sunnuntai 19. elokuuta 2018

Vaaleita ja pastellisia syyssävyjä

Syksy ja syyskukkijat mielletään yleensä värien ilotulitukseksi. Sen vastapainoksi haluan tällä kertaa näyttää puutarhamme valkoisia ja hempeän pastellisia syyssävyjä. Pelargoneista minulla on vain valkoisia... tai no, yksi räikeän punaoranssi riippapelakuukin löytyy, mutta se ei ollutkaan sitä mitä piti ja on lähdössä kiertoon. Julkisivun uusissa parvekelaatikoissa kasvaa kahta erilaista valkoista. En osaa päättää, kumpi näistä olisi ensi vuoden valinta vai pääsevätkö molemmat jatkoon.
Tätä puolikerrottua, korkeaa, suloisen vihertävänuppuista pelakuuta minulla on ollut vuosikaudet.
Äidiltäni sain keväällä isompikukkaista ja matalaa pelakuuta, jonka avautuvissa kukissa on persikkaista vivahdetta.
Eroavaisuudet huomaa selvästi, kun kukinnot ovat vierekkäin.
Kasvimaalla kukkii ylläriperuna. Tätä lajiketta meillä oli viimeksi toissa vuonna. Kyllähän niitä pikkumukuloita ja juurenpätkiä jää aina joka vuosi maahan, vaikka miten tarkasti yrittäisi ne kaivella pois, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun on toissavuotinen peruna alkanut kukkia.
'Afra' tekee hienot lilansiniset kukat.
Kasvimaalla kukkii myös 'Snow Princess' -kehäkukkaa.  
Keskikesän alelaarilöytö on todellakin ansainnut paikkansa kesäkukkieni joukossa. Tätä kannatti metsästää!
Valkoinen karjalanneito. Niin ihana edelleenkin <3
Valkoiset syysleimut kukkivat edelleen, vaikka aloittivat niin aikaisin. Niiden parina on vielä hetken aikaa räväkkää punaista väriminttua ennen kuin siirrän ne uuteen kivikkorinteeseen.
Kärhökaaren sekamelskapääty sekoittuu kasvimaan samettiruusuihin. Taustalla maa-artisokat ovat alkaneet tehdä kukkanuppuja.
Päivän pakollinen kärhökuva: 'Justan' yksi pieni verso on kasvanut maata myöten ja kukkii nyt kangasajuruohon seassa.
Pastellisävyjä löytyy myös sisältä: kummitätini antama orkidea on kukkinut jo pitkään, mutta on nyt kauneimmillaan.
Kaunista uutta viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Että perunankukkakin voi olla kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Afrassa' onkin todella kaunis kukan väri. Jos se ei olisi liian myöhäinen lajike varjoisalle kasvimaallemme, kasvattaisin sitä varmaan joka vuosi ihan jo tuon kukan värin takia. Toki on hyvä peruna muutenkin.

   Poista
 2. Vaikka tykkäänki färiistä, nii vaaliaaki pitää joukos aina olla. Ja nehän sopii kaikkien kans. Komia alelöytö. Justaaki oon joskus kokeellu, ei tykänny olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalea raikastaa ja tasapainottaa muita värejä. Alelöytö on kasvanut oikein mukavasti ja kukkinut koko ajan runsaammin. Enää ei tarvitse keväisin miettiä, mitä tuohon kohtaan laittaisi, kun on tuo ihanuus odottamassa.

   Poista
 3. Kauniita, herkkiä kukkijoita! 'Justan' ostin minäkin nyt tänä kesänä ja se pari kukkaa teki. Toivon mukaan siitä tulisi pitkäaikainen ilo. Ihanaa viikkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 'Justa' on kaunis, vaikkei olekaan kovin isokukkainen. Ahkera kukkija ja ainakin minulla on talvehtinut hyvin. Ihanaa viikkoa teidänkin perheelle :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!