keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Puutarhailta

Olin eilen ensimmäistä kertaa Hankkijan järjestämässä Puutarhailta-tapahtumassa. Aiempina vuosina en ole syystä tai toisesta päässyt käymään siellä ja eilenkin piti lähteä kesken kaiken pois. Ehdin kuitenkin hieman kierrellä esittelypisteillä, osallistua arvontaan ja kuunnella ensimmäisen luennon.

Esittelypisteitä olivat laittaneet mm. Savon ammattiopisto, Hyötykasviyhdistys, Kuopion Puutarhaseura ja Heimosen Puutarha. Pitkälahden puutarhakerhon jäsenet olivat tehneet veikeitä puutarhakoristeita.


Tyhjin käsin ei tarvinnut pois lähteä: kotiin viemisiksi lähti kehäkukan siemeniä, ohjeita luonnonmukaisiin multaseoksiin ja lannoitteisiin sekä eri teemojen kasveista koottuja esimerkki-istutusohjeita.
Esitteissä oli kerrottu istutuksen lajit ja lajikkeet, lyhyesti niiden hoidosta sekä käytöstä ruuanlaitossa.
Savon ammattiopiston puutarha-alan opiskelijat olivat näyttötöinään tehneet kauniita kimppuja, joita sai myös ostaa kotiin viemisiksi. Kimput olivat keväisiä, ja olipa muutama pääsiäisasetelmakin joukossa.


Kuuntelemani luento käsitteli pensaiden ja puiden hoitoleikkauksia ja sen piti Pirkko Tikka. Luennon tärkein anti mielestäni oli se, että puita ja pensaita leikataan harkiten ja aina terävillä ja puhtailla välineillä. Eri lajien leikkausohjeet tuli myös kerrattua kattavasti. Lisää tapahtumasta voitte lukea lisää Puutarhahetki-blogista. Minuakin kiinnostaa, mitä kaikkea jäi näkemättä :)

Teitä lukijoitakin on ilokseni ilmestynyt tasaiseen tahtiin. Toivotankin tervetuloa kaikille teille, niin uusille kuin vanhoillekin! Viestejänne on ihana lukea. Toiminnot-kohtaan kunkin postauksen lopussa voi myös laittaa ruksia ruutuun, jos haluaa jonkun merkin vierailustaan jättää :) Mukavaa keskiviikkoa!

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta päivältä. Pöllökoriste on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö oli tosiaan hieno ja niin aidon oloinen! Jokunen tunti on varmasti mennyt katiskaverkkoa väännellessä.

   Poista
 2. Vaikutti kivalle päivälle!
  Ai, olet Kuopion seudulta. Olen joskus itsekin asunut jonkun aikaa siellä. Kävin 90-luvun lopulla Muuruveden puutarhakoulun. Sinne on tosin Kuopiosta matkaa. Siellä Muuruvedellä ei liene enää toimintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähimaastosta kyllä :) Käsittääkseni Muuruvedellä on vielä toimintaa, mutta en mene vannomaan, onko puutarha-alaa enää. Vuonna 2005 ainakin oli.

   Poista
 3. Kiva tilaisuus, joka tarjosi mukavan siirtymän kohti kevättä ja oman puutarhan touhuja.
  Minustakin tuo pöllö on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Harmitti kun jouduin lähtemään etuajassa, sillä myymälä olisi ollut tilaisuuden jälkeen avoinna. Toisaalta ehkä hyvä, niin ei tullut tehtyä heräteostoksia :D

   Poista
 4. Kaikki tilaisuudet mitkä littyy puutarhaan on mielenkiintoisia. Tämän lumituiskun keskellä on hyvää aikaa suunnitella ja lueskella. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Aina tarttuu mukaan jotain uusia ajatuksia. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Varmasti mukava puutarhailta-tapahtuma. Upea Pöllö ja kauniita kukkakimppuja-ja asetelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on mukava päästä ihastelemaan osaavien ihmisten taideteoksia.

   Poista
 6. Mukava tapahtuma. Aina niistä jotaki kätehen jää :)
  Voi ku tääläki järiestettääs tuallaasia iltoja. Olisin viivana paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on käytävä vihjaisemassa jollekin, että olisi kysyntää tämmöiselle. Saisi näitä olla täälläkin useammin :)

   Poista
 7. Olipas mukavan oloinen tapahtuma. Tänään olisi tällä seudulla puutarhailta, johon olisi tarkoitus lähteä. Vähän kyllä jännittää, kun en ole koskaan känyt :D

  VastaaPoista
 8. Mukavan tuntuinen tapahtuma ja mahtava pöllö .

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!