perjantai 13. heinäkuuta 2018

Helteisen heinäkuun sävyjä

Keltainen, oranssi ja kirkkaan punainen eivät ole lempivärejäni, mutta täytyy myöntää, että ne sopivat hienosti tällaisen hellekesän värivalikoimaan. Meiltä "pikkuaurinkoja" löytyy lähinnä kasvimaalta, johon kasvatin paljon samettiruusua ja kehäkukkaa tuholaiskarkottimiksi. Tänä vuonna siemensekoituksissa sattui olemaan erityisen paljon inhokkiväriäni eli oranssia. Onneksi suurin osa jää piiloon kasvimaalle, eivätkä siten riitele pahasti muualla olevien hempeiden sävyjen kanssa.
Tämä on tällä hetkellä kukkivista samettiruusuista minulle mieluisin väri.
Ihan hauskan näköinen tämäkin.
Oranssi... vielä iso sellainen.
Kumpikohan tässä on hätää kärsimässä, porkkana vai samettiruusu?
Porkkanoiden väliin oli eksynyt myös keltainen kääpiösamettiruusu.
Keltainen kääpiö on löytänyt tiensä myös auringonkukan ja isojen oranssien samettiruusujen juurelle.
Kääpiökokoista samettiruusua löytyy myös oranssina. Näiden kahden kummituksen lehdet ovat jostain syystä surkastuneet.
Kehäkukista kukassa ovat vasta pari esikasvatettua yksilöä, oransseja nekin. Kylvin suorakylvönä myös 'Snow Princess' -lajiketta, joka on hyvin vaalean keltainen, melkein valkoinen. Ne kukkivat ehkä jo parin viikon päästä.
Perinteisen mallinen oranssilla keskustalla.
Kerrannaisempi versio.
Ruusupapuja kylvin keväällä kuusi, mutta ainoastaan yksi iti. Taimireppana joutui jäniksenkin maistelemaksi ja on kärsinyt milloin mistäkin, mutta kukkii nyt. Tämän kukanväristä jopa pidän, sillä punainenkin on hillitymmän sävyinen ja valkean kaverina ei pistä niin silmään.
Ruusupapu 'Hestia'. Tämä ei juuri puolta metriä korkeammaksi kasvakaan.
'Musicbox'-kääpiöauringonkukkaa minulla on pari taimea ruukuissa ja kolme etupihan pensasryhmän päässä. Kaksi niistä on jo aukaissut ensimmäisen kukkansa.
Tämä vaaleankeltaisen sävy on aika kiva.
Perinteinen auringonkukankeltainen sopii hyvin punaista seinää vasten. Tämä yksilö kasvaa ruukussa, niin on helppo siirtää kulloinkin sopivampaan paikkaan.
Sain äidiltäni keväällä kaksi riippapelargonin pistokasta, joiden piti olla valkoisia. Toisin kävi: ainakin toinen niistä on punainen. Jippii... Onneksi löytyi oikeasti valkoinen sieltä alennusmyynnistä.
Aika kaukana valkoisesta, vaikka muuten onkin ihan nätti.
Apinankukka se vaan porskuttaa. Tämä kukkii aina vaan, olipa sää millainen hyvänsä. Vettä kyllä vaatii paljon.
Helteistä viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. En oo oranssista tykänny enne mäkää. Vaa nyppä tykkään,(varo vaa) mutta emmä sitä mäkää etupihalle laita, sekoottamaha pinkki-siniviolettia mailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minua haittaa, vaikka alkaisinkin pitämään oranssista. Olisipahan enemmän valinnanvaraa kasveissa :) Mutta oranssi on kieltämättä hankala yhdistää varsinkin vaaleanpunaisen kanssa.

   Poista
 2. Kivoja samettiruusuja! Tuo apinankukka onkin ihan uusi tuttavuus minulle. Mukavaa viikonloppua😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinankukka on minusta yksi helpoimmista kesäkukista: talvehtii hyvin pimeässä kellarissa, kasvaa nopeasti ja kukkii innokkaasti. Pakkasesta ja kuivuudesta ei kyllä tykkää. Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!