sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Se olisi sitten helmikuu

Vasta tammikuun loppu toi meille talvisemman säätilan ja tammi-helmikuun vaihde toi oikeasti talviset maisemat. Tässäpä vaihteeksi lumisia kuvia pihaltamme.
Karon tutkimusretkiin lumi tuo omat haasteensa. Jäniksenpapanat hautautuvat aivan liian syvälle.
Hei kaveri, sulla on jotain naamassa...
Takapihalla näyttää lumiselta. Tämä kuva on otettu 31.1. Viime yönä satoi 20cm lisää lunta, mutta nollan tietämille noussut lämpötila pudotti lumet kuusten oksilta melkein kokonaan.
Kiire tutkimusretkille, huomatkaa kuvan oikeasta alanurkasta lähtevät jäljet. Karon pään kohdalla metsänreunassa näkyy kantopuutarhassa majaileva risulintu.
Risulinnulla on paksu takki harteillaan. Saa nähdä, pysyykö se ehjänä kevääseen. Ainakin jalat ovat katkeamisvaarassa, vaikka käynkin aina puhdistamassa liiat lumet sen päältä.
Sivupihaa tänään patiolta kuvattuna. Nyt alkaa olla jo kasveilla lumisuojaa ja lisää sataa koko ajan, vaikkei se kuvasta oikein erotukaan.
Yksittäinen tupsu jaloangervon kuihtuneita kukintoja puhtaalla hangella.
Varaston ikkunaan oli tullut kauniisti kuuraa. Tämä kuva on otettu varaston sisältä.
Ulkopuolelta otetussa kuvassa metsä heijastuu kauniisti kuuraisesta ikkunalasista.
Ei kovin värikäs postaus tällä kertaa. Olen iloinen lumesta, vaikka sitä joutuukin kolaamaan aika-ajoin pois kulkuväyliltä. Onneksi tänä vuonna lapsetkin osaavat jo olla halutessaan ihan oikeasti apuna lumitöissä. Esikoinen sai joululahjaksi lasten lumikolan ja on muutaman kerran ollut hyvin reippaana kolaamassa. Kuopus heittelee lapiolla lunta, harvakseltaan jopa ihan oikeaan suuntaankin. Todennäköisesti alkuinnostus hiipuu kevättä kohti mennessä, mutta nyt siitä otetaan kaikki ilo irti. Ja keväästä puheenollen: tein eilen lasten kanssa ensimmäiset kylvöt. Kylvimme 'Patio Red' paprikan loput siemenet (lajike, josta ei viime keväänä itänyt kuin yksi reilusta 40 siemenestä) sekä vanhoja keijunmekon siemeniä. Itävät jos itävät, keksitään sitten niille paikat, jos taimia nousee. Kovin suurta luottoa itämisprosenttiin ei siis ole! Vielä hetki, niin pääsee jo kunnolla kylvöpuuhiin ja sittenhän se kevätkin oikeasti jo tulee. Enää pieni hujahdus vain, eikös niin?

14 kommenttia:

  1. Kyllä teillä on siellä lunta. Täällä maa on ihan musta ja satanut koko viikonlopun. Pakkasia on ensiviikoksi luvattu jopa -10 astetta. Voi helkkari saa nähdä miten täällä kasvien käy. Meidän nuorin poika oli myös kova tekemään lumitöitä myös aikoinaan kun muutettiin tänne rivariin. Mutta koska sitä ei kuitenkaan riittänyt omalla pienellä osuudella hän kolasi ja loi myös naapurin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitä vihdoin ja viimein. Samoja lukemia pitäisi täälläkin nyt alkuviikosta olla, tosin nyt mittari näyttää vain -4,5 astetta. Toivottavasti kasveillesi ei käy ohraisesti. Naapurit varmaan ilahtuivat, kun poikanne kävi auttamassa lumitöissä.

      Poista
  2. Minäkin iloitsen lumesta, vaikka toisaalta odotankin innolla kevättä. Toivottavasti komea risulintusi selviää talvesta ehjänä. Kaunis tuo kuurainen ikkuna. Ihanaa alkanutta viikkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että risulintu tarvitsee uudet koivet keväällä... Vartalon punokset vaikuttivt muuten ainakin toistaiseksi olevan kunnossa. Ihanaa viikkoa!

      Poista
  3. Niin on ja ens kuussa on jo maaliskuu :) Kivat kuvat koirasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatella! Eikä aikaakaan kun lumetkin jo sulavat :) Karo kiittää!

      Poista
  4. Ohoh, siellä on kaunis valkoinen talvi. Täällä on 5-7cm lunta ja sekin ensin pelkkää sohjoa ja nyt jäätynyttä. Ei ole kunnon talvesta tietoakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä päin Suomea on yleensä ihan kunnon lumitalvet. Nyt on varmaan lähes 40cm lunta, kun on joka päivä satanut lisää. Jospa eteläänkin vielä tulisi edes hetkeksi talviset maisemat.

      Poista
  5. Ihan kunnon talvi. Koirakin nauttii lumessa peuhaamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on. Tänään huideltiin kymmenen asteen kylmemmällä puolella, joten tuntuikin talviselta. Myös aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten eipä tässä parempaa voisi toivoakaan.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Niin on! Olo huojentui heti, kun alkoi sataa kevyttä pakkaslunta kasvien suojaksi.

      Poista
  7. Teillähän on jo mukava määrä lunta, oikein tervetullutta puutarhan kasveille!!! Meillekin satoi noin viikko sitten kymmenisen senttiä ja pikkupakkasen ansiosta se on pysynyt myös maassa. Hyvä niin!
    Terkkuja suloiselle Karolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, talvelta näyttää ja tuntuu. Hyvä, että teilläkin on jo lunta. Karo kiittää hännänheilutuksilla :)

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!