maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kuka eka?

Täällä eletään jännittäviä hetkiä: on menossa kisa siitä, kuka kevään ensikukkijoista ehtii aukaista ensimmäisenä kukkansa. Krookus 'Golden Yellow' oli ennakkosuosikki... 
Krookuksilta loppui vauhti kesken ja muut pääsivät kirimään eteen.
 ...kunnes varjokujanteen aidan vierestä paljastui posliinihyasintteja. Ne kiilasivat vauhdilla johtoon.
Posliinihyasintteja on useampikin ryhmä samassa vaiheessa.
Melkein ottaisin mukaan kisaan 'Strawberries and Cream' -maksaruohon, jonka versot ovat niin herkullisen värisiä. Kuin kukkia.
Maksaruohoilla on yleensäkin melko koristeellisen näköiset uudet versot, mutta tämä vie värinsä puolesta voiton. Luonnossa väri on vielä hienompi pinkki.
Kasvimaan takaa löytyy kisan musta hevonen: lehtoimikkä, joka on huomaamatta puskenut karikkeen seasta monta kukkavartta näkyville. Ensimmäinen nupuista oli tämän päivän aikana saanut jo pinkkiä väriä.
Lehtoimikän nuput maastoutuivat niin täydellisesti karikkeen sekaan, että pääsivät huomaamatta melkein kukkaan asti.
Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että aurinkopenkin kevätkurjenmiekka vie voiton. Eilen näkyvissä oli vain piipot, tänään oli ilmestynyt ensimmäinen kukka, joka on jo melkein auki. Jos ei yön aikana tapahdu katastrofia, niin huomenna meillä kukitaan!
Ensimmäinen kevätkurjenmiekka melkein auki.
Muuallakin kuin rappusilla ;)
Pääsiäisvieraiden tuoma narsissikori.
Aurinkoista viikkoa!

18 kommenttia:

 1. Ihania! Ja nopeasti avautuvat kun aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa ja lämpöä onkin luvassa yllin kyllin :) Ja ihanaa, kun vihdoin alkaa kukkia aueta!

   Poista
 2. Vau, ihana kisa ja jännitys pysyy yllä loppuun asti! Aurinkopaikka taitaa olla vahvoilla, lämpö tekee niin ihmeitä. Mutta kas kummaa: tänään löysin kuusten alta varjosta pienen tuoksuorvokin kukkimassa, kuin varkain se on alkanut! Ja varmaan olisin missannut, kun en osannut sitä edes etsiä, mutta kun ohi kulkiessa vino auringonvalo osui kapeana juuri niin liiloihin kukkiin, ne loistivat sieltä. Tämä on niin ihmeiden aikaa!
  Voi että, jännittää nyt, miten käy...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hauskaa, miten joskus tietyssä valossa huomaa jotain aivan uutta. Pieni ja huomaamatonkin kasvi saattaa yhtäkkiä loistaa auringon kanssa kilpaa pimeästä nurkastaan. Kultapokaali varmaan jaetaan huomenna, mutta mitenköhän käy hopea- ja pronssisijan? Jännittävää!

   Poista
 3. Hauska kisa meneillään! Oikein kevätralli. Melkein kuulen jo Mertarannan äänen korvissa; 'Ja sieltä takakaarteesta puskee kohti maaliviivaa ennakkosuosikki krookus golden yellow, mutta sitten kisan yllättäjä kirii aivan nupunmitan päähän, viekö voiton sittenkin kevätkurjenmiekka....' :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kevään jatkoa sinulle ja kasveillesi :-)

  VastaaPoista
 5. Meillä krookukset olivat ensimmäiset kukkijat. Tuoksuorvokki hyvänä kakkosena. Oikea pienten esiinmarssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä on sisua ottaa oma paikkansa kevään ailahtelevissa säissä. Minulla on pari paikkaa katsottuna, mihin pitää syksyllä ehdottomasti istuttaa krookuksia. Uskon, että meilläkin ne olisivat jo kukassa, jos eivät joutuisi lumen sisässä lähtemään kasvuun.

   Poista
 6. Meillä mökkipihan ehdoton voittaja on aina etelärinteessä kasvava lamoherukka. Näin tänäkin vuonna. Ihania ovat maasta pilkistävät kasvit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullutkin, että lamoherukka vihertyy todella nopeasti. Sellaiset kasvit ovat kivoja :)

   Poista
 7. Tuota kisaa onkin ihana seurata:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

  VastaaPoista
 8. Kiva eka kisa. Meillä lumikello oli eka kukkija . Toiset seuraa ripirinnan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole lumikelloja. Ehkä olisi pitänyt istuttaa, niin olisi varma voittaja :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!