perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannuskukkia

Juhannuksen kunniaksi meillä kukkii patiolla, kukkapenkeissä, niityillä ja ilmoittipa jopa kerran hävitetty piikkiliisakin olemassaolostaan kukinnalla.
Patio sai ensimmäisen koristuksensa kunnon kukkakorista.
Viimeisiä laukkoja, koiranputkea, pikkusydäntä, nukkapähkämöä sekä sormivaleangervon lehtiä.
Kasvimaalla saksankirveli on kukintansa lopulla. Ruohosipuli ja mustakaali ovat jo hätää kärsimässä, joten ehkä syksyllä on aika etsiä kirvelille uusi paikka.
Sinilemmiö 'Heavenly Blue' on kivikkorinteen sähäkkä väripilkku.
Varjopenkin särkynytsydän 'Alba' kukkii tänä vuonna neljän kukkavarren voimin ja on tuplannut kokonsa viime vuodesta. Pian se on jo edessä olevien kuunliljojen korkuinen.
Särkyneensydämen taustalla nimetön akileija kohottaa kasvojaan taivasta kohti.
Sorjalaukka 'Mount Everest' alkaa lopetella kukintaa. Kerään kummastakin siemenet talteen ja kylvän johonkin kasvamaan kokoa.
Ja sitten siihen piikkiliisaan... Kasvimaan takana kasvoi tänne muuttaessamme iso ruusupuska, joka oli täynnä neulanteräviä piikkejä. Pyllistele siinä sitten kylvämässä tai kitkemässä.
Kitkimme tontin rajalta kaikki ruusut, mutta muutama kitukasvuinen puska jäi kunnan metsikön puolelle parin metrin päähän rajasta
Olisi pitänyt kaivaa nekin pois, sillä ruusu on ryöminyt salakavalasti heinikon seassa takaisin entiselle kasvupaikalleen ja ilkkuu nyt yhden kukan voimin. Joku ruusutietäjä voisi varmistaa, onko tämä karjalanruusu.
Viime kesänä roska-astian viereen perustamallani pikkuniityllä kukkii runsaasti päivänkakkaroita.
Päivänkakkarat ovat vallanneet myös vuoden vanhemman niittyrinteen.
Syreenin tuoksu kuuluu juhannukseen. Tänä vuonna puistosyreenini kukkivatkin runsaammin kuin koskaan.
Leppoisaa, kukkaisaa ja oikein mukavaa juhannusta kaikille!

17 kommenttia:

  1. Ihania juhannuskukkikoita! Ruusunpiikki ei varmastikaan tunnu kivalta kesken kitkemisen! Ihanaa Juhannusta sinne teille!

    VastaaPoista
  2. Kauniita kukkia :) Hyvää juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hyvää juhannusta. Ei mitään tietoa ruusun lajikkeesta.

    VastaaPoista
  4. Sinilemmiö näyttää olevan tosi sähäkkä! Aika hieno :)
    Hiidenkiven kesäilta näyttää myös mukavalle. Tuo nyppykurjenpolvi on yksi monista suosikeistani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinilemmiö erottuu pitkän matkan päähän sinisenä pallona kivikkorinteestä. Metrin päässä on keltamaksaruohoa eikä sen kyllä passaa yhtään lähemmäs luikerrella tai sattuu silmiin ja pahasti :D Nyppykurjenpolvea on tulossa monen monta tainta lisää viime kesän kylvöistä. Se on hauska kasvi.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!