torstai 4. lokakuuta 2018

Jalokärhöissä siemeniä?!

Yöllä oli ollut -6 astetta pakkasta ja lähdin heti aamulla kuvaamaan puutarhaa. Kärhöjen siemenkodat saivat minut ällistymään pahemman kerran, sillä osa niistä näytti kerrassaan eriskummallisilta. En muista ennen omissa kärhöissäni nähneeni samanlaisia.
'Justan' yllätys.
'The President' osaa myös.
Tulee väkisinkin mieleen että  onko tässä nyt tapahtunut onnistunut pölytys ja siemeniä tulossa. Samanlaisia siemenkotia on ainoastaan kärhökaaressa kasvavissa kärhöissä ja siinähän oli parhaimmillaan neljä kärhöä yhtä aikaa kukassa.
'Piilustakin' löytyi yksi pulleroisia tehnyt siemenkota.
Suurin osa siemenkodista on kuitenkin niitä aivan tavallisia.
Tämä taisi olla 'The President'. Ei epäilyttäviä pulleroisia.
'Hagley Hybridissä' on vain nämä höytyvät.
Onko kenelläkään muilla näkynyt vastaavaa? Kiinnostaisi kylvää nuo ja katsoa, mitä niistä tulee, mutta taitavat olla vielä raakoja. Pitäisikö leikata siemenkodat sisälle kypsymään loppuun vai annanko olla ulkona? Kylvetäänkö kärhön siemenet syksyllä suoraan ulos vai keväällä sisälle? Vai onko peli jo pakkasöiden takia menetetty?
Pikkuniityn ainokainen ruiskaunokki sai viimein tehdä edes yhden kukan. Mitähän jäniksillä on nyt mielessä, kun eivät olekaan käyneet tätä syömässä?
Minulla oli aamun kuvauskierroksella perheen nelijalkainenkin mukana ja mitäs tapahtuikaan pakkasaamun ja rapisevan nurmen seurauksena?
AAMUHEPULIIII!!!Pikkukoira ja hirmuisesti vauhtia eivät ole kamerani mielestä sopiva yhdistelmä, mutta nyt oli niin paljon elämänriemua ja innostusta niinkin pienestä asiasta kuin pakkasaamu, että halusin jakaa nämä kuvat. Riemukasta päivää!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin sillä aina välillä on :D Minkäs sitä elämänriemulleen mahtaa.

   Poista
 2. Mahtavat hepulit karvatassulla! :D
  Minä keräisin nuo siemenet sisälle kypsymään hetkeksi ja kylväisin ne vielä tänä syksynä kosteaan multaan ja veisin kylmäkäsittelyyn ulos talven ajaksi. Keväällä odottaisin, jos sattuisivat itämään. Itäneet taimet ruukuttaisin erikseen vahvistumaan kunnon taimiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisinpa itsekin niin paljon hupia jäisestä nurmikosta kuin pieni koira :D Pitääpä käydä napsimassa siemenkodat sisälle ja kokeilla kylvöä. Olisihan se jännä nähdä, millaisia kärhöjä noista sitten tulisi, jos sattuisivat itämään. Kiitos ohjeista :)

   Poista
 3. Voi mikä hurmaava ja suloinen sheltti.
  Olipa minulle ihan uusi juttu tuo jalokärhön siemenkota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karo kiittää :) Enpä olisi uskonut, että sinullekin tämä on uusi juttu! Saikohan pitkä ja helteinen kesä kärhöni innostumaan poikkeuksellisiin suorituksiin?

   Poista
 4. Suloinen aamuhepuloija <3 Meidän haukku on muistaakseni yhden kerran koko elämänsä aikana saanut vastaavan hepulin. Ja ikää tulee kohta 12. Ei vain hepulit sovi meidän herran luonteelle, on sen verran outo tapaus :) Onpa jännittävää nähdä, mitä kärhöjen siemenistä tulee. Olisihan se hienoa, jos ne lähtisivät itämään. Pidän täällä peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karo kiittää :) Eihän sitä nyt arvokkaan herran sovi hepuloida. Peukkuja varmasti tarvitaan kärhön siementen kanssa. Saan varmaan samanlaiset hepulit kuin koirakin, jos ne itävät :D

   Poista
 5. Koirien hepulit ovat niin hauskoja! Meille tulee koiralle aina pesuhepuli pesemisen jälkeen. Se tulee myös, jos ulkoillessa on satanut ja turkki on märkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karokin saa pesuhepuleita. Ja kynsienleikkuu- sekä harjaushepuleita. Paljon riittää naurua koirien edesottamuksista :D

   Poista
 6. Taiteellisen näköisiä siemenkotia! Kiva on katsoa hauvan riemua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöillä on hienot siemenkodat. Eläimen riemu on niin aitoa, että siitä tulee itsekin hyvälle tuulelle :)

   Poista
 7. Aamuhepulit on eläimillä hauskoja. Enpä ole osannut ajatellakaan että kärhö voisi tehdä siemeniä, ehdottomasti kokeilisin kylvää niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvämisen kannalla olen itsekin. Kun vain löytäisi jostain vähän vihjettä, milloin ja miten ne kannattaisi kylvää, että olisi mahdollisimman suuri onnistumisprosentti.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!