maanantai 13. heinäkuuta 2020

Kreivittären seurassa

"Oi, aivan oikea kreivitär saapuu vaatimattomaan seuraamme", tuumaa 'The President' ja vaihtaa kiiruusti pyhäpuvun ylleen.
Vietin eilen aikaa arvokkaassa seurassa: itse kreivitär vaati huomiotani, joten silloin ei sovi edes ajatella mitään muuta kuin hänen hyvinvointiaan. Kuulin närkästynyttä kuisketta työhuoneen seinustalta, kun kunnianarvoisa loistokärhö 'Comtesse de Bouchaud' valitti viereisessä ruukussa asustelevalle viinikärhö 'Madame Julia Correvonille', että hänen jalkojaan puristi jo kovasti, ja hänen arvolleen sopiva kiipeilytukikin oli tyystin unohdettu. Vaikka hänen hienostuneisuutensa oli saapunut tänne vasta toukokuussa, oli hän jo selvästi valmis siirtymään väliaikaisesta residenssistään tilavaan kartanoon, jota myös kärhökaaripenkiksi kutsutaan.
Karo testaa, saisiko risumajaan kaivettua tarpeeksi syvän kuopan kärhölle.
Pahoittelin kreivittärelle kovasti huolimattomuuttani ja lupasin ryhtyä heti toimeen hänen mukavuutensa parantamiseksi. Krevitär katseli vieressä, kun siirsin hänen tulevan asuntonsa paikalle asettuneen komeamaksaruohon toiseen kohtaan ja aloitin kuopan kaivamisen. Pahaksi onneksi koko tienoon kivet olivat päättäneet ilmestyä juuri siihen, joten jouduin hakemaan rautakangen avuksi. Mitä sitä ei tekisi arvonsa tuntevan kaunottaren eteen!
Eipä tarvinnut miettiä, mihin montusta nousseet ylimääräiset mullat laittaisi, kun sitä ei vain kivien poistamisen jälkeen jäänyt yli!
Lopulta tilava lukaali oli kaivettu ja oli sisustamisen aika. Hain vanhalta kasvimaalta muhevaa multaa juuri siitä penkistä, mitä paransin pari vuotta sitten karjanlannalla. Lisäksi kävin ryöväämässä pensasryhmän päästä ostomultaa ja sekoittelin niistä kreivittärelle kuohkean ja pehmoisen pedin. Kanankakkaa en tohtinut laittaa kuin pikkuisen kuopan reunalle varastoon ensi kevättä varten, sillä eihän sovi syöttää kreivitärtä ähkyyn enää tässä vaiheessa kesää. Muuten voi syksyllä olla tukalat paikat edessä. Raikas vesi kaunistaa ketä tahansa, joten sitä tarjoilin kreivittärelle runsain määrin.
Kreivitär sai viehkeälle olemukselleen sopivan paikan aivan kärhöportin etureunasta.
Esittelin lopuksi kreivittärelle hänen seuraneitinsä, loistokärhö 'Piilun' ja toivotin kummallekin oikein hyvää päivänjatkoa. Kunhan 'Comtesse de Bouchaud' kotiutuu, häntä varmasti kiinnostavat myös hänen arvolleen sopivat, lähellä asustelevat seuralaiset: paavi 'Jan Pawel II', 'The President' sekä 'Princess Kate'. Ehkä hän järjestää jopa syystanssiaiset uudessa kodissaan.
Loistokärhö 'Hagley Hybrid' kurkisteli uteliaana uuden asukkaan muuttopuuhia pation kärhöseinäkkeeltä.
Ja kuten ylläolevasta kuvasta huomaatte, kärhökausi on jo alkanut täälläkin. Nyt näitä ihanuuksia sitten piisaa toivottavasti lumien tuloon saakka, vaikka osa kärhöistä ei varmaan edes yritä kukkia tänä vuonna. Yllättävän moni on kuitenkin ottanut kasvupyrähdyksen, joten ehkä tästäkin vuodesta on kuitenkin tulossa ihan kohtuullinen kärhöjen kukintavuosi. Aurinkoista viikkoa!

8 kommenttia:

  1. Onpas nyt aristokraattista seuraa, varmasti viihtyvät keskenään vierekkäisissä residensseissä. Minulla on kaksi kärhöä ruukuissa, juuri tänään pohdin milloin olisi paras aika laittaa ne maahan, kummallakin on tilavat ruukut joten juuristo voi vielä kasvaa. Onkohan elokuu hyvä kuukausi? Hagley on kyllä todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuun alussa olisin itse kreivittären istuttanut, mutta ruukku olikin sen verran täynnä juuria ja kärhö oli selvästi aloittanut uudelleen pituuskasvun, joten päätin istuttaa sen jo nyt. Oli varmasti helpompi käsitellä sitä nyt kuin kolmen viikon päästä, jolloin sillä olisi ollut jo metrin verran pidemmät versot. Maakin oli nyt kasteltu hyvin pohjaa myöten ja lisää sadetta luvassa.

      Poista
  2. Kyllä ny kelepaa, kartanot ja hyvät ruaat. Mun kreivitär o suuttunu, ei suvaannu ilimestyä paikalle. Tiärä sitte mikä riivaa, vai onko vaihtanu kokonansa maisemaa. Ei oo torellista! Voi juku, minkä kivikasan taas löyrit. Mun 'Hagley Hybrid' pääsi kans maahan viikko sitte. Soli sangoos viimme kesän ja juuria oli silläki pikkuusen liikaa. Saksiin kylymästi poikki kiärtynehet juuret. Elos on toistaaseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kreivittäresi on lähtenyt viettämään pientä lomaa jollekin etelän aurinkorannalle ja palaa viimeistään ensi vuonna takaisin? ;) Kiviä löytyi taas kiva kasa. Niille onkin käyttöä. 'Hagley Hybrid' taitaa olla aika elinvoimainen kärhö, sillä omanikin oli ehtinyt vuodessa täyttää 35-senttisen ruukun kokonaan juurilla. Samaan aikaan istutettu 'Multi Blue' oli saanut vasta puolet täytettyä. Tuskinpa Hagleysi pienestä nipsimisestä suuttui.

      Poista
  3. Ihanat kuvat♥ Jestas mikä määrä olikin kiviä hänen ylhäisyytensä tiellä:)) Vaan nyt on elo paikka mainio!! Kärhöt on niin upeita!! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiviä oli niin paljon, ettei lapionkärki mahtunut sekaan. Onneksi eivät olleet ihan niin isoja, että olisi pitänyt keksiä kokonaan toinen paikka kärhölle. Olemme samaa mieltä kärhöistä :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  4. Siellä onkin arvokasta seuraa toinen toisilleen. Kiva saada aina kasveja oikeille paikoilleen.

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!