keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Irmeli ulkoilee

Tämän kesän pihaprojektit ovat edenneet siihen pisteeseen, että multakasa on saatu siirrettyä kukkapenkkeihin, hiekasta suurin osa kärrätty kiveysten pohjiin, siellä täällä lojuneita kiviä aseteltu pariinkin paikkaan, säkillinen haketta tyhjennetty pensaiden alustoille ja nurmikko vasta leikattu. Siis juuri sopiva hetki päästää Irmeli (isännän drone, lue lisää täältä) lentoon ja ottaa tuoreita ilmakuvia. Pilvipouta olisi ollut paras sää kuvaukseen ja sitä tilasimmekin, mutta ilmeisesti olivat loppuneet varastosta. Saimme siis aurinkoa.

Aurinkopenkistä pikkusydän saa kyllä häädön. Se mokoma näyttää viihtyvän niin hyvin, että peittää kohta koko penkin. Alkuperäinen ajatus söpöstä rivistä kiven ja aidan välissä on muuttunut kaiken nieleväksi monsteripöheiköksi. Aidan vieressä kasvavat ritarinkannuksetkin ovat kohta hätää kärsimässä, kärhöistäni puhumattakaan!
Aurinkopenkki ja ENTINEN tuoksuvatturyteikkö ylhäältä. Aurinkopenkin oikeassa laidassa olevasta aukkopaikasta siirrettiin alkukesällä mustilanhortensia pensasryhmään.
Koko tontin ilmakuvassa ei näy enää lunta, niin kuin aiemmassa ilmakuvassa. Nurmikolla olevat harmaat läntit ovat multaa, jolla on paikattu monttuja. Etupihalla pensasryhmän edessä olevassa läntissä oli multakuorma. Oli se valtava! Näillä sademäärillä emme ole viitsineet edes yrittää kylvää nurmea läntteihin. Kylvetään sitten syksyllä, jos ei ole alta heinä tullut läpi siihen mennessä. Takapihalla nurmikosta huomaa selvästi, missä on tehokalkitus- ja -lannoitustestialue. Ei näemmä ihan tasaisesti levittyneet rakeet...
Autotallin vieressä on vielä kasa hiekkaa ja muutamia kivenjärkäleitäkin odottaa loppusijoituspaikkaansa.
Kärhökaaripenkissä ei juuri muuta nyt kukikaan kuin 'Elina'-pionit, kurjenpolvi ja kangasajuruoho. Kasvimaalla sen sijaan kukkii jo muutamia samettiruusuja.


Kasvimaa, kärhökaari, kiviallas sekä osa pari marjapensasta. Kivialtaan vieressä kukkii leinikkejä, trimmeriä isäntä ei sentään tätä varten ottanut esille :D
Osa takapihasta näyttää ilmasta käsin tältä. Happaman maan penkissä on tapahtunut pienimuotoinen mullistus, josta kerron lähiaikoina enemmän. Varjopenkissä kukkivat töyhtöangervo ja punaiset akileijat ja luumutarhan yhdessä osassa... no, ei mitään.
Happaman maan penkki ylävasemmalla, varjopenkki oikealla ja osa luumutarhasta alaosassa kuvaa.
Olen päivittänyt myös pihakartan ja kasviluettelon vastaamaan puutarhamme nykytilaa. Kartta selkeytyi jonkin verran, sillä numeroin ainoastaan "irrallaan" olevat puut ja pensaat. Kukkapenkeissä olevat puut ja pensaat jätin numeroimatta, mutta ne löytyvät luettelosta omista penkeistään.

Ilmakuvia omasta pihasta on hauska katsella, mutta enemmän pidän kyllä maan kamaralta otetuista kuvista, joissa näkyvät myös kasvien korkeuserot ja kasvutavat  paremmin. Iloista loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Hauska kuvakulma! Kauniimpia kuvia saa kyllä kukkapenkeistä läheltä, mutta antaahan tämä hyvän kokonaiskuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakartan tekemisessä drone on mainio apu, mutta eipä nuo ilmakuvat kukista ole muuten niin kauniita. Matalalla lentämällä saisi tehtyä videokierroksen puutarhassa ja se voisi ollakin ihan hauska. Täällä on vaan ollut niin tuulista isännän vapaapäivinä, ettei ole uskallettu vielä sitä kokeilla.

   Poista
 2. Mahtava tapa ottaa kuvia puutarhasta. Noista kuvista näkee vuosi vuodelta miten puutarha etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Varsinkin alueiden laajennukset huomaa paljon paremmin kuin maasta käsin otetuista kuvista. Kasvien kasvamista ei niinkään.

   Poista
 3. Kerrassaan virkistävä kuvakulma! Kiva, kun saa pihasta kokonaiskuvan yhdellä silmäyksellä ja näkee tosiaan puutarhan muutokset.

  Naapurilla olisi drone... pitäisköhän kysäistä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysäise ihmeessä, onhan se nyt mukava nähdä oma piha myös lintuperspektiivistä. Naapurin ilme saattaa olla näkemisen arvoinen, jos pyydetään kukkia dronella kuvaamaan :D

   Poista
 4. Tuo olisi kyllä oiva peli juuri istutus- ja pihakartan tekemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutusalueiden kokoa ja kasvien paikkoja ei maasta käsin välttämättä hahmota niin tarkasti. Nyt kun olisi vielä taitoa ja sopiva kuvankäsittelyohjelma, niin voisi tehdä kartan, missä näkyy myös kaikkien perennojen paikat. En tiedä, mihin sellaista tarvitsisin, mutta kai minussa asuu joku sisäinen kirjanpitäjä tai pikkutarkka nyhertäjä :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!