tiistai 8. toukokuuta 2018

Kevätkukkijoita ja ostosreissun satoa

Edellisessä postauksessa toivoin, etteivät toiset kevättähteni olisi hävinneet kokonaan. Ei hätää, sieltä ne löytyivät pensasmustikoiden luota. Olivat runsastuneet oikein mukavasti. Nämä ovat varmaankin isokevättähtiä.
Kirjokevättähti on sinisempi ja pienikukkaisempi kuin tämä isokevättähti. Keskellä on vain pikkuisen valkeaa.
Nyt kukkii osa 'Golden Yellow' krookuksista. Niitä on tulossa lisää penkin toisessa reunassa, josta vasta lähtivät lumet, joten saan nauttia oikein pitkään kukinnasta.
'Golden Yellow' on totisesti nimensä veroinen. Keltainen väri ei kuulu suosikkeihini, mutta nämä oikein hehkuvat. Tykkään!
Pääsin ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin yksin taimikauppaan. Ei miestä, ei lapsia, seurana ainoastaan pitkä ostoslista. Ihan hulluksi en sentään heittäytynyt, vaan olin merkinnyt listaan erikseen "osta heti kun vastaan tulee" -kasvit. Loput ovat "osta joskus" -kategoriassa. Pysyin vieläpä suunnitelmassa, vaikka kasveja tulikin ostettua harvinaisen paljon kerralla. Yleensä mukaan tarttuu 1-3 taimiruukkua.
Tässä koko setti. Vasemmalla neljä 'Creme Brule' -pensashanhikkia uuteen pensasryhmään.
 Perennoista mukaan lähti pari erilaista kurjenpolvea...

Nyppykurjenpolvi ja peittokurjenpolvi 'Biokovo' pääsevät ehkä aiemmin hankkimani neidonkurjenpolven kaveriksi luumutarhaan.
 ... pari kärhöä (näille löytyy aina tilaa)...
Mantsuriankärhö on ollut ostoslistalla pitkään. Upea taimi! Valitsen kärhöistä aina sen, jossa on lyhimmät versot.
Tämä oli tarjouksessa. On se nättikin.
 ...sekä palloesikko, sinilemmiö ja tarhakylmänkukka.
Palloesikko tuli ostoslistalle vasta tänä keväänä. Yllätyin, kuinka hyvälle sen kukinto tuoksuu sen lisäksi että se on todella söpö.
Sinilemmiötä katselin jo pari vuotta sitten taimikuvastosta. Tämän luvataan kukkivan lähes koko kesän ajan.
Pari kukkaa oli jo auki. Ei tarvitse kauaa pohtia, mistä kasvi on saanut nimensä.
Tämä oli myös halpa. Kaupan esitteessä väri oli lila, ei vaaleanpunainen. Jännä nähdä, kumpaa tämä lopulta on. Valitsin mieluummin tuuhean taimen kuin kukkivan reppanan, joten joudun jännittämään ensi kevääseen.

Tällaisia hankintoja tällä kertaa. Huomenna puutarhassamme tapahtuukin paljon, sillä entisten asukkaiden jälkiä hävitetään oikein urakalla. Se tarkoittaa myös sitä, että saan aivan uuden temmellyskentän... Suurten projektien kesä on aivan nurkan takana!

12 kommenttia:

 1. Mukava etton lisää kukkijoota. Torella ylellisyyttä, olla taimistos vaan ostoslistan kans. Kivoja ostoksia. Sinilemmiötä sinisempää kukkaa saa hakia, joskus ollu. Taitaa sinivaleunikko olla toine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun tuntui hieman kummalliselta, kun sai katsella ihan rauhassa taimia eikä tarvinnut kuunnella nirinää tai vahtia samalla, ettei lapset karkaa :D

   Poista
 2. Hyviä ostoksia ja ihanaa, kun sinulla on tulossa kunnon puutarhapuuhia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Joka kesä on jotain uutta tehty, mutta nyt maisemat tulevat muuttumaan ihan perusteellisesti.

   Poista
 3. Ootpas tehny mukavia ostoksia. Tuota sinilämmiötä en tunne ensinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin oikein tyytyväinen hankintoihini :) En minäkään sen kummemmin siihen ole vielä tutustunut. Kunhan nappasin mukaan, kun sattui eteen tulemaan :D Ilmeisesti on ikivihreä kivikkokasvi.

   Poista
 4. Onhan niitä projekteja kiva suunnitella ja tehdä. Huomaan itse talven jäljiltä olevani vielä huonossa 'pihatyökunnossa'. Väsyttää välillä iltaisin aika lailla. Mutta se on hyvää väsymystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lihakset kohta muistavat, mitä kukkapenkeissä tehdään. Itse huhkin koko talven lumilapion varressa, joten tähänastiset kukkapenkin kaivelut eivät vielä ole tuntuneet missään.

   Poista
 5. Kivoja ostoksia olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 6. Tuo sinilemmiö oli minullekin aivan uusi kasvi! Puhtaan siniset kukat puutarhassa ovat ihania! Mandhurian kärhö on ihanuuskärhöni, sen kukinta on kuin poutapilvi! Nuo ostoslistat ovat kyllä tärkeät, vaikka olen herkkä heräteostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin sortunut heräteostoksiin, jos on vastaan tullut erikoisen halpoja taimia. Taivaan sineä ja poutapilviä... kylläpäs sattui hauskasti, melkein kuin olisi etukäteen miettinyt :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!