perjantai 18. toukokuuta 2018

Isännän uusi lelu ja mitä siitä seuraa

Isäntä hankki tässä aiemmin keväällä itselleen uuden lelun: kauko-ohjattavan kuvauskopterin, eli dronen. Rouvaa hyvitelläkseen hän on lupautunut käskyn niin käydessä ottamaan ilmakuvia myös kukkapenkeistä. Päivitin nyt kasviluettelot-välilehdelle uuden pihakartan, jossa rakennusten nurkat ovat 90 astetta ja kukkapenkit juuri sen kokoisia ja muotoisia kuin ne luonnossa ovat. Pieni ripaus lunta näkyy vielä takapihalla, sillä kuva on otettu 9.5. Siitä näkyy myös, kuinka sammaleinen nurmikko meillä on; heinä ei vielä tuolloin vihertänyt.
Uusi pihakartta. Numeroiden selitykset löytyvät kasviluettelosta.
P.S. Dronen nimi on kuulemma Irmeli...

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu, on se. Naapurikin kävi ihmettelemässä, mikä ampiaisparvi siellä surisee :D

   Poista
 2. Tuossa tehtävässä "Irmeli" on oivallinen! Olisipa tuollainen kartta kaikesta siitä mitä piha pitää sisällään!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmakuvat ovat kyllä oiva apu pihakartan piirtämisessä. Paljon tarkemmin saa merkittyä kasvien paikat kuin maasta käsin paperille piirtäessä. Kiitos, hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Eipäs ole itselle tullut mieleen että dronea voi käyttää näinkin :D Hyvän kuvan saisi noin pihan suunnitteluakin varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on tärkein asia, mihin sitä voi käyttää :D Meillä onkin yksi projekti tulossa, minkä suunnitteluun ollaan käytetty ilmakuvaa. Siitä enemmän sitten parin viikon päästä...

   Poista
 4. Jos isäntä tuollaisen lelun on hankkinut, pitäähän sinunkin siitä saada oma hyötysi!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!