tiistai 20. lokakuuta 2020

Kiva, kivempi...

...Kivin koristeltu piha. Kivi, kivet, kiviä, kivissä, kivistä, kiviin. Postaus ilman kukkasia, mutta kiviä sitäkin enemmän. Kaikki yhdessä puutarhassa ja vain murto-osa pääsi kuviin.

Kivissä valkoisia kuvioita.

Kivissä valkoisia raitoja. Pyöreitä ja kulmikkaita murikoita.

Kivissä juovia, suuntaan jos toiseenkin. Suoraan, kierteellä ja mutkalla.
Mielikuvituksellisia kuvioita ja värejä.
Kiehtovia väriyhdistelmiä ja yksityiskohtia, jopa kiiltäviä kiviä.
Pelkkää harmaata? Ei suinkaan! Värejä löytyy joka lähtöön, kirkkaampia ja himmeämpiä, punaista ja sinistä, myös sitä harmaata.
Erilaisia pintoja: röpelöä, koloa, nystyrää, uria. Karheaa ja silkinsileää.
Kiviä kasvien kanssa, kasveja kivillä. Sammal kasvaa nopeasti, jäkälä hitaasti.
Kiviä jonossa...
... kiviä pengerryksissä...
... kiviä sikin sokin ja ryhmissä. Eri kokoisia kiviä yhdessä.
Kiviä betonilaattojen keskellä, betonilaattoja kivien keskellä. Kiviä poluissa ja käytävillä. Saumoissa kivituhkaa, hiekkaa ja sammalta.
Isoja kiviä, isompia järkäleitä, jättimäisiä lohkareita, hiidenkiviä. Istumapaikkoja, tulevaisuudessa myös pöytätaso.
Sydämellisiä kiviä, kivirakkautta, rakkautta kiviin.
Kivittä ei Hiidenkiven puutarhaa ole tehty. Kivaa!

32 kommenttia:

  1. Ihana postaus💕 Kyllä kivet vaan on niin...😍

    VastaaPoista
  2. Kivet on vaan niin ihania. Kyllä täältäkin pihalta on noussut kivi poikineen. Mottona voisi olla *Ei lapionpistoa ilman kilahdusta*

    VastaaPoista
  3. Kivet ovat ihania - jokainen omanlaisensa yksilö! Täällä on toinen kivenpyörittäjä ja -rakastaja. Kivet ovat ikuisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei löydy kahta samanlaista kiveä ja siinä niiden viehätys suurimmaksi osaksi onkin.

      Poista
  4. Olipa kivinen postaus, mutta kyllähän siälä muutama kukkaki vilahti :)
    Kivethän on aivan ihania ja niistä tosiaan löytyy vaikka mitä, ku vaan osaa kattua. Ja sähän osaat torellaki käyttää kivet hyäryksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pari linssiludetta tunki väkisin mukaan kuviin :) Kiitos! Ainakin yritän käyttää joka murikan hyödyksi.

      Poista
  5. Minäkin olen tehnyt joskus tällaisen kivipostauksen! Ajattelin silloin, etteihän kukaan tällaista tee. Vaan näytti tehneen! Terv. nimimerkki Rakastan kiviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minä menin tekemään. Ajattelin, että kyllähän sitä voi kivistäkin oman postauksen tehdä, kun ne kuitenkin ovat täällä aika näkyvässä roolissa.

      Poista
  6. Kivillä on selvästi oma sisäinen elämänsä, mielenkiintoisia kiviä! Sinulla on upea kivikokoelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä, olisiko noissa mitään ihmeellistä jonkun kiviharrastajan silmin, mutta näin tavalliselle tallaajalle niissä on kivasti vähän kaikennäköistä murikkaa. Kiva olisi kyllä tietää paremmin noiden kivilajeista, mineraaleista ja siitä, millaisista olosuhteista mikäkin on peräisin. Kivien tarinoita.

      Poista
  7. Onpa ihania! :) Heti tekee mieli silittää jokaista.

    Meillä ei valitettavasti ole tontilla omasta takaa juurikaan kiviä, isompia ainakaan. Niitä on sitten jonkun verran tuotu, sekä omaksi että ötököiden iloksi. Ajattelin kivien olevan ötököille tarpeen piilopaikkoina, mutta huomasin niiden myös toimivan lämmittelypaikkoina, mikä on tarkemmin ajatellen itsestäänselvää, muttei tullut alun perin mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä riittäisikin hommaa, jos kävisi joka ikisen meidän tontin kiven silittelemässä. Ei taitaisi yksi päivä edes riittää :D Minun on vaikea kuvitella maata, jossa ei olisi kiviä, mutta ilmeisesti sellaistakin on olemassa. Kivet keräävät mukavasti lämpöä aurinkoisella säällä. Ne auttavat kasvejakin selviämään paremmin kevään ja syksyn hallaöistä.

      Poista
  8. Kiva kivempi kives... eikun kivi ! Aivan ihana kivikavalkadi. Täälläkin kolahtaa lapio tai kuokka hyvin usein kiveen ja kivillä on monet istutusalueet reunustettu. Useasti olemme naureskelleet kuinka entiset asujat ovat kiviä pihasta pois kärränneet ja me kärräämme takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Ihan kiviä vain. Itä-Suomi taitaa olla aika kivistä seutua. Meillä on naurettu, että edellinen asukas on nähnyt hirveästi vaivaa saadakseen kaikki kivet haudattua ja nyt minä kaivan ne taas näkösälle.

      Poista
  9. Mainio postaus kivistä. Yksittäisiä kiviä tulee silloin tällöin ihasteltua, mutta sinäpä osoitit, että kivet ansaitsevat oman juttunsa.

    VastaaPoista
  10. Olipa kiva postaus! Ihania kiviä ja monenlaisia ♥ Tykkään kovasti kivistä, minulla on pieni kivikko, johon olen haalinut kiviä useista paikoista kun omalla tontilla niitä ei luonnostaan ole.

    VastaaPoista
  11. Kylläpä on kauniita ja moninaisia kiviä, vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivistä löytyy vaikka minkä näköistä ja väristä pintaa, kun vain pysähtyy katsomaan.

      Poista
  12. Kauniita kiviä on teilläkin. Ihania ovat kivet puutarhassa, pelloilla niitä kirroillaan ja tuntuu aina vaikka kuin kerreis pois, ne vuan lissääntyy! Kivenpyörittäjiä on tiälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä kiviä taitaa ilmestyä juuri pelloille enemmän kuin tarvitsisi. Minäkin olen käynyt vanhempieni pelloilta keräämässä joitain kiviä omalle pihalle.

      Poista
  13. Oiiiii! Mitä ihania kiviä! On kyllä ihana puutarha! Hyvää syksyä sinne Hiidenkiven puutarhaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kivet ovat aika ihania :) Hyvää syksyä teillekin päin!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!