sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Patio mongolianvaahteran alla

Avoimet puutarhat -päivää vietettiin ainakin täällä mukavan pilvipoutaisessa säässä. Harmikseni tässä lähistöllä ei ollut tänäkään vuonna kuin kolme puutarhaa avoinna ja niistäkin kahdessa kävin jo viime vuonna. Yli tunnin ajomatka suuntaansa on aika paljon, jos puutarhamatkaseuralaisilla on vielä toinen mokoma sen päälle kotimatkaa. Onneksi yksi puutarha oli meiltä kolmelta puutarhahörhöltä näkemättä: pienehköstä, Siilinjärven Vuorelassa sijaitsevasta puutarhasta löytyi kekseliäästi toteutettu patio, jolla oli useita valloittavia yksityiskohtia.
Veikeät kanapatsaat ovat saaneet oman nurkkauksen patiolla ja pienen räsymaton tepastelualustakseen. Hortensia kukkii komeasti vieressä.
Merja, puutarhan omistaja, kertoi, että hän rakentaa pation uudelleen joka kesä. Patio on kasattu puisista pihalaatoista ja aina tulee vähän erilainen lopputulos kuin edellisenä vuonna. Patio myös uhkaa kuulemma laajeta joka kesä. Perennaistutuksia tai kasvimaata puutarhassa ei ole, mutta ruukuissa on runsaasti kesäkukkia. Muutamia marja- ja koristepensaita löytyy ja pari pientä omenapuuta. Kesäkukkien värimaailma vaihtelee joka vuosi. Tänä vuonna kukat ovat pääsääntöisesti valkoisia, ripaus sinistäkin on mukana.
Puinen ympyrä kivenmurikoineen viehätti minua erityisesti. Ruukuissa on ruusuja, tuijia sekä kirjavaa murattia.
Hatuttaako? Laskekaapa postauksen kuvista, montako hattua löydätte.
Puutarhan katseenvangitsijoita ovat ehdottomasti kaksi suurta, monihaaraista mongolianvaahteraa, joiden alle patio on kasattu. Niiden ansiosta patio on suojassa katseilta ja auringonpaahteelta.
Mongolianvaahterat olisi pitänyt saada kuvattua monta metriä kauempaa, mutta talo tuli vastaan.
Tässä vähän eri suunnasta kuvattuna. Löydätkö kuvasta pienen koirapatsaan?
Naapureiden suunnalta patio piiloutuu mongolianvaaheroiden alle melkein täydellisesti.
Puun oksilla viihtyvät myös linnut. Nämä eivät lähteneet kuvaajaa karkuun.
Ympäri pihamaata on ripoteltu hauskoja yksityiskohtia. Tai ehkä tämä kukkaisa kottikärry lintuineen on työnnetty paikoilleen.
Pihaantulijaa ja poislähtijää hauskuuttavat seinälle nostettu tuoli, kukkakoristeinen harjanvarsi sekä ovenkahvassa riippuva käsilaukku.
Kiitos Merjalle, kun annoit luvan kuvata puutarhassasi ja esitellä sen täällä blogissani. Minusta on todella ihanaa, että ihmiset uskaltavat avata puutarhansa toisille puutarhaharrastajille. Onneksi korona ei pilannut tätäkin tapahtumaa. Nyt jatkan iltaa tutustumalla puutarhoihin kotisohvalta. Mukavaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

  1. Kiitos esittelystä, on kiva nähdä erilaisia puutarhakohteita. Minä kävin tänään sen reilun tunnin ajomatkan päässä neljässä puutarhassa. Oli todella kiva ja inspiroiva päivä, ajomatka ei harmittanut :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tunnin ajomatkan päässä olisikin ollut neljä puutarhaa lähekkäin, niin olisin minäkin sen matkan ajanut. Sen verran hajallaan puutarhat kuitenkin täällä päin olivat, että ajotunteja olisi tullut liian monta. Onneksi oli sentään yksi kiva puutarha lähistöllä :) Toisten puutarhoista saa aina jotain ideoita omallekin pihalle ja on muutenkin kiva tavata muita puutarhaharrastajia.

      Poista
  2. Kiitos pihakohteen esittelystä Minna. 😊

    VastaaPoista
  3. Vai Vuorelassa olet käynyt, siis "meilläpäin", toki tunnin matkan päässä, mutta Kuopion seutu onkin laaja. En tiennytkään, että asut itäisessä Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan hyvin voi sanoa "meilläpäin" tai "tässä ihan naapurissa", vaikka olisi tunnin matka. Itä-Suomessa on pitkät etäisyydet :D Pohjois-Savossa asustelen, muistaakseni olen maininnut sen profiilissani, mutta harvemmin tulee sitä postauksissa mainostettua.

      Poista
  4. Kiitos esittelystä - en ole tiennytkään, että Mongolianvaahtera kasvaa näin suureksi. Kasvitiedoissa kerrottiin, että se on 'pieni puu'. No katsotaan, miten meidän kaksi Mongolianvaahteraamme kasvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! En minäkään tiennyt monglianvaahteran kasvavan ihan noin suureksi.

      Poista
  5. Mukava kun esittelit käyntikohettasi! Kookkaaks on kasvanu tuo Mongolianvaahtera ja alaoksia on Karsittu. Kivan paikan patiolle on nämä puutarhurit suanukkin. Meilläpäin ol vähän avoimia puutarhoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Alaoksia oli tosiaan karsittu ja osaa lyhennetty, jotta oksiston alla mahtuu liikkumaan. Ei täälläkään liikaa avoimia puutarhoja ollut ja ajotunteja olisi tullut useita, jos olisi kauemmas lähtenyt ajelemaan.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!