tiistai 23. huhtikuuta 2019

Voittaja ratkaistu!

Eilisessä postauksessa oli hurja kisailu kevätkukkien välillä. Kaikki kisat ovat jo sinällään jännittäviä, mutta tässä kisassa yllättäjiä tulikin vähän joka suunnasta ja kisailijoiden määrä lisääntyi kesken kilpailun. Tapahtuikohan tässä nyt jokin sääntörikkomus? Pidetään jännitystä yllä loppuun asti ja aloitetaan palkintojenjako viimeisen sijan saaneesta kukkasesta.
Lehtoimikkä ei ehtinyt yön aikana aukaista ensimmäistä kukkaansa.
Vauhdilla takavasemmalta kurvanneen posliinihyasintin vauhti ei riittänyt voittosijaan saakka. Läheltä piti kuitenkin, sillä parin tunnin päästä kuvan otosta oli jo  useita kukkia auki.
Kultasijasta käytiin erittäin kiivasta taistoa, johon osallistui myös yllätyslöytö varjokujalta. Yllätyslöytö siinä mielessä, etten ollut sitä istuttanut eikä eilen varmasti näkynyt nupun nuppua. Epäilen myös, että eilen sen kohdalla oli vielä luntakin, sillä en edes kiinnittänyt huomiota erilaisiin lehtiin.
Varjokujan yllätyskrookus tuli äidiltäni tulleiden kuunliljojen juurakkojen mukana. Se pääsi jaetulle kultasiljalle...
...'Golden Yellow' -krookusten kanssa.
Kultamitalista käytiin historian kovin taisto, sillä myös aurinkopenkin kevätkurjenmiekka pääsi samalle palkintosijalle.
Kisailuun päättivät viime tingassa osallistua myös kevätkurjenmiekan kaverit, joista ei eilen näkynyt vilaustakaan sinistä. Tuomari ei nyt oikein osaa päättää, olisiko niissä toinenkin kultamitalin ansaitseva yksilö ja kolme posliinihyasintin kanssa jaetun hopeasijan saavuttanutta, vai yksi kultamitalisti ja neljä hopeamitalistia. Sääntökirja menee kyllä uusiksi näiden kasvien kanssa!
Etummaisena kisaan alunperin osallistunut yksilö, taustalla neljä kaveria.
Loppuun pikaisesti kasvualustavertailun tämänhetkinen tilanne. Taulukosta tulee viikko viikolta sekavampi, sillä osa taimista on innostunut nuppuilemaan. Ensimmäisenä kylvetyt taimet saavuttivat viime viikolla kahdeksan viikon iän, jälkimmäiset ovat nyt kuusiviikkoisia.
Kunnollisia eroja kasvualustojen välillä ei meinaa syntyä sitten millään. Kaikki kasvavat minusta suht tasaisesti.
Miinanköynnökset ovat peräti veikeitä tapauksia, sillä ne puskevat nupun joka lehtihangasta. Nämä ovat kyllä superhentoisia. Ehkä mietin vielä uudelleen, sopivatko ne kuitenkaan niille kaavailemaani paikkaan vai keksinkö jotain muuta tilalle. Vielä en ole niiden kanssa pulassa, sillä ovat kiivenneet melko kiltisti ja maltilla tukikeppiään pitkin ylöspäin. Latvontaa voisi harrastaa ahkeramminkin, mutta kuka raskii nippaista nuppuisen latvan poikki? Minusta nimittäin tuntuu siltä, että miinaset ovat keksineet ihan minun kiusallanikin tehdä latvaan ensin nupun ja sitten vasta vartta!
Miinanköynnökset ovat aika veikeitä tapauksia. Muutama nuppu erottuu kuvasta kun tarkkaan katsoo ja löytyypä sieltä jo ensimmäinen kukkakin.
Mini-miinan ensimmäinen kukka. Mittakaavana pikkurillini.
Tämä päivä onkin kulunut suurimmaksi osaksi taimia kouliessa ja ulkona pihapuuhissa. Vielä en ole löytänyt yhtään kasvia, joka olisi varmuudella kuollut talven aikana. Jänikset nyt ovat vähän maistelleet sieltä sun täältä, mutta ne huomasin jo alkutalvesta. Myyrien tuhoja ei sen sijaan näyttäisi olevan lainkaan. Eikä muuten lumituhojakaan! Joka puolelta nousee kaikkea nopeampaan tahtiin mitä ehdin seuraamaan. Jännittävää aikaa tämä kevät!

Nauttikaa auringosta ja lämmöstä! Kivaa viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Pihamaallasi on hieno kisa käynnissä. Voittaja taidat olla sinä, kun pääset kaikkia kukkijoita ihailemaan. On se vaan ihmeellistä, että vielä hetki sitten pihasi oli lumen peitossa ja nyt siellä kukkii monenmoista kaunotarta.
  Miinanköynnös on söpö kuin mikä.
  Mukavaa, ettei suuria tuhoja löydy. Tämä on jännää aikaa ja sipulikukkien jälkeen aletaankin jännittää, mikä perenna mistäkin ja milloin nousee. Kärhöt varsinkin ovat jokakeväinen arvoitus.
  Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä kieltämättä pikkuisen voittajafiilis on kun pääsee vihdoin ihastelemaan kukkia. Nyt kun mainitsit, niin tasan viikko sitten nyt kukkivat kevätkurjenmiekat olivat vielä lumen peitossa, posliinihyasinteilla meni vielä monta päivää sen jälkeen vapautua lumesta. Kyllä nämä kevätkukkijat ovatkin nopeita! Kärhöjä jo vähän kurkinkin, olisiko mitään näkyvissä. Mantsuriankärhössä olikin jo isot alut, muissa ei vielä mitään. Kiitos! Aurinkoisia päiviä!

   Poista
 2. Onnea voittajille😋 Eikö ole ihanaa, kun kevät vyöryy päälle vauhdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa! Ja vauhti vain kiihtyy tästä kun routa sulaa joka paikasta.

   Poista
 3. Lämpöiset onnittelut voittajille ja kaikille muillekin kisassa mukana olleille kaunottarille :) Kevät todellakin tulee kohisten ja jos säätiedotukset pitävät paikkaansa, kohina ei kun yltyy. Kohta ei enää perässä pysy, kun uusia tulokkaita putkahtelee esiin sieltä täältä :) Mukavaa, että talvituhot näyttävät jääneen olemattomiksi. Minulla on vielä pari kysymysmerkkiä, mutta muuten näyttää aika hyvältä täälläkin. Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on juuri se aika vuodesta, kun naapurit ihmettelevät väkkärän lailla pyörivää ja vähän väliä kyykistelevää puutarhahöperöä :D Hyvä, että sielläkin on vältytty isoimmilta tuhoilta. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Keväiset puutarhan kaunotarkisat ovat mukava tapa seurailla ilmestyneitä ihanuuksia. Joka päivä nousee jotakin uutta! On tämä ihanaa aikaa! Hienoa, jos talvituhotkin on vältetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kisassa oli voittajia melkein yhtä paljon kuin osallistujiakin :D Ihanaa aikaa vietetään ja tuhoilta välttyminen tuo lisää iloa.

   Poista
 5. Ihanat kisat ja kauniita osallistujia! Nopeasti kevät etenee, kun päivittäin puutarhasta löytyy jo uutta ihasteltavaa. Aurinkoista huhtikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistujat ovat kyllä niin kauniita, että missikisathan tässä olisi pitänyt järjestää! Aurinkoista huhtikuun loppua!

   Poista
 6. Kiva kasvikisa :) Uusia osallistujia kyllä putkahteloo vähäväliä. Onneksi talavituhot näyttää tällä hetkellä nollaa. Ei kaikista kuitenkaa viälä tiärä. Ongelmaksi nousooki, mihinkä istutan ne kaikki uuret mikkä haluan :) Ei oo koskaa kohorin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo ole ihan positiivinen ongelma? :D Totta, kaikista kasveista ei vielä tiedä, kun heräilevät myöhempään. Pahus kun loistokärhöt kuuluvat juuri niihin mattimyöhäisiin!

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!