sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kevättä ilmassa...?

Nyt en tiedä, syytänkö vai kiitänkö teitä. Eilen kiertelin kaupoilla ja siinähän kävi sitten niin, että tuli ostettua jotain ylimääräistä. Kirjavakukkaisen daalian olin luvannut itselleni, mutta mukaan lähti myös neidonkurjenpolven juurakko ja tuoksumiekkaliljan sipuleita. Koska olivat halpoja. Ja nättejä. Ja joku täällä suositteli... tai ainakin vihjaisi... Noh, laitoin vahingon saman tien kiertämään äidilleni, joka sattui soittamaan juuri kun olin penkomassa valikoimaa. Siinäpähän miettii, mihin laittaa mm. pari uutta päivänliljaa. Onneksi mukanani ollut kuopus harmistui odottelemaan, niin en ehtinyt tulla toisiin ajatuksiin siellä odottelevien ihanuuksien suhteen.
Ehkä kuitenkin kiitän teitä, sillä kuka muka olisi voinut vastustaa näitä muutenkaan.
Istutin tänään miekkaliljan sipuleista viisi sekä daalian ja kurjenpolven juurakot. Kurjenpolvi olikin jo tehnyt kolme pientä alkua, joten pitkään ei tarvitse paljasta multaa tiirailla. Kasvun merkkejä on myös eteisessä, johon siirsin herneet. Muutama on nimittäin tehnyt jo kukkanuppuja, eli toive ensimmäisistä maistiaisista toukokuussa näyttää toteutuvan.

Herne nupullaan, toukokuussa herkutellaan.
Pälvipaikoista ja ensimmäisistä piipoista on saanut lähipäivinä lukea monesta blogista. Meillä ei varsinkaan piippoja vielä ole, mutta jotain kevään edistymistä sentään: ulko-oven edestä paljastui alempikin porras... melkein! Vähän piti kyllä avittaa harjanvarrella. Ja onhan tuossa ihan seinän vieressä muutama sentti jo kiveystä paljastunut. Kyllä se siitä lähtee sulamaan!
Rappusilla ei enää liukastu!
Istuin 22.3. olohuoneen sohvalla ja kuvasin silmien korkeudelta näkymän ikkunasta ulos. Tänään otin vertailukuvan samasta kohdasta. Juu, kyllä se lumi on jo alkanut sulaa. Ihan selvästi! Puissa ei ainakaan ole lunta ja pihavalaisimesta näkyy myös alaosa. Katonkin lumimäärä näyttäisi ohentuneen.
Vasemmalla näkymä 22.3. ja oikealla 8.4.
Positiivisena ihmisenä käännän tämän niin, että kun se takatalvi iskee, niin meidän pihalla sitä ei edes huomaa! Ja kun siellä etelässä sipulikukat on jo kauan sitten kukkineet, niin meillä on paras narsissiloisto! Ja teille, joiden pihalla sitä lunta on vielä enemmän, tehkää niin kuin minä ja nauttikaa muiden blogien keväisistä kuvista!

8 kommenttia:

 1. Ny pitää meikälääsen laittaa suu suppuhun. Teillon palio enemmä lunta. Kuvista eron näkööki paremmi. Sulaminen ku useen on nii hirasta, ettei sitä eres usko tapahtunehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä jossain on vieläkin enemmän, mutta kyllä tuo lumimäärä aika uskomattomalta tuntuu. Nyt sataa onneksi vettä, niin jospa kunnolla näkyvää sulamista alkaisi tapahtua :)

   Poista
 2. Voi ei, onhan tuo lumihankivertailu hieman masentava näky :/ Toivottavasti lähtee pian sulamaan!
  Ihania hankintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt onneksi tulee vettä taivaan täydeltä, niin eiköhän se siitä sula ainakin vähäsen :)

   Poista
 3. Hyvät hankintoja kaikki.
  Keväistä uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 4. Onneksi muillakin on tuota lunta vielä takapihalla enkä ole ainut joka vielä penkan takaa kurkistelee. :-)) Herkullisia kukkahankintoja olet tehnyt, värit sopivat tosi kauniisti yhteen ja herne kukkii, jestas! ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se tuo lohtua, kun tietää, ettei ole ainut hangen keskellä tarpoja :D Värien yhteensopivuutta en tietoisesti kasveja valitessa miettinyt, sillä nämä tulevat eri puolille pihaa. Samoja sävyjä kyllä löytyy melkein joka kukkapenkistä, että kai minä sitten pidän tällaisesta värimaailmasta :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!