lauantai 26. toukokuuta 2018

Ihmeorkideat vain jatkavat kukintaa

Olen kertonut teille orkideastani, joka kukkii lähestulkoon jatkuvasti (muistinvirkistys täällä). Sehän teki pari keikiäkin. Ensimmäinen keiki lähti maaliskuun lopulla äidilleni ja siihen on nyt tulossa pari kukkavanaa. Itselleni jääneen keikin irrotushetkellä 5.4. emokasvissa oli tulossa kukkavana, jonka arvelin kukkivan muutaman kuukauden päästä. Toisessa kukkavanassa oli jo silloin pari kukkaa auki. Aika-arvio meni pahasti yläkanttiin, sillä ihmeorkideani on jo pari viikkoa näyttänyt tältä:
Taempi kukkavana oli keikin irrotushetkellä tulossa. Kuvan yläreunassa keiki numero 3.
Keikihän kukki, kun irrotin sitä. Mietin silloin, suuttuuko se pahastikin, kun mennään häiritsemään kesken kukinnan. Nyt vaikuttaa siltä, ettei kasvi ollut siitä moksiskaan. Siinä on kymmenen kukkaa auki ja kaksi avautuvaa nuppua. Lisäksi näyttää siltä, että uusia nuppuja olisi tulossa.
Entinen keiki, nykyinen orkidealapsi.
Sama hieman eri kulmasta.
 Näiden kanssa samalla ikkunalla on kukintansa huhtikuun puolenvälin tienoilla aloittanut orkidea. Se näyttää tältä:
Ei enää yhtään niin nätti kuin ikkunalautakaverinsa.
Taidan vaihtaa tämän kukintansa kuukaudessa lopettaneen orkidean tilalle toisesta huoneesta yhden, joka oli aloittanut uuden kukkavarren tekemisen. Tämä saa tulla näkösälle sitten, kun alkaa seuraavan kerran tehdä nuppuja.

8 kommenttia:

 1. Jo on, kyllä tuollainen orkidea kelpaisi minullekin. Taitaa tosin minulla ollakin samanlainen, muttei noin innokas kukkia. Ehkä se on hoidosta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä on varmasti geeniperimässä jotain häikkää, sillä hoidan tätä samalla tavalla kuin muitakin orkideojani... eli kastelen kun satun muistamaan :D

   Poista
 2. Perhosorkideat on hyviä kukkivia. Näyttäs olevan pienempiä lajikkeita ja ne on innokkaita kukkimaan. Kaunis värinen on tämä tappaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi pienempi on kuin ne "tavalliset" perhosorkideat. Minäkin pidän tämän väristä, tosin tämmöisillä kukkimishaluilla varustettu orkidea saisi olla minkä värinen vain. Pääasia, että kukkii mahdollisimman paljon.

   Poista
 3. Nämäkin taitavat olla yksilöitä, hienoa kun olet saanut viihtymään ja lisääntymäänkin. Hyvä sinä!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!