maanantai 17. syyskuuta 2018

Perennansiemenkirje saapui!

Melkein tuntui, että olisi sekä joulu että syntymäpäivä yhtäaikaa, kun kävin tänään postin hakemassa ja siellä oli paksu kirje odottamassa. En malttanut edes odottaa iltaan, että saisin rauhassa avata kirjeen ja tutkia siemeniä, vaan lasten kanssa yhdessä niitä pengottiin. Aika äkkiä piti pistää tenaville Muumi-tarina pyörimään, jotta saan rauhassa keskittyä siemeniin. Taisin hieman innostua liikaa, sillä otin yhdestätoista pussista siemeniä ja tarpeeseen nähden jokusen (lue: liikaakin) siemenen ylimääräistä, jos eivät vaikka kaikki idä tai tulee talvituhoja... Kakkoskierrokseltakin löytyy varmasti vielä lisää ihanuuksia. Ei aavistustakaan, mihin saan kaikki kasvit mahtumaan, mutta onhan tässä vuosi-pari aikaa miettiä ennen kuin ovat kasvaneet niin isoiksi että tarvitsevat enemmän tilaa.
Miten mahtava kasa siemeniä! Tässähän "melkein" jo innostuu!
Aivan kaikkia keräämiäni siemeniä en vielä laittanut kirjeeseen, joka laatua kylläkin. Pitäähän sitä nyt jättää tilaa jäljellä olevienkin aarteille. Tarhakylmänkukasta ja vaaleanpunaisesta myskimalvasta jätin osan odottamaan. Laitan niitä kakkoskierroksella lisää, jos on menekkiä ollut.

Kun esittelin siemenkirjeeseen tulevia kasveja (löytyy täältä), mietin, ovatko nyppykurjenpolvet edes itämiskykyisiä, kun ei ollut silloin yhtään vielä itänyt itselläni. Nyt on kolme tainta noussut: kaksi huoneenlämmössä olleista ja yksi kylmäkäsittelyn saaneista siemenistä. Tarhakylmänkukkia on kuusi hyvällä taimella. Eli molemmat siemenet ovat itämiskelpoisia, kurjenpolvet vain aika hitaita. Valkean varjoliljankin siemenet ehtivät viime hetkellä kypsyä: keräsin viimeiset lauantaina.
Nyppykurjenpolven taimia olen siirtänyt tähän ruukkuun sitä mukaa kun itävät. Kuten ruukun koosta huomaa, en odottanut kummoistakaan itämistulosta.
Tarhakylmänkukan siemenistä ovat itäneet melkein kaikki.
Kiitos Pihan vuosi -blogin Annikalle tästä kiertokirjeestä <3 Sinunkin siemenistäsi osa jäi tänne kiviseen ja kukkaiseen puutarhaan. Heti huomenna tipautan kirjeen postiin matkaamaan kohti etelää :)

8 kommenttia:

 1. Ihania pussukoota. Ei ihime, ettet malttanu orottaa kauemmi :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava määrä ja valikoima siemeniä! Vähemmästäkin sitä puutarhaihminen innostuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima oli tosiaan laaja, ei tainnut olla kuin pari pussia samaa lajia. Varsinainen aarreaitta :)

   Poista
 3. Kirje palautui ensimmäiseltä kierrokselta minulle ja tulihan sieltä monia löytöjä tehtyä. Näissä on hyvä (tai ehkä vähän huonokin), että tulee helposti otettua kokeiluun sellaisiakin siemeniä, mitä ei vartavasti tulisi ostettua. Ehdottomasti kannattava siemenkirje silti, vaikka porukkaa lähtikin odotettua vähemmän mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ainakaan uskalla ostaa taimistolta ihan mitä tahansa vain kokeiltavaksi. Pienellä budjetilla kun mennään, niin ostetaan vain tarkkaan harkittuja kasveja eikä oteta turhia riskejä hankkimalla sellaisia kasveja, jotka todennäköisesti kuolisivat ensimmäisen talven aikana. Tässä uskaltaa kokeilla rohkeammin uusia kasveja, kun ei ole paljoa euroja kiinni siemenissä. Kirjettä tutkaillessa etsin myös netistä tietoa niistä kasveista, joita en tuntenut ja sillähän niitä siemeniäkin niin paljon mukaan lähti. Innolla odotan kirjettä uudelleen saapuvaksi :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!