keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Kuvallinen ryöstöretki

Tein aiemmin postauksen sipulikukista, jotka olen kuvannut vanhempieni puutarhassa silloin kun vielä asuin kotona. Täällä vielä talvikelit jatkuvat, joten päätin salaa tehdä toisenkin postauksen äitini kasveista. Tällä kertaa mukana on myös alkukesän kukkijoita.
Kevätatsalea on kukkiessaan ihana vaaleanpunainen kukkapallero. Lehdet vasta alkavat pikku hiljaa puhjeta.
Kevätatsalean kukkia lähempää kuvattuna.
Omenapuun runsas kukinta on aina yhtä sykähdyttävän näköinen.
Tarhakylmänkukka on kevään suloisimpia kukkijoita.
Edellisen yksilön siemenestä itsekseen kylväytynyt punertavakukkainen pikkutaimi.
Tulppaaneja, helmililjoja ja narsisseja.
Tästä tarha-alppikärhöstä minulla on pistokastaimi kasvamassa. Lajike on 'Pink Flamingo'.
Sninen alppikärhö kiipeää kuistin kattorakenteita kohti toista kertaa. Se on kerran leikattu matalaksi, kun valloitti puolet kuistista ja kulkuväylistä.
Myös kimalaiset pitävät alppikärhön runsaasta kukinnasta.
Näitä hetkiä odotellessa...
Jospa nämä kuvat toisivat tännekin vähän keväisemmän sään. Viime yönä oli -10 astetta pakkasta ja juuri äsken alkoi sataa lunta. Aamusta kyllä paistoi aurinko, mutta oli aivan liian kylmää, jotta lumet olisivat sulaneet edes vähäsen. Pikkuisen tässä jo sormet syyhyäisivät päästä kukkapenkkejä tutkimaan, mutta pakko malttaa vielä hetkinen. Miltä teillä näyttää? Onko tulossa lupaavia vesisateita ja lämpöasteita tänne Savon suunnalle?

28 kommenttia:

 1. Onpas äidilläsi ihanan kukkaisa piha! Nyt ymmärrän, mistä olet perinyt tuon kärhöjen kasvattamisen taidon! Voi, vielä lunta piha pullollaan, mutta onneksi on lämpöä luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaloistoa riittää :) Äidin kanssa yhdessä hurahdettiin kärhöihin, tosin minä ehkä enemmän. Yhdessä myös harjoiteltiin niiden kasvattamista ja etsittiin tietoa. Lämpimämpää on luvattu tännekin. Nyt vain toivotaan, että ennusteet pitävät paikkansa.

   Poista
 2. Ihania kuvia äitisi puutarhasta. Etenkin nuo atsaleat ovat niin upeita. 😊😊

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia kun kaikki kukkivat niin kauniisti. Tulis jo kesä t. Puutarhurintytär

  VastaaPoista
 4. Upeasti kasvavat ja kukkivat nuo kärhöt. Kauniita toki kaikki.

  VastaaPoista
 5. Vanhemmillasi on kaunis puutarha, tee vaan lisää esittelyjä, jos saat luvan :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kevätatsalea! Tännepäin on tänään luvattu vähintään +10 ja huomenna mennään senkin yli. Täytyy ruveta kaivelemaan lapsillekin kevätvaatteita esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpas siellä lämmintä! Tulisipa tännekin samoja lukemia, niin saisi hanget kyytiä.

   Poista
 7. Nytpä paljastui, mistä viherpeukalosi on peräisin. Äidilläsi on kaunis puutarha. Miten upea tuo kevätatsalea onkaan. Niin ja kaikki muutkin. Minulla on yksi ainut atsalea, jonka ostin muutama vuosi sitten Turin kukkamarkkinoilta. Se on pieni ja kukkii vaatimattomasti. Tästä postauksesta heräsi into hommata tuollainen kevätkukkija omaankin pihaan.
  Huomiseksi on luvattu keväisen lämmintä säätä. Toivottavasti lupaus pitää paikkansa. Seuraaville päiville on vähän viileämpää, mutta selvästi minusta kevät etenee nyt mukavassa tahdissa. Eiköhän lämpimät kevätpäivät sinne Savoonkin saavu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona se peukalo tosiaan taisi vihertyä :D Äidilläni on kaksi samankokoista kevätatsaleaa ja pari muutakin atsaleaa, mutta nuo kevätatsaleat ovat innokkaimpia kukkimaan. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan. Tännekin on luvattu huomiseksi peräti 11 astetta lämmintä ja sen jälkeen taas viileämpää, mutta plusasteita kuitenkin. Ja aurinkoa! Se kelpaa sekä minulle että taimille :)

   Poista
 8. Viherpeukaluus näyttää selvästi olevan periytyvää sorttia! Kauniisti kukkii äitisi pihalla <3
  Meidän nurkilla pitäisi elohopean kivuta huomenna kymmenen asteen hujakoille ja viikonlopuksikin luvattiin useampi aste plussaa. Jospa ne lumipenkat nyt alkaisivat vajumaan! Mukavaa tostaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vihreät peukalot ovat tosiaan periytyviä. Äidinäidillänikin on jonkinlaisia viherpeukalon oireita. Tänne luvattiin 11 astetta ja auringonpaistetta huomiselle. Ja vaikka sitten taas viilenee, niin plussalla pitäisi kuitenkin pysyä. Jos ei tuule kylmästi, niin kyllä lumipenkkojen luulisi pienenevän. Kiitos, mukavaa torstai-iltaa sinullekin!

   Poista
 9. Voi kun kaunis puutarha vanhemmillasi💚 Nyt vasta tajusin että olet savolaisia, sieltähän minäkin melkein savosta olen lähtöisin, Kuopiossa opiskellut ja sitten tänne etelään singahtanut😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän kiitokset :) Syntyperäinen savolainen olen. Kuopio on tullut tutuksi minullekin opiskelukaupunkina.

   Poista
 10. Kylläpä on kaunista kukintoo vanhempiesi puutarhassa. Tuo kevätatsalea etenkin hurmovaa kukinnallaan. Kipinä puutarhaan taitaa olla kodista perittyy!

  VastaaPoista
 11. Nuo kylmänkukat ovat kyllä niin hurmaavia! Voiko tuollaisia ollakaan! Lienee lämpimämpää luvassa. Toivotaan heipat lumikinoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmänkukat ovat hurmaavia ja niin ihanan pehmeitä! Ne ovat myös kauniita koko kasvukauden. Ennusteet pitivät paikkansa, sillä täällä on nyt 10,6 astetta lämmintä ja aurinko paistaa. Välillä kyllä tuulee vähän turhan navakasti, mutta muuten on oikein keväinen ilma. Kyllä lumet ainakin vähän vajuvat :)

   Poista
 12. Atsaleat on aika epätodellisen näköisiä kukkiessaan, niin upean värinen äidilläsikin. Minä ihailin tänään omenapuun kukintaa messuilla. Piti mennä haistamaan, että onko se oikea, ja kyllä tuoksui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atsaleoissa epätodellisen vaikutelman tekee varmaan se, että tuntuvat ihan peittyvän kukkiin, kun ei ole lehtiä vielä näkyvissä. Kyllä ne kaikkea saavat messuille aikaiseksi, täällä omenapuiden kukintaa saa odotella sinne touko-kesäkuun vaihteeseen saakka :)

   Poista
 13. Iha huikia atsaleea! Vai teki sinine kylymänkukka punaasen pennun, aika jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä atsaleoja on vieläpä kaksi lähekkäin, mutta ei ollut kunnollista kuvaa, jossa olisi näkynyt molemmat. Punainen kylmänkukka oli aika kiva yllätys. Geenit olivat sattuneet hyvin yhteen.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!