lauantai 9. maaliskuuta 2019

Arvontamuistutus ja itämisen nopeusennätys

Vielä on vajaa vuorokausi aikaa osallistua synttäriarvontaan, jossa palkintoina on kaksi puutarhakirjaa: Keittiöpuutarhurin käsikirja sekä Yrttimaa - Ruukku- ja puutarhaviljelijän opas. Arvonta päättyy huomenna 10.3. klo 12.00.
Osa siemenistä itää nopeasti, mutta ällistyin silti kun kävin aamulla tarkistamassa toissapäivän kylvökset. Parissa basilikassa näkyi muutamia vaaleita pisteitä mullan pinnalla, mutta miinanköynnöksillä oli ilmiselvästi hirmuinen kiire kevääseen. Neljästä siemenestä kolme oli ponkaissut raketin lailla hurjaan kasvuun.
Aavistelen, että olen vielä pulassa näiden kanssa, jos taimet näyttävät vajaan kahden vuorokauden kuluttua kylvöstä tältä.
Viettäkää mukava lauantai-ilta! Huomenna arvotaan!

14 kommenttia:

 1. Ihania nuo nopeasti itävät kasvit :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Heti tietää olevansa niiden kanssa vielä pulassa! Kiitos, mukavaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 2. Tairat olla :) Oon kerran kasvattanu. Ei ihan vastannu orotuksia, mutta orotukset oliki korkialla. Kirijootin siitä 12.2.2017.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri lukemassa :D Onneksi en ajatellutkaan siitä näkösuojaa, joten sen hentoinen olemus ei siinä mielessä haittaa. No, kaksi kärhöä on jo eteisessä hyvin kasvunsa aloittaneena, joten ehkä pärjään myös miinanköynnöksen kanssa. Pitänee pitää ne mahdollisimman viileässä ja valoisassa, niin ehkä pysyvät paremmin aisoissa.

   Poista
 3. Ovatpa tosiaan vikkeliä. Kerron omilla siemenille, jotta älyäisivät ottaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkaile kompostorilla, jos vaikka säikähtäisivät ja alkaisivat puskea kiireen vilkkaa versoa.

   Poista
 4. Basilikaa pitäisi jossain vaiheessa kylvää minunkin. Viime vuonna kylvin keisarinelämänlankaa ja niiden kanssa olin aivan pulassa😁Tarttuivat sälekaihtimien naruihin, toisiinsa ja kasvoivat kuin hullut. Onnea vaan miinaköynnösten kanssa😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä ehkä tarvitaan: vuorokaudessa tuo kuvan taimi oli venähtänyt viisi senttiä pituutta! Toivottavasti kasvu vähän hidastuisi kasvilampun alla viileässä makuuhuoneessa. Pitää käydä jotain risukkoa harventamassa ja laittaa tarpeeksi pitkät tukikepit niille, etteivät kieputa itseään muihin taimiin.

   Poista
 5. On aivan mahtavaa, jos kylvöt itävät nopeasti. Jokainen mullan päälle nouseva piippo ilahduttaa :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vielä kun malttaisi jättämään joidenkin kylvöt pikkuisen myöhempään :D

   Poista
 6. Miinanköynnös on kyllä kaunis, mutta toki on vielä aikaa, ennekuin voi siirtää ulos. Joten ottakaa sovussa mittaa toisistanne:) Jotkut jurottavat viikkokaupalla ja toisilla on valtaisa kiire - ota näistä taimista sitten selvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan otetaan yhteenkin jossain vaiheessa miinanköynnöksen kanssa... luulen, että otan silloin sakset avuksi :D Seuraavalla kerralla tiedän kylvää ne myöhempään.

   Poista
 7. No nehän itivät sähäkästi! Minulla on vasta yksi akileijan siemenistä itänyt, muut antavat vielä odottaa itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottavan nopeasti itivät. Kasvuvauhtikin on aika hurja jo näin alkuvaiheessa. Varauduin vähän hitaampaan itämiseen :D Kokeile laittaa kylvökset johonkin lämpimään. Osa siemenistä itää sillä lailla nopeammin.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!