perjantai 3. heinäkuuta 2020

Puutarha kukkii sisällä

Ulkona sää jatkuu kovin vaihtelevaisesti: välillä aurinko paistaa, hetken kuluttua sataa kaatamalla vettä. Juuri nyt tuulee melko navakasti. Toivottavasti enempää kukkia ei lähipäivinä katkeile, sillä maljakot alkavat olla jo vähissä. Myrskyn katkomista kukkasista tuli kuitenkin mukavasti kukkaloistoa ja tuoksua sisälle, mikä lieventää harmitusta puutarhan puolesta. Lupasin edellisessä postauksessa kuvia kimpuista ja tässäpä niitä sitten tulee.
Onnistunein kimppu tuli Elina-pionista, lehtosinilatvasta sekä purppurapunalatvasta.
Elina-pionin tarina löytyy täältä. Käykää lukemassa ja kertokaa ihmeessä, jos tiedätte jotain pionini historiasta. Saatan käydä lisäilemässä postaukseen jossain välissä lisää kuvia tästä ihanuudesta. Muutama sananen Elinasta löytyy myös postauksesta Perinteistä.
Kaikki kolme pioninkukkaa ovat samasta pionista.
Osa Elinan kukista on jopa näin yksinkertaisia...
... osa tällaisia pörröisiä ja loput jotain siltä ja väliltä, kuten ensimmäisessä kuvassa.
Seuraava kimppu on korkeampi: siinä on ritarinkannusta, leijonankitaa, myskimalvaa, harjaneilikoita sekä vihreänä komeasinikuunlilja 'Elegansin' lehtiä. Minusta ritarinkannuksen vaaleansininen ja roosanvärinen leijonankita sopivat niin kauniisti väreiltään yhteen, että ne oli pakko yhdistää samaan kimppuun.
Hempeitä sävyjä ja ripaus vaaleansinistä. Huomatkaa alemman pikkukuvan vaaleanpuna-valkokirjavien harjaneilikoiden hienostunut päivänkakkarakuviointi.
Kokosin oman pikkukimpun niistä harjaneilikoista, jotka eivät sopineet muihin kimppuihin.
Kuunliljan lehdet jäivät myös ylimääräisiksi, joten tästä tuli sitten tällainen tähden mallinen pikkukimppu.
Aikamoinen värikimara noissa harjaneilikoissa.
Myrskyn katkomat päivänliljat tuikkasin lasten katkomien pikkuampiaisyrttien kaveriksi sen kummemmin niitä asettelematta. Voitte kuvitella violetin ja keltaisen sekamelskan mielessänne, joten laitan sen sijaan vielä pari kuvaa puutarhassa nyt kukkivista kasveista. 
Siemenkirjeestä peräisin oleva loistosalvia kukkii kivikkorinteessä. Pieni koko selittynee alkukesän kuivuudella, mutta onko teillä muillakin loistosalvia tämmöinen joka suuntaan harottaja?
Kivikkorinteen juurella kukkivat keltamaksaruohot ja ketoneilikka.
Kärpästen juorukerho kokoontuu punakosmoksen kukalla. Mitä lie salaisuuksia surisevat...
Tervetuloa Saija ja muut lukijoideni iloiseen joukkoon! Kukkaisiin kuulumisiin ja hyvää viikonloppua!

20 kommenttia:

  1. Kauniita kimppuja. Salviat kukkivat joskus todella paljon tuolla lailla retkottaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää katsoa, mikä on sitten salvioiden jatko puutarhassani. Ehkä annan niille vielä vuoden-pari mahdollisuuden näyttää todellisen luonteensa. Toisenkin kukkapenkin loistosalviat käyttäytyvät ainakin tänä vuonna samalla lailla.

      Poista
  2. Ihanat kimput! Jotenkin tuo suloinen pallukkakimppu harjaneilikoita valloittaa eniten. Harmi, että noin paljon tuli myrskytuhoja, silti, vaikka kimput ihania ovatkin.
    Kivikkokuvia katsellessa tuli mieleen, että onneksi on sellaisia kuin maksaruohot, joita ei mikään myrsky eikä mullistus hetkauta. Mulla muuten loistosalviat ovat aina vähitellen kuivuneet kuoliaiksi, vaikka luulisi niiden olevan tosi kuivankestäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harjaneilikkakimpusta tuli kyllä ihan söpö. Jospa enää ei tulisi rankkasateita ja hurjaa tuulta yhtä aikaa, niin ei tarvitsisi keräillä katkenneita kukkia maljakkoon. Kimpuissa ilahduttavat pidempään kuin kukkapenkkiin jätettyinä. Kaikki maksaruohot, myös ne korkeammat, pysyivät hienosti pystyssä. Muutenkin kivikkorinne säästyi tuholta, vaikka otti varmasti kovimman tuulen vastaan. Katsotaan, kuinka loistosalvioiden käy kivikkorinteessä. Niitä on siellä kahdessa eri kohdassa ja tuo kukkiva yksilö on varmasti kaikkein kuivimmalla paikalla.

      Poista
  3. Kauniita kukkakimppuja <3 Säät vaihtelevat, niin ettei perässä tahdo pysyä. Kovat ja runsaat sateet ovat koetelleet puutarhan kasveja. Toivotaan, että näiden sateiden ansiosta saataisiin hyvä marjasyksy - en tiedä onko tällaista edes, mutta nyt on. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kosteus auttaa varmasti marjakasveja tekemään isompia marjoja. Ainakin täällä oli monen marjan kukinta-aikaan hyvät säät pölyttäjille, joten voisi kuvitella, että on tulossa hyvä marjavuosi. Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  4. Kauniita kimppuja syntyi siitä myrskystä! Enemmän pitäisi muutenkin ottaa kukkia maljakkoon, olen siis itse ollut siinä huono, mutta nyt olen koko ajan pitänyt jotakin kimppua pöydällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on kyllä kesäaikaan melkein jatkuvasti kukkakimppu sisällä, mutta harvemmin mitään isoa tai useampia kerralla.

      Poista
  5. Kauniita kukkakimppuja. Sinussa asuu floristi.
    Moinen tuho on harmillista, mutta jos jotain hyvää siitä hakee, niin kerrankin on kotona lukuisia kauniita kukkakimppuja. Harvemmin kukkia raaskii tuossa määrin omasta puutarhasta maljakkoon ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä floristi olisi laittanut enemmän vihreää myös kukkien väleihin. Minä en raaskinut kyniä puutarhaani yhtään enempää. Eipä kyllä ilman myrskyä olisi näin montaa kimppua sisällä.

      Poista
  6. Monipuolinen valikoima kukkivia kasveja on jo päässyt kimppuihisi! Hyödynnän aina myös oman pihan kukat kimppuihin - ne näyttävät maljakoissa niin upeilta!

    VastaaPoista
  7. Todella ihania ja taitavasti sidottuja kimppuja . Minäkin hain ison nivaskan pioneja maljakkoon, kun alkoi näyttää siltä, että kohta saattaa sataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pioni kärsiikin ehkä eniten sateesta, joten ne kannattaa pelastaa maljakkoon. Minäkin otin muutaman kukan siltään maljakkoon noiden taittuneiden lisäksi.

      Poista
  8. Kauniita kimppuja. Minulla on ulkona vielä kukkia "makaamassa" kuten harjaneilikkaa mutta kun sataa koko ajan ja maljakoita ei minulla ole täällä mökillä kovin montaa, pitää tuoda kotoonta . Meillä tosiaan sataa koko ajan ajattelin pestä ikkunat uudestaan sisältä päin kun lätkii kärpäsiä niin on myös sen näköiset 🤗. Piti tehdä vähän ulkohommia mutta nyt suunnitelmat muuttui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on tänään iltapäivästä lähtien satanut yhteen menoon. Aamupäivästä onneksi ei satanut, niin sai vähän kitkettyä. Pesun tarpeessa olisivat ikkunat täälläkin, sillä lapset lätkivät ihan huvikseen käsiään ja neniään niihin. Välillä nuolevatkin :D

      Poista
  9. Suloisia kukkakimppuja, onneksi kukat voi tuoda sisälle sateelta suojaan. Tänään täälläkin on satanut kaatamalla. Meillä salvia kasvaa aika lailla suoraan ylöspäin, mutta nyt kaatosateiden jälkeen sojottaa vinoon. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on satanut iltapäivästä lähtien yhteen menoon, mutta aamupäivällä oli poutaa. Minun salviani alkoivat jo heti alussa kasvaa määrätietoisesti joka suuntaan sojottaen. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin! :)

      Poista
  10. Ihania kimppuja! 😍 Enpä oo ite muistanu kerätä mitään maljakkoon, ehkä ois jo aika. Pionit alottelee just kukintaa, tosin ei talven jäliltä kuki ku karl roswnfield, muut kärsi tai kuolla kupsahti. 🥴

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kuullut muiltakin, että pionit kärsivät viime talvesta. Minulla kumpikin ovat hyvävointisia, vaikka lähtivätkin aika myöhään kasvuun.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!