lauantai 19. toukokuuta 2018

Ihan vain kukkia

Päivät ovat menneet kitkiessä ja tuoksuvatun juuria kaivellessa, mutta mitään näkyvää edistystä ei ole silti missään tapahtunut. Tänään saattekin "vain" postauksen täydeltä tämän hetken kukintaa.
Tulppaani 'Exotic Emperor'
Vaaleajouluruusu on muuttunut roosan sävyistä kellertäväksi.
Kevätkaihonkukka, takana varjoliljat ovat lähteneet kasvuun.

Amppelimansikat alkoivat kukkia muutama päivä aikaisemmin kuin kukkapenkissä olevat kaverinsa.
Ensimmäinen kelta-apinankukan kukka.
Niityllä piti olla kolme keltaista kevätesikkoa, mutta kaikki ovatkin näitä puna-keltaisia.
Kevätvuohenjuuren hehkua.
Pihlaja-angervon seassa jalansijaa yrittää vallata ihana tuomi. Arvatkaa vain, kumpi saa lähteä!
Tontin yhdessä kulmassa valkovuokot punastuvat aina todella viehättävästi kukinnan edetessä. Niiden ympärillä lemmikit aloittelevat kukintaa. Tämä jos mikä on hempeä parivaljakko!
Lemmikkejä ja punastuvia valkovuokkoja.
Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Naapurilla on isot matot kevätkaihonkukkaa ja se on uskomattoman hienon sininen. Kevätvuohenjuurikin olisi ihana. Olen mökille sellaisen joskus istuttanut, mutta eipä ole näkynyt kukkia. Taisi joutua parempiin suihin tai sitten keräilee voimia kuivassa maassa muutaman vuoden ennenkuin jaksaa kukkia. Minusta se on hienon aurinkoinen ja hyvä alkukesän perhoskasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihmetellyt sitä, miksi kaikki sanovat kevätvuohenjuuren olevan hyvä perhoskasvi. Meillä siinä ei ole näkynyt yhtään perhosia. Ei niitä muutenkaan hirveästi lentele, mutta joka päivä kuitenkin pari-kolme. Kuusen oksillakin olen nähnyt useammin perhosia tänä keväänä kuin kevätvuohenjuurella! Toivottavasti sinunkin vuohenjuuresi innostuu vielä kukkimaan ja houkuttelee perhosia enemmän kuin minun.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Thank you! I like spring, too. Everything is so full of life after long winter.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!