lauantai 15. joulukuuta 2018

Tummanpinkkejä ihanuuksia

Edellisessä värisarjan postauksessa jo mainitsinkin vaaleanpunaisen olevan puutarhani perusväri. Sävyjä löytyy joka lähtöön ja joka hetki on jossakin päin kukassa jotain vaaleanpunaista. Viimeksi esittelin hempeimmät sävyt, tässä tulevat räväkämmät ja tummemman pinkit kukkijat.
Isotähtiputki loistaa alkukesästä pitkälle syksyyn.
Patjarikon pikkutaimi kukki yhdellä kukkavanalla ruukussa. Kuopus kävi vähän puutarhuroimassa tätä syksyllä. Toivottavasti silti talvehtii hyvin.
Ketoneilikka siirtyi loppukesällä kivikkorinteestä pikkuniitylle.
Kaukasianmaksaruoho on heinäkuun väripilkku.
Kuten on myös maksaruoho 'Strawberries and Cream'. Kukan värin perusteella tämä olisi sopinut myös edelliseen postaukseen,
mutta lehtien purppuraisen värin vuoksi pääsi sähäkämpään seuraan.
Samettisen tumma nimetön syysleimu, jonka kukanvärin kuvaaminen on osoittautunut todella haastavaksi. Tässä kuvassa on ehkä lähinnä oikea sävy.
Kiitos Marjatta tästä ihanuudesta!
Rantakukka loistaa loppukesällä.
Loistokärhö 'Voluceau' kukkii syksyllä. En malta odottaa, että tämä pikkutaimi pääsee näyttämään todellisen loistonsa.
Kukan viininpunainen väri on mielestäni todella upea.
Ja aivan viimeisimpänä ennen lumentuloa komeamaksaruoho 'Herbstfreude', jonka kukat ehtivät näillä korkeuksilla harvoin näin punaisiksi.
Seuraavaan värisarjan postaukseen olen valinnut joulunpunaisen, josta päästään ensi vuoden puolella violetin ja sinisen sävyihin. Aiemmat värisarjan postaukset löydät täältä, jos on joku jäänyt lukematta tai tarvitset ideoita ensi kesän istutussuunnitelmiin. Iloista viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Isotähtiputken väri on hieno! Etsiskelin viime kesänä juuri noita värikkäitä isotähtiputkia, en vielä löytänyt, mutta tuo olisi kyllä hieno saada omaankin puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isotähtiputkessa on parhaimmillaan todella sähäkkä väri. Viime kesän kuumuudessa vaikutti välillä, että kukkivat hailakampina ja sitten kun säät viilenivät, kukatkin olivat vahvemman värisiä.

   Poista
 2. Kuten Sirkkukin tuossa edellä kommentoi isotähtiputken väri on hieno. Samoin kuin ihanalla voluceaulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat upean värisiä. Minulla ei ollutkaan aiemmin yhtään kunnolla punakukkaista kärhöä, joten 'Voluceau' paikkaa sitäkin vajetta.

   Poista
 3. Tämä voimakas pinkki on noussut minulle melkeinpä suosikkiväriksi viime vuosina, ennen en siitä piitannut.

  VastaaPoista
 4. Minä olisin halunnut maksaruoho 'Strawberries and Cream', mutta en valitettavasti saanut sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi. Se on kyllä upean näköinen ja tummat lehdet tuovat mukavasti kontrastia muiden kasvien kanssa.

   Poista
 5. Kauniit pinkit kukat. Harvoin meilläkin maksaruoho Herbstfaude kerkivää kukkii niin vahvalla värillä kuin tänä syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 'Herbstfreude' on onneksi kasvutavaltaan ja nuppuisenakin näyttävän näköinen. Ja kukkavarsia voi kerätä sisälle maljakkoon, jos näyttää kasvukausi loppuvan muuten kesken. Ovat sitten pitkään silmänilona.

   Poista
 6. Onpa hienon väristä isotähtiputkea. Meillä on sitä tavallista vaaleaa ja nyt kyllä taisi tuollainen punertava mennä hankintalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla taas oli etsinnässä vaalea :D Viime kesänä löysinkin yhden valkoisen siementaimen. Toivottavasti selviää talvesta hyvin.

   Poista
 7. Upean värinen isotähtiputki . Minäkin istutin siemenkirjeen siemeniä. Olikohan siinä tällaista väriä ? nyt en muista. Mukavaa katseltavaa nämä kukkakuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä syksyn perennasiemenkirjeessä taisi olla pelkästään minulta isotähtiputken siemeniä. Ne oli kerätty juuri noista kuvan kasveista, eli hyvin todennäköisesti sinullakin on samanlaisia ensi kesänä. Pidetään peukkuja :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!