keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Kukkivia pensaita

Kävin äitini ja hänen ystävänsä kanssa ennen viime sunnuntain Avoimet puutarhat -tapahtumaa pikakierroksella Kuopion Valkeisenlammen puistossa. Postasin kesäkuussa puiston kukkaistutuksista ja pensasruusuista, mutta silloin kaikki ruusut eivät olleet kukassa. Nyt kun tuli tilaisuus nähdä nekin kauneimmillaan, päätin tehdä vielä yhden postauksen, johon valikoitui aiemmalla kerralla esittelemättä jääneiden ruusujen lisäksi muutama puistossa komeasti kukkinut pensas.
Likusterisyreenissä pörräsi harmaasta, koleasta aamusta huolimatta kimalaisia.
Kaksi isompaa likusterisyreeniä kasvoi kauniisti puumaisina, yksi pienempi on laiturin toisella puolella.
Valtavan kokoiset jasmikkeet olivat kuin saippuavaahtoa puiston laidalla.
Jasmikkeiden väliin oli istutettu purppuraheisiangervoa (?), joka tuo kontrastia myös kukinta-ajan ulkopuolelle.
Sitten pensasruusualueelle: ensimmäisenä viimeksi kukkimattomista ruusuista tuli vastaan köynnösruusu 'Pohjantähti', joka ryöppysi valtoimenaan alas rinnettä.
Neilikkaruusuja 'Pink Grootendorst' oli kahta sävyä kukassa.
Vaaleamman punaista sekä...
... tummemman pinkkiä.
Polun vierus oli täynnä kukkia ja ruusuntuoksua.
Tällä kertaa nimitolppa löytyi helposti, mutta oksia joutui vähän siirtämään, jotta pääsi kurkistamaan kaunottaren nimen. Tässä kukkii apteekkarinruusu.
Sama apteekkarinruusu toiselta puolelta.
Loppukesällä on toivon mukaan tulossa vielä ainakin yksi postaus Valkeisenlammelta, sillä hortensioissa oli niin lupaavasti nuppuja tulossa, että niitä on päästävä katsomaan. Jonkun aikaa pysytään kuitenkin ihan täällä Hiidenkiven puutarhassa. Eipä meillä kyllä ole ihmeempiä tällä välillä tapahtunut... ;)

20 kommenttia:

 1. Tuttu paikka! Tuo puisto on tosi kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeisenlammen puisto on yksi lempipaikkojani Kuopiossa. Tuli tutuksi, kun asuimme jonkun aikaa ihan siinä vieressä :D

   Poista
 2. Oi, ihania pensaita! Nuo jasmikkeet - huikea näky, ja varmasti tuoksu myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmikkeita oli todella pitkä rivistö, kuvasta ei hahmota kunnolla niiden kokoa eivätkä kaikki edes näy noissa kahdessa kuvassa. Jasmikkeissa on ihana tuoksu.

   Poista
 3. Upean näköistä! Likusterisyreeni olisi kiva puu omallekin pihalle kun sen kukinta-aika on näin myöhäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likusterisyreeni kukkii tosiaan jonkun verran myöhemmin kuin muut syreenit. Meillä tosin viimeisessä puistosyreenissäkin on vielä muutamia kukkia :D

   Poista
 4. olipa teillä ihanan tuoksuinen puistoretki Valkeisenlammelle. komppaan Annia tuossa yläpuolella, likusterisyreenin haluaisin myös omalle pihalle.
  kiva kuulla, et teet viel syksymmälläkin postauksen puiston hortensioista:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuvia kasveja tulvillaan oli koko puisto. Teen postauksen, jos ehdin käymään kauniilla säällä Kuopiossa. Pakko kyllä yrittää, kun siellä kukkii syksymmällä vaikka mitä muutakin.

   Poista
 5. Kukkivat pensaat on komeita ja täyttävät hyvin pihaa. Likusteri löytyy täältäkin, on siinä mahtavat kukat ja tuoksu myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likusterisyreenin kukinnot ovat todella näyttävät ja hienon tuoksuiset. Minäkin pidän kukkivista pensaista ja likusteri olisi kaunis omallakin pihalla, mutta ehkä turhan iso meille.

   Poista
 6. Likusterisyreeni on hankintalistallani, en ole vaan löytänyt vielä vankkaa taimea. Kukkivat pensaat ovat pihan komistuksia.

  VastaaPoista
 7. Ihan järkyttävän ihananat liusterit! Mulla on kaksi, joista se valoisassa paikassa kasvava on pian täynnä kukkia! Myös ruusut olivat kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissa rungollisiksi kasvatetuissa pensaissa on jotain taianomaista, eikö vain ;)

   Poista
 8. On ihanaa, että puistoissa kukkii läpi kasvukauden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ehkä jossain postimerkin kokoisessa puistossa kukintaa ei välttämättä riitä koko kasvukaudeksi ilman kesäkukkia, mutta Valkeisenlammen puisto on sen verran suuri, että perennoilla ja pensailla on saatu kunnolla kukkaloistoa koko kesäksi.

   Poista
 9. Kaunis puisto ja onpa kiva, kun on kunnolliset nimilaput! Neilikkaruusut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo nimikyltit eivät ainakaan lähde tuulen mukana lentoon! Puistoissa olisi minusta hyvä olla enemmänkin kasveja nimettyinä.

   Poista
 10. Mahtavat nuo jasmikkeet! Eikä ruusuissakaan ole valittamista :) Valkeisenlampi on kyllä ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmikkeet olivat kyllä huikea näky. Valkeisenlampi on yksi Kuopion parhaita paikkoja puutarhaharrastajalle.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!