perjantai 27. heinäkuuta 2018

Röyhelöitä

Seuraavat kasvit eivät eleganssilla ja klassisilla linjoilla koreile. Nämä pörröiset puutarhan sulostuttajat ovat kuin pikkutytön unelmien prinsessamekko: tylliä ja pitsiä ei vaan voi olla liikaa!
Pioniunikko hämää tyylikkäillä nupuillaan ja kukkavartensa sirolla olemuksella. Kun nuppu aukeaa, on kuin aatelislady unohtaisi hetkeksi hillityn käytöksensä. Kukan kuihduttua jäävä siemenkotakaan ei vihjaa edes puolella sanalla hetkeä aiemmin tapahtuneesta lipsahduksesta.

Jopa tämä pieni, melkein yksinkertainen pioniunikko on kuin paperisilppuriin joutunut.
Värimintulla eleganssia ei ole senkään vertaa kuin pioniunikolla. Kukka on aivan räjähtäneen näköinen, jotkut niistä jopa kahdessa kerroksessa! 

Kesäkukista karjalanneidolla on myös taipumusta liioitella alushameiden tyllikerroksilla. Tämä on värin perusteella varmaan prinsessamekon sijaan morsiuspuku.

Jotkut pionilajikkeetkin voisivat hyvin olla tässä postauksessa. Tuleeko teille mieleen muita kukkia, jotka ovat kauniisti sanottuna ylipukeutuneet? Tai no, joilla on mennyt koristautuminen överiksi.

10 kommenttia:

 1. Ihanat pioniunikot :) Minäkin hankin näiden siemeniä keväällä, mutta jäivät kylvämättä. Pitänee sitten yrittää ensi kesänä.

  VastaaPoista
 2. oih, mitä ihanuuksia :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Pioniunikot ovat aivan ihania <3 Meillä eivät vielä pioniunikot kuki, muut unikot kylläkin.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän pioniunikoista. Harmi vain, että niiden lehdet muuttuvat ruman näköisiksi kukinnan jälkeen ja kukatkin kestävät niin vähän aikaa. Kiitos, sinulle myös mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 4. Ihana juttu "räjähtäneistä" tyypeistä. Pioni 'My Love' tulee mieleen ihan ekana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneissa on useitakin, jotka avaavat nuppujaan kauniisti ja kukinnan edetessä tuleekin kermakakkua kermakakun päälle ihan ähkyyn asti. Tai sitten eivät osaa päättää, tehdäkö isoja terälehtiä vai pikkusipellystä ja miten ne järjestäisi, joten tekevät sitten molempia ja tunkevat ne vielä ihan sekaisin! Hauska, että jotkut kasvitkin vetävät välillä överiksi :)

   Poista
 5. Ihanat pioniunikot kuvissasi! Värimintut näyttävät kieltämättä hieman rähjäisiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna pioniunikoissa näyttää olevan ihanat värit. Väriminttu ei todellakaan kuulu tyylikkäimpiin kasveihin :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!