maanantai 29. lokakuuta 2018

Tunnelmaa pimeisiin iltoihin

Metsästä löytämäni pikkutalvion tummanvihreät versot inspiroivat tekemään niistä ja maljakossa olleista syksyn viimeisistä kukista jotain ruokapöydän piristystä. Muistin pihalla käyttöä odotelleen liuskekiven palasen ja siitäpä se ajatus lähti muotoutumaan.
Syysasterin viimeisiä kukkia. 
Pinkki tuikkukynttilä sopi mielestäni suloisesti sekä astereihin että vaaleanharmaaseen kiveen.
Kukat on tökitty pieneen, kelmutettuun kukkasienen palaseen. Kelmu on teipattu kupiksi sienen ympärille. Se on siis päältä avonainen, jotta vettä saa lisättyä. Liuskekiven alle teippasin neljä taiteltua aaltopahvin palasta tassuiksi, ettei kivi naarmuttaisi pöytää.
Valot päällä...
... ja pois.
Koska kukkia ja lehtiä riitti, tein huvikseni toisenkin asetelman. Siinä käytin asterien tilalla pelargonin kukintoa.
Kukkaa vaihtamalla asetelman ilme muuttui aivan erilaiseksi. Vihreääkin on vähemmän, sillä en viitsinyt lähteä enää hakemaan pikkutalvioita lisää.
Tästä kulmasta näkyy kukkasientä eniten. Aika hyvin se kuitenkin maastoutuu samanväristen lehtien sekaan. 
Syysiltojen pimeydessä mikään ei voita kynttilöitä.
Lähiaikoina on tulossa toinenkin postaus kukista ja kynttilöistä. Tunnelmallisia syysiltoja!

22 kommenttia:

 1. Kaunis! Todella kiva idea!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana, olet taitava! Kiva idea tuo pikkutalvio. Minäkin huomasin tänään, että hyvänen aika sehän kukkii vaikka on pakkasta. Liuskekivi on myös kaunis, liuskekivifanina rekisteröin sen heti :)Sehän kimaltaakin kuin glitteri. Totta tuo, ettei ilman kynttilöitä pärjäisi hetkeäkään näin syksyn pimeydessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin muuten löysin kaksi nuppua talvioista. Saa nähdä, jaksavatko aueta sisällä. Tuo liuskekivi ei ole oikein ulkona päässyt hyötykäyttöön, kun on harmaiden kivien rinnalla selvästi ruskeampi ja tuo kimallus näyttää minun silmissäni kummalliselta tavallisten luonnonkivien kanssa. Tässä käytössä pääsee paremmin oikeuksiinsa ja tulee sopivasti bling blingiäkin syysiltojen iloksi :)

   Poista
 3. Kaunista ja tunnelmallista. Ulkona alkaakin olla jo niin pimeää, että kynttilät kannattaa kaivaa esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kynttilöitä olisi mukava poltella enemmänkin, mutta toistaiseksi niiden käyttö rajoittuu meillä myöhäisiin iltoihin, kun lapset ovat jo nukkumassa. Mutta ilahduttavat edes vähän aikaa :)

   Poista
 4. Valot, kukat ja kivet - monitahoinen asetelma! Päivän pimetessä todella kaipaa kauneutta ja valoa. Tunnelmallisia kynttilähetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hemmotteluhetki itselle, kun on saanut lapset nukkumaan :)

   Poista
 5. Oi miten kauniita! Liuskekivi on kaunis pohja asetelmille, ja pikkutalvion suloiset rönsyt ovat hurmaavia kiven pintaa vasten. Mainio idea ja hieno toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mukava löytää pihalta vielä edes jotain vihreää, jota pystyi käytttämään asetelmissa.

   Poista
 6. Tosiaan erittäin kiva idea tuo liuskekiven käyttö sekä pikkutalvion. Ensimmäinen kuva oli vielä ihanampi . Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle kommentista :) Minustakin ensimmäinen kuva on ihana.

   Poista
 7. Tosi kauniita asetelmia! Pimenevät illat kaipaavat juuri tällaisia tunnelmanluojia. Hyvää viikon jatkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
 8. Kauniit asetelmat oletkin keksinyt tehdä, pieni on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun pakkanen on vienyt puutarhasta lähes kaiken materiaalin, huomaa, että pienelläkin pärjää loistavasti.

   Poista
 9. Hyvin keksitty käyttää tähän aikaan vuodesta vielä puutarhan antimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita ei tulisi ulkona edes katsottua, kun pikkutalviokin suikertaa metsässä vatukon seassa, eikä pari yksittäistä pelakuun ja syysasterin kukkaa näytä maljakossa oikein miltään. Asetelmassa ne ilahduttavat joka päivä niin kauan kuin kestävät hyvinä.

   Poista
 10. Kauniit ja tunnelmalliset asetelmat.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!