keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Puutarhurin manikyyri

Varoitus: seuraava teksti EI sisällä kosmetiikkavinkkejä. Oman harkinnan käyttö neuvojen noudattamisessa on myös suotavaa.

Kesä on rankkaa aikaa puutarhaharrastajan sormille ja erityisesti kynsille. Hanskojen käyttö on suositeltavaa, mutta kukapa niitä aina muistaa. Joskus voi käydä niinkin, että aloittaessa hanskat ovat kädessä, sitten pitää tehdä jotain tarkkaa ja lopulta hanskat lojuvat jossain matkan varrella. Kesä on myös täynnä juhlia, jotka pakottavat puutarhurit välillä poistumaan kukkapenkeistään ja silloin täytyy uhrata pieni hetki käsien saattamiseen edustuskuntoon. Esittelen tässä havainnollisin vaihekuvin helpon ja nopean puutarhurin manikyyrin, sillä pitäähän sitä vielä onnittelukimppu ehtiä tekaista ennen juhliin lähtöä...

1. Ensimmäisenä leikataan kynnet.

2. Sitten tehdään perusteellinen käsikylpy.

3. Seuraavana vuorossa on hoitava kuorinta.

4. Viimeisenä pestään kädet.

5. Valmista tuli! 

Näin helposti ja nopeasti voi saada kauniit kynnet valmistujaisiin, rippijuhliin, syntymäpäiville tai vaikka kesähäihin.

12 kommenttia:

 1. Mainio postaus! Juuri hetki sitten katsoin käsiäni ja kynsiäni ja mietin, miten kummassa jotkut ihmiset saavat kätensä pysymään esittelykunnossa. Kaupan kassalla hävettää, kun omat kynnet ovat repaleiset ja mustilla reunuksilla varustetut. Kyllä minullakin hanskat puutarhassa mukana kulkevat, vaan sattumoisin eivät aina ole tarvittaessa lähellä. Silloin nypitään ja napsitaan ilman hanskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se multa suorastaan hyppää kynsien alle, jos vain ajatteleekin kukkahommia. Olen sitä paitsi melkein varma, että jopa uudet hanskat ovat kynsien kohdalta sen verran rikki, että sieltä pääsee multaa läpi...

   Poista
 2. Oikiissa oot kuvien kanssa. Hanskoja käytän, tarkempi työ iliman. Silloin kun vielä lypsyllä kävin, en osannu hanskat käissä sitä hommoo tehä. Kynsharjalla kun jynssevää, suap enimmät mullat pois ja se on siinä. Eihän siitä mittään tule jos kynnet on kuin prinsessalla, puutarhatöitä tehessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsiharja riittää täälläkin, vaikka eihän silläkään kynsiä täysin puhtaaksi saa. Ja sitä paitsi nehän likaantuu kohta uudestaan, kun jäi vielä hommat kesken :D

   Poista
 3. Näin se menee!😄 Kynnet minusta kasvavat hirveän nopeasti kesäisin kun tekee puutarhahommia. Oletko huomannut samaa vai kuvittelenko vaan? Tuntuu, että koko ajan on liian pitkät kynnet ja multaa sentti niiden alla. Uusimpana kaunistuksena minulla on ruusunpiikkien naarmuja käsivarret täynnä. Olen perannut penkkejä toppi päällä. Eihän tässä mitään tatuointeja kaipaa kun on tällainen uusi koristautumistapa. Kaupankassalla nämäkin voivat jotain kummastuttaa. Kuin olisi ison kissan kynsiin joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, no ilmankos! Mullassa onkin sitten varmaan jotain kynsienkasvatushormonia. Tai rikkaruohon juurissa... Tutut ihmiset tietävätkin, ettei kannata huolestua pienistä (tai isommistakaan) naarmuista ja likaisista käsistä. Vieraille joutuu jotain joskus selittelemään :D

   Poista
 4. Sinulla on kiva blogi, kiva kun kävit tutustumassa myös Pihakuiskaajan matkassa -puutarhaan. Hyviä manikyyrivinkkejä, kiitos näistä.

  VastaaPoista
 5. Hauska kirjoitus! Luulin saavani lukea jotain ihan muuta - mutta totuushan sieltä tulikin! Kädet on kyllä ihan hurjan mustuneet, ja multa kuivattaa käsiä. Pitäis muistaa rasvata joskuskaan, mutta tuppaa unohtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla käsirasva on sellaisessa paikassa, mistä kuljen ohi jatkuvasti, mutta silti sitä muistaa laittaa ehkä kerran päivässä. Käsiä katsomalla erottaakin oikeasti puutarhanhoitoon hurahtaneen siitä, joka vin sanoo pitävänsä puutarhanhoidosta :D

   Poista
 6. Vilkaisin heti omia käsiäni, kas, näyttäpä samanlaiselta kuin sinun manikyyrisi jälkeen. Tänäänkin annoin oikein tehohoitoa:) Juu, kynsilakat on vaan unohdettava, kynsiharja se on puutarhurin väline! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsien lakkaus onkin ihan yliarvostettua! Multasormi ja viherpeukku pärjäävät ilmankin :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!