tulossa lämpimämpää joten eiköhän nuokin pian katoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne juhannukseen mennessä häviä :D Nyt aurinko meinaa pilkistellä pilven rakosesta, joten ehkä sää alkaa jo muuttua parempaan suuntaan.

   Poista
 8. Meilläki on oltu muutama päivä hankien keskellä. Hankien ja hankien, vajaat kymmene senttiä pukkas tänne. Suurin osa o jo onneksi sulanu. Meilläki kävi lintularolla harvinaasia viarahia, peippoja. Piti äkkiää mennä viämähän lisää siämeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kymmenenkin senttiä paljon, jos maa oli jo lumeton sitä ennen. Meillä ei uusien lumien satamista oikein edes erottanut entisten kinosten joukosta muualla kuin etupihalla, jossa oli enemmän sulapaikkoja. Tänään paistoi jo aurinko. Jospa lähipäivänä alkaisivat lumet sulaa oikein vauhdilla. Peipot näyttävät täälläkin hyödyntävän lintulautojen tarjontaa.

   Poista
 9. Voi jösses sentään tuota lumimäärää! Lumisade kevään korvalla tuntuu aina niin syvästi epikselle, mutta mitään ei lumisateelle mahda. Ja taas kolataan, vaikka sitä on tehty ihan kyllästyksiin asti koko talvi. Ehkä tämä nyt kuitenkin oli talven viimeinen pyry...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tunnu mahtavan mitään. Meillä oli lumikolakin jo kesävarastossa. Pitänee jättää se nojaamaan seinää vasten kesäkuuhun asti, ei varmaan muu auta :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!