keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Tintintöitä ja vähän muutakin

Sammalpallopuista väkertämäni asetelma sai olla viikon ajan rauhassa ennen kuin tiaiset kiinnostuivat siitä. Ensimmäinen reikä ei vielä aiheuttanut mitään olankohautusta suurempaa reaktiota, mutta toisesta kolosesta oli jo pakko viljellä pikkuisen puutarhahuumoria. Tinteillä oli selvästi taiteellista silmää ja pilkettä silmäkulmassa.
Aivan kuin joku tuijottaisi...
Näettekö tekin tässä pienen virnistyksen?
Porkkananenän upotin cocktail-tikulla naamaan.
Jospa tämä nyrkkejään näyttelevä pallopää pelottaisi tiehensä epätoivotut kaupustelijat ja ovikellon rimputtelijat. Ainakin sellaiset, jotka minut ovella nähdessään kysyvät, onko isi tai äiti kotona. En kuulemma näytä yli 18-vuotiaalta. Ehkä joidenkin mielestä on imartelevaa, että luullaan ikäänsä nuoremmaksi ja tuskin itsekään pistäisin sitä pahakseni, jos puhuttaisiin esim. viiden vuoden lipsahduksesta. Mutta tämän koen jo pikkuisen loukkaavana, että iästä lähtee pelkän ulkonäön perusteella reippaasti yli kymmenen vuotta pois ja luullaan teiniksi! Anteeksi avautuminen, mutta pikku hiljaa alkaa sapettaa, sillä törmään tähän edelleen melkein kaikkialla ja tähän asti luulin, että edes kotonani saisin olla rauhassa.
Tervetuloa (tai -menoa)!
Se siitä sivuraiteille hyppäyksestä, siirrytään takaisin aiheeseen. Tulin törmänneeksi aarrelaatikkoon, kun poikkesin työmatkalla isommassa puutarhamyymälässä. Muualta en enää ole löytänyt pitkään aikaan kukkasipuleita, mutta sieltä löysin ison laatikollisen tulppaaneja ja sekalaisen lajitelman muitakin sipuleita. Ja koska eurolla sai pussillisen, lähti mukaan seitsemän pussia tulppaaneja ja yksi narsissipussi. Mieli olisi tehnyt enemmänkin, mutta järkevä minä huusi korvaan, että missä ihmeen välissä ehtisin ne istuttaa ja mihin.
Takarivissä 2*valkea 'Hakuun', punaviiruinen 'Sorbet', 'White Parrot' sekä 'Synaeda Blue'. Eturivissä 'Pink Impression' ja 'Little Beauty' sekä narsissi 'Princess Zaide'.
Narsissit istutan suosiolla ruukkuun kellariin, mutta ainakin osan tulppaaneista taidan yrittää piilottaa maan uumeniin, jos siihen vielä viikonloppuna saa reiän kaivettua. Täällä on alimmillaan ollut pakkasta -9,5 astetta ja ylimmilläänkin on ollut vain nollassa. Minusta on kiva, että tuli pakkasta, sillä paksu pilvikerros väistyi ja olemme saaneet nauttia pitkästä aikaa auringostakin. Alkuviikon leikkipuistoreissulle otin kameran mukaan.
Aurinko sai jääkiteet nurmikolla kimaltelemaaan. Harmi, että niiden kuvaaminen osoittautui erittäin haastavaksi.
Läheisessä leikkipuistossa on koristeellisen käkkyräinen pikkupuu, ehkä mongolianvaahtera.
Pajunkissoja marraskuun lopulla. Näkyykö näitä sitten enää pääsiäisenä ollenkaan?
Pilviä.
Nämä pilvet ja matalalta paistava aurinko yhdessä olivat aika huikaiseva näky.
Vielä kun saisi pikkuisen lunta, niin kyllä kelpaisi marraskuun loppua viettää. Miten teillä, onko aurinko näyttäytynyt? Leppoisaa keskiviikkoiltaa!

26 kommenttia:

 1. Kekseliähästi uuristetut sammalpallot :)
  Mullon ollu samoon, kyseltihin useen paperia ainuana porukas. Mähän tykkäsin, ny ei kukaa enää erehry :D
  Aurinko o paistanu, pikkupakkaasen kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, miten paljon sammalpallot vielä muokkautuvat, vai totesivatko tintit ne jo syömäkelvottomiksi. Tiettyyn rajaan asti iän veikkaaminen alakanttiin on ihan hauskaa, mutta teiniltä en ole halunnut vuosikausiin enää näyttää. Vaateostoksillakin myyjät meinaavat väkisin viedä suoraan nuoriso-osastolle, jos en sano heti alkuun, minkä ikäiselle sopivaa vaatetta etsin :D Alkossa ei muuten papereita ole tarvinnut kaivella (ja ei, en ole niin vakioasiakas, että siellä minut tuntisivat :D). Mutta on huojentavaa kuulla, etten ole ainut ikäistään selvästi nuoremmalta näyttävä/näyttänyt. Ehkä minäkin pikku hiljaa pääsen hivuttautumaan edes parikymppisen näköiseksi :D

   Poista
 2. on sillä ihana virnistys.älä vain riko.vai lieneekö minulla kieroutunut huumorintaju.ukko kyllä väittää ettei mulla ole ollenkaan huumorintajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En riko ennen kuin tintit ovat repineet kaikki sammalet irti. Toivottavasti kuitenkin jättävät sen rauhaan. Jos näet sammalpallolla virnistyksen, niin meillä on sitten samanlainen huumorintaju :)

   Poista
 3. Muistatko, kun kerroit laittavasi nämä pihalle, että ennustin tinttien innostuvan näistä? Niinhän siinä sitten kävi! Minulla sammalpallot pihalla näyttivät ihan samoilta tinttien käsittelyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistanpa hyvinkin :D Tosin toivoin naapurin ylenpalttisen lintulaudan pitävän tintit poissa tylsistä sammalpalloista. Eivät nuo silti vielä pilalla minusta ole.

   Poista
 4. Hauskat sammalpallot. Linnut kiinnostuvat noista sammaljutuista kovasti. Saitpa edullisesti sipuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti linnut jättävät ne nyt rauhaan. Sipuleista olen todella iloinen. Pitäisi vain saada ne maahan. Ehkä tarvitsen rautakangin avuksi, kun viikonloppuna pääsen niitä istuttamaan :D

   Poista
 5. Ihana nyrkkejä puiva sammalukko. Tintit ovat kyllä uteliasta porukkaa. Viime talvena virkkasin torkkupeiton villalangasta ja pätkin kaikki päätellyt langanpäät pieneksi silpuksi ja vein terassille. Siitä tintit keräsivät ne kevään tullen pönttöihin pesäntekotarpeiksi. Nyt kun talvella tyhjentelen pönttöjä, on kiva nähdä, ovatko pesät torkkupeittoni sävyissä :) Yleensä pesät ovat kirkkaan keltaisia sävyltään, kun tintit hakevat välikatolta eristysvillaa niiden lämmikkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin näppärä tapa kierrättää hyödyttömät villalanganpätkät! Saavat tintitkin vähän vaihtelua sisustukseen :D

   Poista
 6. Voi miten mainio pihavahti teillä! :D Aurinko on täällä pohjoisessa jo vetäytymässä talvilevolle Kauniiseen Länteen, kuten Muinaisegyptissä asia ilmaistiin. Vielä se sentään jaksaa vähän kurkistaa vaarojen takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovin matalalta paistaa aurinko täälläkään enää, mutta sentään muutaman tunnin päivässä.

   Poista
 7. Hauska sammalukko! :) Mä poden hirveää ikäkriisiä, joten iloitsisin, jos minua luultaisiin nuoremmaksi. Nyt on ollut ihania aurinkoisia päiviä, sitä lunta vaan tosiaan kaipaisi. Jospa sitäkin tulisi ennen joulua. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuskinpa kukaan pahastuisi, jos iästä lähtisi muutama vuosi pois tai esim. 60-vuotiaalta jopa 15 vuotta, mutta en usko kenenkään haluavan näyttää teiniltä :D Eiköhän lunta saada jouluun mennessä. Aurinkokin on tervetullut ilmestys pitkän pilvisen jakson jälkeen. Kiitos, mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 8. Tintit muovailivat lystikkään ilmestyksen ovensuuhunne. Toivottavasti häätää kaupustelijat pois. En ole enää vuosiin törmännyt iän aliarviointiin, mutta välillä harmittaa oven avatessaan, kun kysytään, "onko isäntä kotona?". Miksi ihmeessä asiaa ei voida esittää "emännälle"? Ihan hyvin minäkin osaan vastata katto-, putki- tai salaojaremonttiin liittyviin kysymyksiin.
  Saitpa edullisesti sipuleita. Eihän niitä voinut kauppaan jättää. Kävin viikko sitten lähimmässä K-raudassa ja ihmettelin, kun siellä sipulit olivat edelleen ihan normihinnoissa. Eräskin tulppaanipussi maksoi yli 7 euroa. Paljon oli tiskissä myymättömiä sipulipusseja.

  Kyllä on täällä aurinko paistanut kirkkaalta taivaalta. Ihana valoilmiö. Muutama aste pakkasta on kuivattanut tieto ja tienoot ja ulkoilukin on nyt mukavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tinttien aikaansaannos sai saman tien mielikuvituksen laukkaamaan. Jännä nähdä, miten sammalukkeli vielä muovautuu :D Tuo isännän kysyminen onkin muuten toinen ongelma. Meillä eräs naapuri harrasti sitä todella sinnikkäästi varmaan parin vuoden ajan, mutta on nyt ilmeisesti oppinut, että meillä emännältäkin saa usein saman vastauksen, mitä isännältä.

   Ihmettelen sitä, joka ostaa kukkasipuleita normaalihinnalla vielä tähän aikaan vuodesta. Ilmankos ovat jääneet myymättä. Aurinkoisia päiviä!

   Poista
 9. Ihmeellisiä nuo pajunkissat marraskuussa. Upeat pilvimuodostelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä meinannut itsekään uskoa silmiäni, kun pajunkissat näin. Samaan aikaan kun näkyi vielä tuollaiset pilvet toisaalla, niin ei tiennyt, mihin suuntaan katsoa.

   Poista
 10. Tintit tekivät omaa taidettaan, jota sinä sitten parantelit hauskasti.
  Nyt on ollut todella upeita ulkoilupäiviä. Ei uskopisi, että ollaan jo pitkällä marraskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni hupi ei ole koskaan pahasta :) Harvinaisen kauniita kelejä on kyllä nyt muutamana päivänä ollut. Ei melkein uskoisi todeksi, kun muistaa koko alkukuun paksun, harmaan pilvimassan ja tihkusateiset päivät.

   Poista
 11. Tintit kyllä löytävät aina sammaleet! =D
  Hauska porkkananenä!
  Ja sipulit saa onneksi maahan niin pitkään kuin lapio uppoaa tarpeeksi syvälle jäiseen maahan.

  Lempeitä marraskuun tunnelmia sinne täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttävät löytävän! Sitä jäistä maata on koko ajan enemmän, kun päivälämpötila ei ole noussut plussan puolelle koko viikolla kertaakaan ja yöllä on -6 ja -9 välillä. Pitää kurkata, olisiko puunlehdillä katettujen alueiden alla pysynyt sen verran paremmin sulana, että saisi sipulit tuikattua maahan. Kiitos! Lempeää marraskuun loppua sinne kauas myös! :)

   Poista
 12. Hauskasti korjasit tuon sammalpallon. Mie oon tinttien kanssa sotajalalla! Rupesivat grillin huppusta vannuu repimään.
  Mukavoo viionvaihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tintit, minkä menivät tekemään! Toivottavasti jättävät sen pian rauhaan. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 13. Tulipa tinttien jäljiltä hauska ovivahti! Monenlaista asiaa mahdutit postaukseesi. Ehdotan kuitenkin, että nautit täysin siitä, että sinua luullaan nuoremmaksi kuin olet. Jos se nyt harmittaa, niin myöhemmin se muuttuu postiiviseksi palautteeksi, joka tuntuu hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovivahti herättää hilpeyttä aina kun sitä vilkaisee. Uskon, että iäkkäämpänä tuntuu mukavalta, jos ulkonäön perusteella lähtee 10-15 vuotta pois. Nyt yli kolmasosa oikeasta iästä tuntuu varmasti samalta kuin se, jos 18-vuotiasta luullaan 10-vuotiaaksi. Eli ei kovin imartelevalta. Ehkä pitää opetella meikkaamaan muutama ryppy kasvoihin, niin pääsee vaatekaupassakin sinne aikuisten osastolle :D

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!