maanantai 27. elokuuta 2018

Puolivuotissynttärit ja arvonta!

Yhteistyössä Viherkeskus Focus

Ensimmäisestä blogipostauksestani tulee tänään kuluneeksi puoli vuotta ja voi ihme, miten nopeasti se aika on kulunutkaan! Alkuun jännitin, mitähän tästä tulee ja haluaako kukaan edes lukea juttujani. Huoli oli turha, sillä puutarhakuulumisten kertominen on ollut todella antoisaa puuhaa ja teitä lukijoitakin on kertynyt jo todella mukavasti. Kiitos, kun luette postauksiani ja kommentoitte niitä. Kommenttinne piristävät päivääni ja usein niistä löytyy uusia tiedonjyväsiäkin, joita mielelläni kerään täyttämään pohjatonta puutarhatietouden varastoani.
Ensimmäinen tuoksumiekkalilja aukaisi kukkansa juuri sopivasti.
Puolivuotissynttärit antoivat hyvän tekosyyn pienelle arvonnalle ja mikäs sen sopivampi palkinto tähän vuodenaikaan kuin kukkasipulit. Aivan Kuopion kyljessä, Siilinjärven Toivalassa, on reilut pari vuotta toiminut Viherkeskus Focus (löytyy myös Facebookista), johon suuntasin tutkimaan sipulikukkatarjontaa. Melkein meni pää pyörälle, kun pääsin hyllyjä ja pöytiä katselemaan.
Sipulit oli kivasti lajiteltu värin ja lajin mukaan. Jos etsii jotain tiettyä väriä, niin tästä jos mistä sen löytää helposti.
Lisää valikoimaa löytyi sivupöydiltä.
Osa liljoista.
 Tulppaaneissa riittää valinnanvaraa joka makuun. Oikeita ihanuuksia!




Joitakin yksittäisiä herkkuja...
Eikö ole upea narsissi!
Veikeä helmililja.
Espanjansinililja. Tämä oli siinä ja siinä, ostanko vai en. Voi olla, etten kauaa pysty vastustamaan kiusausta...
 Erilaisia valmiita settejäkin oli vaikka kuinka monta. Tässä parhaita paloja:
Tällaisen voisi viedä vaikka lahjaksi syksyllä synttäreitään viettävälle ystävälle.
Tämänkin kohdalla piti harkita pitkään. Tulppaani on oikea herkku!
Ja entäs tämä sitten!
Tiukan harkinnan jälkeen päätin kuitenkin ostaa pussin narsisseja, valkoisia laukkoja sekä balkaninvuokkoja. Laukat tulevat uuteen pensasryhmääni, mutta narsissien ja vuokkojen paikkoja en ole vielä miettinyt ollenkaan. Vuokoista minulla ei edes ole mitään kokemusta, mutta olivat niin suloisen näköisiä...
Tämän päivän ostokset.
Viherkeskus Focus osallistui arvonnan järjestämiseen lahjoittamalla kolme kukkasipulipussia:
Laukkaseos, samettisen tummanvioletti tulppaani 'Cracker' sekä valkoinen hollanninkurjenmiekka 'White Van Vliet'.
Arvon nämä yhtenä settinä. Arvontaan voit osallistua olemalla lukijani (tai rekisteröitymällä lukijakseni) joko täällä bloggerissa tai blogit.fi -palvelussa sekä jättämällä kommentin tähän postaukseen. Ainoastaan yksi arpa osallistujaa kohti. Haluaisin kuulla, oletko jo miettinyt syksyn sipulikasvihankintoja sekä mistä kukkasipuleista pidät eniten. Arvontaan voi osallistua 9.9. klo 12.00 asti, jonka jälkeen arvon voittajan.

Onnea arvontaan!

P.S. Palkinto postitetaan vain Suomeen.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

66 kommenttia:

  1. Kivat ostokset teit ja runsas valikoima kukkasipuleita näyttää Focuksessa olevan. Minä aion ostaa runsaasti jälleen tulppaaneja. Myös laukkoja olen lisännyt vuosittain ja niitä täytyy ostaa nytkin. Suosikkejani ovat juuri tulppaanit ja lisäksi perunanarsissit. Kivan arvonnan olet järjestänyt, joten ehdottomasti olen mukana. Onnea ihanalle puolivuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Tulppaanit ja laukat ovatkin upeita. Minäkin aion ostaa vielä tulppaaneja, mutta en osannut päättää, minkä noista kaikista ihanuuksista ottaisin :D Onneksi on vielä aikaa harkita. Onnea arvontaan!

      Poista
  2. Blogit.fi kautta seuraan, ihania kaikki, minunkin pää meni pyörälle jo kun katselin kuvia. Ihania kaikki, Iriksestä ei ole itsellä vielä kokemuksia joten toivon kovasti voittoa.
    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulihyllyllä menee helposti pää pyörälle, kun valikoimaa on niin valtavasti! Onnea arvontaan!

      Poista
  3. tulppaaneita ja narsisseja vaan on tullut kasvatettua,kiva olis kyllä vaihdella,niin paljon on kauniita kukkasia.mukana olen. hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tuolla oli monta uutta kasvia, esim. juurikin tuo balkaninvuokko. Onnea arvontaan!

      Poista
  4. Rakastan sipulikukkia, joten mukana arvonnassa! Olen tilannut jo aikaa sitten syyssipulit Hollannista. Yleensä paketti saapuu siinä syyskuun lopulla ja sitten pääsen tositoimiin. Onnea blogisi merkkipäivän johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukapa ei rakastaisi sipulikukkia. Onnea sinullekin arvontaan!

      Poista
  5. Onnea merkkipäiväsi johdosta. Olen mukana, pidän liljoista, tulppaaneista, laukoista ja ja siis merkein kaikista sipulikukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukkasipulihylly on varmasti sitten unelmapaikkasi :) Onnea arvontaan!

      Poista
  6. Onnea ja blogit.fi kautta seuraan. Kivoja sipulikukkia. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Onnea! Ihsnia sipuleita. Koetanpa onneani mukavassa arvonnassa.

    VastaaPoista
  8. Onnia pualivuatiahalle :)
    Hyvä valikooma. Johonki vastaavahan pitääs päästä. Meinaan taas hankkia maltillisesti, niinku päätän joka syksy, mutta lapaasestahan se aina lähtöö. Lilijat kukkiivat tänä kesänä hyvi. Niitä lisää ja miälellään samoja, mitä jo on. Tulppuja tiätty, jotain laukkaa ja krookuksistaki tykkään ylikaiken ja......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ei sille mitään mahda, että on jalostettu toinen toistaan upeampia lajeja ja lajikkeita. Onnea arvontaan!

      Poista
  9. Paljon onnea puolivuotiaalle blogillesi. Minä olen narsissien ja krookusten ystävä, mutta kaikki sipulikukat ovat toki mieluisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Narsissit ja krookukset ovatkin hyviä, kun pikku hiljaa lisääntyvät toisin kuin vaikkapa usein lyhytikäisiksi jäävät tulppaanit. Onnea sinullekin arvontaan!

      Poista
  10. Onnea, kiva, kun tulit tänne bloggailemaan:) Minä lisäilen narsisseja ja etsiskelen tänä syksynä ainakin valkoisia narskuja Suomi -penkiini. Mutta tulppaaneissa pitää olla väriä ja niitä hankin useampia lajeja. Mukana siis arvonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa on ollut :) Tämän arvonnan tulppaanissa todellakin on väriä, oli muuten hankala kuvattavakin. Onnea arvontaan!

      Poista
  11. Mukana ollaan! Pari kertaa olen jo käynyt puutarhamyymälässä pyörähtämässä. :)

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Kyllä oon miettinyt. Syyslannoitteen lisäks tilasin krookuksen sipuleita eri värisiä, narsisseja ja tulppaaneja. Sit vaan kevättä odotellessa :D

    anniina.lang96@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on sitten varmasti komeaa kukkaloistoa keväällä! Tervetuloa lukijaksi ja onnea arvontaan!

      Poista
  13. Varsinainen sipulitaivas näyttää tuo Viherkeskus Focus olevan! Mukana ihanassa arvonnassa. Vielä en ole hankkinut yhtään sipulia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä pidemmänkin tovin saa kulumaan sipuleita ihmetellessä. Onnea arvontaan!

      Poista
  14. Tulin kurkkimaan blogiisi ja heti törmäsin ihanaan arvontaan! Mukana siis upeiden sipulien arvonnassa👍
    Tilasin jo talvella Englannista lumikelloja mutta niistä ei ole kuulunut mitään vaikka piti elokuussa tulla. Yritän nyt tänä syksynä pitää tilaukset mahdollisimman maltillisina😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, jospa ne vielä tulisivat. Lumikellot ovat kauniita. Tervetuloa lukijaksi ja onnea arvontaan!

      Poista
  15. Onnea! En ole vielä miettinyt syksyn sipulikukkahankintoja. Jotain tulee joka vuosi hankittua, yleensä päätän vasta valikoiman nähtyäni mitä haluaisin. Eniten pidän narsisseista, koska ne ovat olleet varmoja kukkijoita ja lempivärejäni kukissa ovat keltainen ja valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin päätän yleensä vasta sipulihyllyllä tai kuvastoja selatessa, mitä hankin. Narsissit ovat perusvarmoja ja siitä mukavia, että lisääntyvät vuosi vuodelta. Onnea arvontaan!

      Poista
  16. En ole vielä ennättänyt miettimään sipulikukkahankintoja ja mitään erityistä suosikkia ei ole. Aiempina vuosina on ollut mm. tulppaaneja, laukkoja, narsisseja, krookuksia ja lumikelloja. Viime talvena todennäköisesti myyrä oli popsinut sipulit ja harmikseni vain narsissit olivat ilostuttamassa kukillaan. riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyrät ovat inhottavia kun käyvät salaa tekemässä tuhojaan. Jospa tulevana talvena sipulisi saisivat olla rauhassa. Onnea arvontaan ja tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  17. Onnittelut puolivuotissaavutuksesta! Luen kiinnostuksella postauksiasi, jotka sisältävät paljon hyödyllistä asiaa ja omakohtaisia kokemuksia. Lisänä ovat kauniit yksityiskohdat ja kuvat. Hyvää jatkoa blogille!

    VastaaPoista
  18. Unohdin kertoa, että nyt olen innostunut kasvitieteellisistä tulppaaneista! Sinä teit hyvät valinnat, vuokkoja kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava kuulla, että olet pitänyt postauksiani mielenkiintoisina :) Valkovuokot ovat minulle tuttuja, mutta balkaninvuokosta ei ole mitään tietoa eikä kokemusta. Ensimmäisen kerran edes kuulin koko kasvista viime keväänä, kun näin parissa blogissa niistä kuvia. Olenkin jo pikkuisen etsiskellyt tietoa, että osaan istuttaa ne oikeanlaiseen paikkaan, oikeaan aikaan syksystä ja sopivalle syvyydelle. Onnea sinullekin arvontaan!

      Poista
    2. Aloittelevana viherpeukalona nuo ois ehkä pienimuotonen haaste, mutta aina voi kokeilla🙈🙈
      Sarianna.saari95@gmail.com

      Poista
    3. Tuo on oikea asenne! Kolme pussia, yhteensä 35 sipulia... pakko edes jonkun on kukkia :) Laukat ja tulppaanit ovat yleensä varmoja, jos nyt ei ihan vesilammikkoon istuta. Tervetuloa lukijaksi ja onnea arvontaan!

      Poista
  19. Onnea puolivuotiaalle! Kaunis tuo tuoksumiekkalilja,
    En vielä oo kerinny ajattelemaan tilasin syysmyrkkyliljan mukuloita viimeviikolla, suap nähä millon tulloot. Muuten en vielä sipuleja oo ajatellu.
    Mukava osallistuu arvontaan.

    VastaaPoista
  20. Kivat sipulit olit valinnut omaan puutarhaan kuin arvontaan. Minulla on rivarinpihalla balkaninvuokkoa rinteessä. Ollut jo vuosia ja lisääntyy sitten vähän sinne ja tänne . Mutta se ei häiritse . Ostin juuri ensimmäiset mukulat moneen vuoteen mökille. 60 kpl isoja laukkoja. Sinullahan on niitä myös arvonnassa mukana. Huomasin että en ole vielä lukija joten korjaan tilanteen ja liityn ja samalla arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että balkaninvuokko ei jää yhden kevään ihmeeksi, vaan voi lisääntyäkin. Tervetuloa lukijaksi ja onnea arvontaan!

      Poista
  21. Vielä on sipuliostokset tekemättä. Niin paljon kaikkea ihanaa tarjolla, että tullut jo valinnan vaikeus.
    Mukana ihanassa arvonnassa.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinnan vaikeutta meinaa olla minullakin :) Onnea arvontaan ja tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  22. Onnea puolivuotiaalle blogille! Tuntuu kuin olisit bloggaillut jo paljon pidempään, suorastaan yllätyin että onko siitä tosiaan vain kuusi kuukautta :)
    Kiitos arvonnan järjestämisestä! Osallistun innolla :) Sipulikatalogeja tupsahtikin jo postissa ja löysin sieltä muutamia houkuttelevia herkkuja, mutta en ole vielä tilannut mitään. Ehkäpä teen taas täsmäiskun alennusmyyntien aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itselläni taas on koko ajan sellainen olo, että vasta aloitin bloggaamisen :D Meille ei ole vielä sipulikuvastoja tullut, mutta kylläpähän ne vielä kerkiää. Sipulialeja varten jätän minäkin osan kiintiöstä ostamatta. Onnea arvontaan!

      Poista
  23. En ole vielä ehtinyt miettimään, mutta ainakin narsisseja pitäisi istutella.
    Bloggerlukijana mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsisseja kannattaakin istuttaa aina :) Tervetuloa lukijaksi ja onnea arvontaan!

      Poista
  24. Onnea ihanalle puolivuotiaalle <3 Suunnitelmat ovat vielä sillä asteella, että olen vain ajatellut, että jotain pitäisi istuttaa... Eli vähän heikolla tolalla, khih :D

    VastaaPoista
  25. Onnea kovasti merkkipäivän johdosta <3 Sinulla on ihana blogi, jonka pariin on aina ilo palata.

    Paljon on sipulihankintoja mietitty ja olen jo hankkinutkin joitain tulppaaneja. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole vielä kasassa ja lisää mietittävää riittää. Suosikkejani ovat ehdottomasti laukat ja tulppaanit, joten olen ilman muuta mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  26. Lämpimät onnittelut puolivuotiaalle! Olet kyllä paikkasi puutarhablogien joukossa lunastanut, sillä postauksesi sisältävät paljon asiaa ja ne tulee aina luettua. Kommentoit myös kiitettävän ahkerasti ja sisältörikkaasti muiden blogeja.
    Monena vuotena olen tunkenut multaan satamäärin sipuleita ja etukäteissuunnitelmista huolimatta "mopo" on karannut totaalisesti. Tämä on ensimmäinen syksy pitkästä aikaa, kun en oikein saa otetta sipulisuunnitelmiin. Muutaman liljan sentään tilasin.
    Hurjan vaikea valita jotain erityistä suosikkisipulikukkaa. Kaikkia niitä tulee innolla keväällä odotettua ja ihailtua. Tulppaanit ovat ihania, mutta monet niistä jäävät kovin lyhytikäisiksi. Ehkä tänä vuonna panostan laukkoihin, koska niistä riittää iloa pitkäksi aikaa ja ne ovat hienoja muiden perennojen joukossa.
    Ilman muuta mukana arvonnassa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi <3 Laukat ovatkin todella kiitollisia kasveja, ostin itsekin tänään pussillisen aivan uusia laukkoja. Onnea arvontaan!

      Poista
  27. Seuraan bloggerin kautta, ja paljon onnea :) Tulppaanit ovat lemppareitani :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Olipa kiva löytää blogiisi! Onnittelut puolivuotissänttereistä. Iirikset ja laukat ovat tällä hetkellä suosikkejani. Narsissit eivät harmikseni tahdo menestyä meillä. Pallerolaukkoja ostin jo lisää täksi syksyksi. Ihana palkinto ;)

    VastaaPoista
  29. Pussien ihanat kuvat saa pään pyörälle keneltä vaan :) Minäkin osallistun arvontaan. En ole hankkinut mitään....vielä. Toivon että tämän vuoden laukoista nousis ensi keväänäkin jotain. Tulpaanit on niin lyhytikäisiä, kauniitahan ne ovat toki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö vain! Uskoisin, että laukkasi nousevat myös ensi vuonna. Ainakaan minulla ne eivät ole jääneet yhden kevään ihmeeksi. Sillä toivoinkin laukkoja arvontasettiin, että olisi joku todennäköisesti pitkäikäinenkin sipuli mukana. Onnea arvontaan!

      Poista
  30. Mukana arvonnassa, palkinto on hieno. Balkaninvuokot ovat minulla menestyneet hyvin, viime vuonna laitoin kaksi sekoituspussia ja niin kävi että kaikki olivat liiloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä nähdä sitten keväällä, minkä värisiä omani ovat. Sinällään värillä ei ole minulle väliä, noista kaikki käyvät :) Onnea arvontaan!

      Poista
  31. Onnittelut puolivuotiaalle blogillesi! Osallistun mielläni arvontaan. T. Päivi. Kottikärryn kääntöpiiri

    VastaaPoista
  32. Onnea blogille! Kiva palkinto. Tulppaaneja ainakin laitan :)
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!