sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Onnellista äitienpäivää kaikille äideille!

Äitienpäivän kunniaksi puutarhassani kukkii tänä vuonna sinisiä kukkia. Meillä on satanut muutaman päivän (ja sataa edelleen), joten kukatkin ovat sen näköisiä. Mutta se ei haittaa, sillä samalla on niin lämmintä, että jätin jopa eilen ensimmäistä kertaa ulkoilemassa olleet pikkutaimet ulos yöksi.
Idänsinililjat ovat vihdoin aloittaneet kukinnan marjapensaiden välissä.
Viime kesänä ostettu palloesikko kukkii tänä vuonna kahden kukinnon voimin. Mielelläni kyllä näkisin kukintojen nousevan lehtien yläpuolelle.
Luulin jo, että olen vuosien varrella siirtänyt kaikki kevättähdet nurmikolta kukkapenkkeihin, mutta vielä löytyi kolme iloisesti kukkivaa isokevättähteä. Samalla nurmikosta väheni yksi voikukka.
Ensimmäiset kevätkaihonkukat ovat avanneet kukkansa.
Kirjokevättähdillä on sen verran lyhyemmät kukkavarret, että ne eivät lakoonnu ensimmäisinä vesisateessa. Voikukkiakin löytyy näemmä joka paikasta.
Ensimmäisissä balkaninvuokoissa näkyy jo kukan väriä. Tämä sininen on pisimmällä, mutta ainakin yksi pinkki ja valkeakin on tulossa.
Sinisten kukkijoiden kaverina on ripaus keltaista...
(Etelän?)kevätesikoiden vaaleankeltaiset kukat alkavat aueta.
... pinkkiä ja...
Ensimmäiset bellikset melkein auki.
... tietenkin valkoista.
Vaaleajouluruusu kukkii tänäkin vuonna komeasti. Nyt on vasta muutama kukka auki, mutta nuppuja on isot ryppäät.
Valkovuokot aloittavat uskollisesti joka vuosi äitienpäivän aikoihin.
Meillä äitienpäivän rutiineihin kuuluu se, että isäntä hoitaa ruuanlaiton ja pitää lapset tyytyväisinä, jotta äiti saa puuhastella kukkien kanssa vaikka koko päivän, jos mieli tekee. Vielä sataa vettä, mutta sää näyttäisi hiljalleen kirkastuvan. Ehkä siis illalla on todella mutainen hanskapari kuivumassa ja puutarha taas pikkuisen valmiimpi. Kuinka teillä vietetään äitienpäivää?

24 kommenttia:

  1. Ihanan paljon keväistä kukintaa. Uskalsin myös jättää kasvarissa ulkoilleet tomaatit yöksi kasvihuoneeseen, kun ilma oli melko lempeä. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että en halunnut mennä ulos kaatosateeseen hakemaan niitä, eilen satoi koko illan :D
    Mukavaa äitienpäivää sinne! Meillä ei ole lapsia, joten juhlistimme eilen äitini kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukapa sitä kaatosateessa kasveja viitsisi raahata :D Ja kun sataa vettä, ei ole pakkasyötä tulossa. Eilen olikin muuten todella leppoisa sää silloin kun ei satanut. Kiitos! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  2. Meilläkin perheen äidillä on vapaapäivä, lapsetkin kun ovat jo aikuisia. Mutta keräännymme kaikki oman äitini luokse äitienpäiväkahveille ja jokavuotisesta puheensorinasta päätellen, puhuttavaa on paljon.
    Kevätsade tekee hyvää luonnolle. Lämmön myötä kaikki puhkeaa kerralla kasvuun. Onneksi sinulla on jo noinkin paljon omia kukkasia kukkimassa omassa puutarhassasi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mukavalta. Meillä on mummoloihin sen verran välimatkaa, ettei viitsi lähteä ihan päiväkahveille ajelemaan pienten lasten kanssa. Mutta varmaan jossain vaiheessa soitetaan äitienpäiväpuhelu :) Sadetta en olisi enempää kaivannut, mutta lämpö tekee hyvää. Vielä on muutama vuosi aikaa siihen, että joka puolella kukkii runsaasti, mutta pieniä lämpäreitä on jo siellä täällä ihan kivasti. Siitähän ne laajenevat hiljalleen.

      Poista
  3. Kaunista kukintaa äitienpäivän kunniaksi.
    Meillä mieheni tekee joka äitienpäiväksi kakun, jonka tarjoilee aamukahvin kera. Nyt valmistelee parhaillaan uunilohta.
    Oikein mukavaa äitienpäivän jatkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä :) Meilläkin isäntä teki eilen kakun, jotta päästään herkuttelemaan heti aamupalalla. Kiitos! Oikein mukavaa äitienpäivää!

      Poista
  4. Ihanat kukkaset! Tuosta sateesta olen toden teolla kade, saisivat ripotella sitä vähän tasaisemmin!
    Täällä vietetään äitienpäivää niin, että kunhan saan työhaalarit päälle, menen korjaamaan yhtä kaappia, jotta saan sen siirrettyä, jotta saan yhden oven auki, jotta pääsen rakentamaan lattiaa yhteen huoneeseen. Paree mennä aloittelemaan, ettei mene aikomiseksi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin mielessäni noitua osan sateesta teillepäin, mutta taisi tuulla väärästä suunnasta. Kunnon ketjureaktio sinulla :D Toivottavasti se alkaa olla nyt jo voiton puolella :D

      Poista
  5. Samalla rutiinilla menee meilläkin äitienpäivä, nyt tulin sisälle odottamaan ruuan valmistumista, jälkiruuan jouduin leipomaan itse mutta tein pikaisen mansikka-vadelmapiirakan. Aikuiset lapset tulevat jossain vaiheessa käymään ja tietysti lapsenlapset. Komea jouluruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavalta kuulostaa teidänkin äitienpäivän vietto. Tuo jouluruusu tuntuu viihtyvän mainiosti alppiruusun ja kuunliljojen alla. Vähän pelkäsin, suuttuuko se, kun viime vuonna keskellä kesää nostin sitä vähän ylöspäin. Nuppujen määrästä päätellen oli vain hyvillään pienestä multalisästä.

      Poista
  6. Nyt on meilläkin ollut jo pari yötä ilman pakkasta. Vein jo kaikki esikasvatuksessa olleet taimet ulkoilemaan, tosin ovat yöt olleet varmuudeksi kasvihuoneessa. Alkaa helpottaa siltä osin. Mukavasti löytyy kukkivia kukkia sinun puutarhastasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on nyt äidiltäni lainassa minikasvari, johon laitoin arimmat ulkoilemassa olleista taimista ja ensikertalaiset. Hyvin kaikki olivat yön yli pärjänneet, tosin mittarikin näytti, että alimmillaan oli ollut 12 astetta. Toivottavasti yöpakkaset pysyisivät nyt poissa. Mieluummin laitan vaikka harsoa niiden päälle varmuuden vuoksi kuin kannan koko lastia takaisin sisälle.

      Poista
  7. Kauniisti kukkii. Vietin äitienpäivää oman äitini ja Mortin kanssa metsäkävelyllä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsäkävely hyvässä seurassa onkin mukavaa ajanvietettä. Koirakin varmasti oli innoissaan kaikista metsän hajuista ja äänistä.

      Poista
  8. Ihanaa äitienpäivää myös sinne!
    Me kävimme ukkokullan ja esikoisen perheen kanssa syömässä, ja oli niin passelit ruuat että ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava päivä on sitten ollut teilläkin. Ulkona syömisessä on se hyvä puoli, että joku muu tekee ruuan eikä oma keittiö ole sen jälkeen kuin pommin jäljiltä (niin kuin meillä nyt...) :D

      Poista
  9. Minullakin osa taimista on nyt ollut jo yöt ulkona. Harmittelin palloesikon kanssa samaa kuin sinäkin, saisi tosiaan kukkia kunnon varren päässä eikä lehtimättään seassa.:D Meillä äitienpäivä kului kotona, puutarhassa touhuten. Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmaan palloesikon mielestä liian kylmää ja tuulista, jotta se uskaltaisi nostaa kukkansa korkealle. Jospa kukinnan edetessä kukkavarsikin kasvaisi pituutta. Mikäs sen parempi äitienpäivän viettotapa :) Kiitos, ihanaa viikkoa!

      Poista
  10. Ihanan runsas jouluruusu. Meillä perinteinen äitienpäivä pojat kävi ja vanhemman pojanpoika oli meillä hoidossa melkein viikon, perhe lisääntyi tytöllä mutta nyt kotiutuivat kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruusu tuntuu viihtyvän hyvin alppiruusun kaverina. Teillähän on ollut sitten mukava viikko ja äitienpäivä. Onnittelut uudesta lapsenlapsesta!

      Poista
  11. Minullakin oli eilen kaikki pikkutaimet ulkoilemassa, mutta ulos en uskaltanut niitä yöksi vielä jättää. Äitienpäivä kului mukavasti kotosalla ja pihalla puuhastellessa :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidän taimia mahdollisimman paljon ulkona, että saisivat paremmin valoa. Eikä haittaa sekään, että kasvavat vähän hitaammin. Jotenkin niiden nostaminen yöksi sisälle on niin vaivalloista, että mieluummin jätän ne ulos, jos vain näyttää siltä, ettei mene liian kylmäsi. Kiitos, mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  12. Ollahan jo vuasia kokoonnuttu äiteen tykönä, mä, velii ja mun jäläkikasvu. Viän mennessäni osan tarijottavista.
    Komia jouluruusun kukinta tulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavalta kuulostaa teidänkin äitienpäivän vietto. Jouluruusussa on tänäkin vuonna paljon nuppuja ja mikäs sen mukavampaa!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!