torstai 30. toukokuuta 2019

Tilannepäivitys patiolta

Sää suosi vihdoinkin juuri oikeana päivänä: aurinko paistoi, joten patiolla tapahtui melkeinpä ihmeitä. Ihan valmiiksi urakka ei vielä tullut, vaikka aamuyhdeksältä aloitimme ja illalla seitsemän jälkeen lopetimme.
Aamupäivä kului vielä pohjia tehdessä, mutta lounaan jälkeen alkoi laattojen asettelu. Tässä ensimmäiset kolme paikoillaan.
Välipalakahveille lähdettäessä olivat patio ja pääkulkuväylä etupihalta patiolle laatoitettu.
Illalla lopetimme työt tähän vaiheeseen. Kulkuväylät liiterille ja grillikatokselle ovat myös melkein valmiita.
Jokusen tovin käytimme tuon ison istumakiven nostamiseen. Se oli talven aikana uponnut vähän liian syvälle laatoitukseen nähden. Nyt se on mukavammalla istumiskorkeudella. Grillikatokselta liiterille johtava käytävä on vielä pikkuisen kesken.
Murskekasa on loppu ja puolet kivituhkasta käytetty. Reunakivien asennusta on tiedossa huomiselle, jos ei ihan kaatamalla sada vettä.
Patiolla ja kulkureiteillä olevat aukkokohdat on tarkoitus täyttää luonnonkivillä, jotta laatoitus sopisi paremmin sekä etupihan viime kesänä tehtyyn kiveykseen että patiolta takapihalle johtavaan luonnonkivipolkuun.
Patiolla ja pääkulkuväylillä käytimme 50cm*50cm betonilaattoja, kulkuväylät patiolta liiterille ja grillikatokselta liiterille on tehty 40cm*40cm laatoilla. Värieron etupihalla käytettyihin vanhoihin betonilaattoihin huomaa selvästi, mutta luonnonkivien kanssa väriero ei ole ihan niin silmiinpistävä. Vielä muutama työvaihe, niin saadaan kantaa ruokaryhmä patiolle.

28 kommenttia:

 1. Olettekin saaneet paljon aikaan pitkän päivän raadannalla ja melko valmiilta alkaa jo näyttämään.
  Täällä meilläkin on projektit parhaillaan meneillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle päivälle oli ennustettu sadetta, joten tehtiin kiireen vilkkaa mahdollisimman paljon eilen. Katsotaan, saadaanko tänään mitään aikaiseksi. Tsemppiä teidänkin projekteihinne!

   Poista
 2. Ny piha muuttuu vauhrilla ja tuloo hianua jäläkiä. Mäki oon päivän tekemisihini tyytyvääne, mutta kyllä soliki piäntä näpertelyä teirän touhujen rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutosta kyllä tuli aika huimasti. Pienelläkin näpertelyllä voi saada ison muutoksen aikaiseksi :)

   Poista
 3. Ei ihan kevyttä hommaa! Hyvin sopivat nuo isot kivet tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso laatta taisi painaa 30kg ja niitä oli aika paljon kannettavaksi. Kiviä on tulossa lisääkin, ei ihan noin isoja, mutta istumiskokoisia kuitenkin.

   Poista
 4. Kovasti ahkerana olette olleet ja kanista tulee. Kivet täydentävät hienosti.

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvältä näyttää jo! Ison työn olette tehneet, tsemppiä loppurutistukseen. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinkoa tai ainakin poutaa toivotaan, jotta saadaan työt valmiiksi. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Siistiä jälkeä ja varmasti hyvä mieli päivän rankan urakan jälkeen! Huolella tehty työ palkitsee, nautinnollisia hetkiä uudella patiolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummankin työpäivän jälkeen on ollut hyvä mieli. Pian on valmista ja sitten päästään nauttimaan työn tuloksista.

   Poista
 7. Kyllä näyttää jo mukavalta!! Ja valmiin lopputuloksen lisäksi kasat pienenevät ja ympäristön saa siistittyä. Hieno istumakivi! Kivat ovat myös nuo väleissä olevat "kolot" istutuksille. Onnittelut aherruksesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän työpäivän jälkeen kaikki ylimääräinen roina jäi vielä lojumaan ympäriinsä, mutta huomenna saadaan ne varmasti raivattua. Istumakivi löytyi viime kesänä kun kaivuri oli kaivamassa pohjia. Istutuksille piti tietenkin jättää reilusti tilaa ;)

   Poista
 8. Hyvin etenee! Kivasti nuo luonnonkivet mukana projektissa - isot ja pienet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän luonnonkivistä ja mielelläni käytän niitä sekä kiveyksissä että koristeina.

   Poista
 9. Kyllä näyttää jo hyvältä! Voimia loppurutistukseen ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Tuo on mukava vaihe kun pääsee tekemään sitä näkyvää! Tosiasiassahan pohjatyöt vievät sen suurimman ajan. On ihana tunne kun saa vielä kalusteet paikalleen ;) Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nämä pari rankkaa työpäivää ovat olleet mahtavia, kun viimein alkoi syntyä valmista pintaa. Kalusteet odottavat valmiina varastossa, mutta vielä jäi saumaus ja pari pientä yksityiskohtaa kesken ennen kuin voi kantaa ne patiolle. Jos huomenna ei sada, niin saadaan kaikki valmiiksi.

   Poista
 11. Olettepa ahkeroineet ja saaneet paljon näkyvää aikaan. Yksi hujaus vain ja on valmista. En edes huomannut värieroa. Eiköhän aurinko, sää ja kasvien kasvaminen häivytä senkin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiselle jäi viimeiset silaukset ja paljon siivousta. Maaliviiva on jo melkein käden ulottuvilla. Vanhat laatat ovat selvästi punaisempia ja karkeapintaisia, mutta jo pelkät luonnonkivet häivyttävät eroa paljon, saati sitten sää ja kasvit.

   Poista
 12. No ohops, jopas ootte kovasti tehneet päivässä! Mä kans ihastelin noita luonnonkiviä, sopii hyvin tuonne kokonaisuuteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiki hatussa huhkittiin, jotta saataisiin mahdollisimman paljon valmiiksi :) Kiitos!

   Poista
 13. Paljon saittekin valmiiksi. Hieno myös tuo istumakivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Istumakivi löytyi viime kesänä kaivurin kaivaessa pation ja kukkapenkkien pohjia.

   Poista
 14. Aivan valtavasti olette yhdessä päivässä saaneet aikaiseksi, hatunnosto sinne urakkamiehille ja -naisille. Patiosta tulee kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan tuossa urakkaa kerrakseen, lihaksissa tuntuu vieläkin :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!