torstai 14. maaliskuuta 2019

"Joulukukkia"

Kun ulkona näyttää maaliskuun puolivälissä tältä...
... ja sisällä kukkivat joulukukat, minulle tuli vastustamaton halu leikitellä vuodenajoilla ja mielikuvilla.
Naistenpäivänä isännältä saamassani kimpussa oli koivunoksia, jotka ovat puhjenneet maljakossa hiirenkorvalle. Niiden heleä vihreä sopii täydellisesti vaaleanpunaisiin ruusuihin ja kukkivaan jouluruusuun.

Syksyllä kellariin istuttamani 'Fondant'-hyasintit ovat alkaneet kukkia. Niiden vaaleanpunainen on astetta vaaleampaa kuin ruusujen. Löysin varastoistani keväisen vihreää tylliä, jolla koristelin hyasinttiruukun.
Minulla oli varastossa myös vaaleanpunaista paperinarua, jolla koristelin jouluasetelmasta talteen ottamani havun. Mullan peitoksi löytyi vaaleanpunaista kreppipaperia, sammalta en sentään lähtenyt lumen alta kaivelemaan. Johonkin se raja on vedettävä vuodenajoilla leikittelyssäkin!
Voi olla, että tämä asetelma olisi toiminut paremmin ilman ruusukimppua, mutta minusta kukissa enemmän on keväällä aina  enemmän.
Kimpun vaaleankeltaiset freesiat sitä paitsi rikkovat vielä enemmän asetelman joulufiilistä ja tuovat keväistä valoa ja pirteyttä. Minulle hyasintin tuoksu kuuluu niin vahvasti jouluun, että tarvitaan kaikki mahdolliset konstit viemään mielikuvat kevääseen.
 Ja jouluruusunkin kukka on vastustamattoman suloinen pinkkien ruusujen kanssa, eikös vain!
Tuliko teille näistä kuvista joulu- vai kevätfiilis?

14 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kevätfiilis. Mullakin alkaa pian kuistilla hyasintit kukkia. Minusta ne ovat keväisiä, vaikka tuoksusta kieltämättä tulee joulu mieleen. Aivan ihanat freesiat. Ne on mun suosikkileikkokukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freesiat ovat kyllä tosi ihania. Näiden keltainen oli juuri sopivan pehmeä sävyltään vaaleanpunaisen kaveriksi.

   Poista
 2. Kauniita ja keväisiä ovat kimppusi, aivan ihania.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti KEVÄT! Kiitos suloisesta viestistä!

  VastaaPoista
 4. Kukkaset ovat aina ihania! Nyt on joulu senverran kaukana, että kyllä nämä kevätfiilistä enempi tuovat. Minulla odottaa nuppuiset keltaiset hyasintit asetelmaan pääsyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän minullekin tuli kevätfiilis näiden kanssa näpertelystä kuin jouluinen olo. Juuri muuten tajusin, ettei minulla ole koskaan ollut keltaista hyasinttia.

   Poista
 5. Joulutunnelmissa täälläkin, marraskuunkaktus alkaa kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän päätti olla marraskuun lisäksi myös pääsiäiskaktus (vähän etuajassa) :D

   Poista
 6. Heti bongasin tuolta nuo hiirenkorvat, joita en voi vastustaa! Tulisipa pian niiden aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirenkorvat ovatkin suloisia. Jokohan kuukauden päästä alkaisi vihertää luonnossakin? Voi kyllä olla, että täällä menee pikkuisen pidempään.

   Poista
 7. Kimppu täynnä kevättä, ehdottomasti! Ihania pastellisävyjä ja hiirenkorvat kruunaamassa kaiken.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!