torstai 23. toukokuuta 2019

Uusia näkymiä

Pari päivää meni sadetta ihmetellessä, mutta tänään paistoi jo aurinko kauniisti. Pihapuuhat edistyivät taas pikkuisen eteenpäin, mutta vilkaistaan ensin uusia kukkijoita.
Ensimmäinen 'Delnashaugh'-narsissi aukaisi kukkansa toissapäivänä, juuri ennen sateita.
Olohuoneen ikkunanäkymä illalla. Takapiha jää varjon puolelle, joten valkoiset kukkijat erottuvat kauniisti. Metsän laidassa kukkii pieni tuomi, joka saa meillä kunnian olla kevään ensimmäinen kukkapuu. 'Laatokan Helmi' ei ihan vielä ole ehtinyt aukaista nuppujaan.
Ikkunan alla lähinnä seinää 'Exotic Emperor' -tulppaaneja, kameraa lähinnä 'Thalia'-orkideanarsisseja, niiden takana 'Princess Zaide' -narsisseja sekä oikeassa reunassa kukintaansa lopettelevia lummetulppaaneja. Pieni jouluruusukin siellä kukkii, kun oikeasta kohdasta katsoo.
'Exotic Emperor'. Näitä pitää saada tähän penkkiin lisää. Ihania!
Yksi kukka oli taittunut, joten nappasin sen sisälle maljakkoon.
Neljä vuotta sitten tämä tuomi oli reilu parimetrinen taimi, joka hädin tuskin erottui pihlaja-angervojen seasta. Olen yrittänyt pitää pihlaja-angervoja poissa sen juurelta, jotta sillä olisi edes vähän mahdollisuuksia menestyä tuossa kuusten keskellä.
Kirvoja näytti olevan tuomen lehtien alapinnoilla. Muurahaisetkin ovat löytäneet ne.
Tuomen edessä 'Delnashaugh'-narsissien kaverina kukkii 'Hakuun'-tulppaaneja. Narsisseja on siis enemmänkin, mutta sateet painoivat ne maanrajaan ja sotkivat mullalla.
Vähän väriäkin: niittyrinteessä kukkii oikein tummanpunainen esikko.
Sen vierellä on vähän vaaleampi kaveri.
Yksi rytökasa tontilta on nyt vihdoin hävinnyt, kun sain kärrättyä viimeisen rikkaruohokasan ja puolikkaan kottikärryllisen sepeliä pois autotallin seinustalta. Samalla kohdalla on ollut viimeiset kolme vuotta kevytpeite ja milloin mitäkin maa-ainesta sen päällä. Alta paljastui melko puhtaalta näyttävä mullos, johon houkuttaisi saman tien kärrätä multaa ja jatkaa kärhökaaripenkkiä...
Kärhökaaripenkin pää on ihan vasemmassa laidassa. Eikös vain tuosta saisi aika nätisti jatkettua, jos kaartaisi kauniisti..? Suottahan noin hyvää mullosta nurmikolle laittaisi!
Tosin selkänsä kun kääntää, huomaa, että maassa lojuvien kevytpeitteiden määrä tällä tontilla taitaa olla vakio. Tänään tuli patiota varten kasa mursketta ja toinen läjä kivituhkaa. Isännän selkää kuulemma alkoi särkeä laattapinoja katsellessa, nyt jo alkoi särkeä omaakin, vaikken ole vielä ensimmäistäkään lapiollista siirtänyt. Voi elämä, mitähän tästä vielä tulee!
Taustalla pilkottavat laattapinot piti aidata jänisverkolla, sillä lapset keksivät kiipeillä pinojen päälle ja hyppiä sieltä alas. Ei ihan turvallisin leikkipaikka alle kouluikäisille.
Tähän ei ole hyvä lopettaa, joten lisää kukkia kehiin. Tuli niin takapihapainotteinen postaus kukkijoiden puolesta, että kurkataan lopuksi myös etupihalle.
Puistoatsalea 'Illusian' silmut näyttävät lupaavan loisteliasta kukintaa. Taustalla helmililjoja.
Kivikkorinteessä kukkii iloisesti kolme puskaa kevätvuohenjuurta. Nyt taisivat naapuritkin hyväksyä rinteen muuttamisen tuoksuvatukosta kivikoksi.
Pikkuinen tarhakylmänkukka puskee nuppuja sen kun kerkiää. Söpöä!
Täällä huhkitaan hommia aina kun sään puolesta pystyy. Toivottavasti säät suosisivat, jotta pääsen pian esittelemään kuvia valmistuvasta patiosta ja muista siinä sivussa kulkevista pikkuprojekteista. Aurinkoista loppuviikkoa!

28 kommenttia:

 1. Teillä on työntäyteistä aikaa tiedossa, mutta valmistakin tulee! Pitäkäähän selkänne kunnossa, niin ei mene kesä potemiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään pitää työasennot kunnossa. Ikävää olisi olla selkä kipeänä koko loppukesä yhden pation takia

   Poista
 2. Murske, samoin kuin kivituhka, on raskasta kärrättävää. Ei kyllä käy kateeksi. Täällä meilläkin ovat kottikärryt olleet kovassa käytössä. Tosin tavara niissä hieman kevyempää, eli kompostia ja multaa.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostia ja multaa minäkin olen tänä keväänä kärrännyt. Voi olla, ettei ihan niin kukkurallisia kärryjä nyt nähdä. Kiitos, mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Kivalta näyttää kukkijat ja pihanäkymät! Ehdottomasti kukkapenkkiä mulloksen kohdalle, sehän suorastaan huutaa sitä : ) Melkoset kasat teillä siirrettävänä, toivotavasti selkänne kestävät hyvin! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isännälle jo vihjaisin, että tuohon voisi saada helposti aika kivan istutuksen. Ei tullut suoraa tyrmäystä, joten pitää äkkiä aloittaa ennen kuin hän ehtii tulla katumapäälle :D Onneksi ei tarvitse mursketta ja kivituhkaa toiselle puolelle pihaa kärrätä, vaan osan saa suoraan kasasta heitettyä oikeaan kohtaan. Tsemppi tulee silti varmasti tarpeeseen.

   Poista
 4. Hyvä siitä tulee, malttia ja selkää säästäen touhuatte;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään, vaikka olisihan se patio mukava saada pian valmiiksikin. Tosin ei selän hajoamisen hinnalla.

   Poista
 5. Ei muutaku vahavistamahan selekälihaksia kärräämällä ensi multaa mullokselle. Sehän selevästi huutaa lisää multaa. Kyllä sitte murskeet ja sorakki liikkuuvat rivakammi. Eipä silti, rupes pelekkä kuvan kattomine ottamahan selekähän. Hianon färine tua alempi esikko. Nyyh! Multa SE talavi vei sen. Tsemppiä kärräysoperaatioohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkää on vahvistettu jo kärräämällä kymmeniä kottikärryllisiä multaa ja kompostia ympäri pihaa. Tuon saisi kyllä parissa tunnissa tehtyä, kun on multakasa heti kasvimaan takana... kasveja en ole miettinytkään, mutta ehtiihän ne myöhemminkin :D Kiitos! Kaikki tsempit tulevat varmasti tarpeeseen kun aloitetaan murskeen levitys.

   Poista
 6. Melkoinen työmaa tiedossa! Esittelet valmiin tuotoksen varmastikin.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin noita esikoita on nurmikolle lennähtäny! Kauniisti siellä kukkii ja on teillä kärreemistä. Hyvä siitä tulloo ja eihän se patio huomenna tarviikkaan olla valamis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot vaeltelevat minne tahtovat, mutta nuo olen itse siirtänyt niitylle. Tosin niiden piti olla keltaisia, jotta näkyisivät kauemmas. Ei tarvitse olla huomenna valmis, mutta jos vaikka parin viikon sisällä saisi edes ruokaryhmän sinne...

   Poista
 8. Tsemppiä pation tekemiseen. Kauniita esikoita.

  VastaaPoista
 9. Ihana tummanpunainen esikko! Meillä ei ole noin suuria kasoja, mutta erinäisiä suursäkkejä multaa ja kivituhkaa on tullut viime ja tämän vuoden aikana tilattua pihaa rumentamaan. Aina kun saa yhden tyhjäksi täytyykin tilata uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siiä usein käy, että isokin määrä hupenee vain johonkin. Säkeissä maa-ainekset olisivat ehkä vähän siistimmin kuin läjissä eivätkä lapset ehkä kiipeilisi niin paljoa niissä. Veikkaan, että noista kasoista tuli uusi suosikkileikkipaikka... Tänään on taas vaihteeksi tullut vettä siihen malliin, että pation tilalle tehdäänkin uima-allas, joten ei olla vielä päästy testaamaan kasojen kiipeilyominaisuuksia :D

   Poista
 10. Tuttuja kärrättäviä, joten työmäärä tuntuu tuttuna muistona. Tsemppiä uurastukseen, kyllä siitä hieno lopputulos on palkintona!

  VastaaPoista
 11. Ahkeran työmyyrän projektit edistyvät vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edistyisivät kyllä, jos ei koko aikaa sataisi vettä. Niin kiire ei sentään ole, että sateessa viitsisi lapioida.

   Poista
 12. Minäkin peukutan kukkapenkkiä ja istutuksia nurmikon sijasta. Pienten lasten perheessä jonkin verran nurmikkoa on hyvä olla, mutta minusta sen leikkaaminen ja silkkisenä pitäminen vaatii enemmän työtä ja panostusta, kuin kukkapenkit.
  Aikamoiset kasat kivimateriaalia. Kyllä ne siitä pienenevät ja pian on patio valmiina. Omakotiasuminen ei ole mitään lomailua, vaan rankkaa työtä. Itse kyllä tykkään, kun on suunnittelemista ja tekemistä. Aina siinä lomassa ehtii hiukan lepäilläkin - jos haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin edes yksi neliömetri silkkistä, hienoa nurmikkoa! Rikkaruohoja puskee enemmän kuin koskaan eivätkä painavat kuorma-autot ja maamassat ainakaan auta nurmiheiniä pitämään puoliaan voikukkia ja muita vastaan. Nurmikko on kyllä työläs verrattuna hyvin perustettuihin perennaistutuksiin. Jossain vaiheessa varmasti tuntuu siltä, etteivät kasat pienene yhtään, mutta eiköhän se siitä. Hävisihän se 15 kuutiota ostomultaa viime kesänä ja viime kesän kaivuista talteen otettu multakasakin on vähintään puolittunut jo tämän kevään aikana! Lepopäiviä on tullut sateisen sään takia vähän liiankin usein. Jospa ensi viikolla sää selkenisi, että saisi hommiin vauhtia.

   Poista
 13. Muutama lapiollinen hommia on teillä tiedossa. Pihan rakentamisessa on oma hommansa, mutta näkeepähän nyös muutoksetkin. Tuo alue, joka paljastui kevytpeitteen alta, näyttää ihan uudelta kukkapenkiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuota urakkaa hetkeksi. Muutos tulee olemaan valtava vuoden takaiseen. Kyllä siihen kukkapenkki tulee, visio alkaa jo hahmottua mielessä.

   Poista
 14. Kyllä valkoiset tulppaanit sitten ovat kauniita!!! Aivan ihania!
  Teillä onkin aikamoinen urakka edessä, ainakin pihaan kärrätystä kivimateriaalista päätelleen. Tsemppiä urakkaan, lopputuloksesta tulee varmasti hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, vaikka pidän värillisistäkin tulpuista. Kiitos, urakka onkin jo hyvin aloitettu :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!