torstai 27. helmikuuta 2020

Synttärit

Kaksi vuotta tulee tänään täyteen siitä kun julkaisin ensimmäisen postaukseni. Kuinka aika kuluukaan huimaa vauhtia! Kävin eilen ostamassa itselleni keväisen "synttärilahjan", sillä pitäähän synttäreitä jollain lailla juhlistaa.
Raikkaan valkoiset helmililjat pääsevät keväällä puutarhaan ilahduttamaan tulevina vuosina.
Aluksi bloggaaminen oli minulle tapa päästä pieniksi hetkiksi irtautumaan hektisestä pikkulapsiperheen arjesta ja tehdä jotain ihan omaa. Kahdessa vuodessa lapset ovat kasvaneet, vaikka pieniä toki ovat vieläkin. He viihtyvät pidempiä aikoja yhdessä ja leikitkin alkavat sujua sovussa. Toki edelleen tulee välillä kiistoja leluista tai leikin juonesta, mutta varsinkin temperamenttisen esikoisen kasvu yli pahimman uhmaiän on helpottanut arkea ja vähentänyt kaikkien perheenjäsenten stressiä. Blogi ei siis ole enää minulle "henkinen pakopaikka" jatkuvien uhma- ja kiukkukohtauksien välillä, vaan ennemminkin mieluisa harrastus.
Kotoa löytyi sopivankokoinen kori ja keväänvihreää "kuitua" (joku tietää sille varmasti oikean nimen, minä en) koristeeksi.
Huomasin, että lasten kanssa siementen kylväminen ei enää tarkoita automaattisesti kaaosta ja sekasotkua, vaan homma voi jopa onnistua melko mallikkaasti ilman suuria esivalmisteluita ja kaiken mahdollisen ennakointia. Siispä uskon, että tänä vuonna puutarhapuuhatkin onnistuvat varmasti paremmin lasten kanssa, ja heistä voi olla seuran ja yhteisen puuhastelun lisäksi jopa apuakin. Luulen, että se tulee näkymään puutarhassa ja varmaan sitä kautta jollain lailla blogissakin. Muuten aion jatkaa bloggaamista samalla tyylillä kuin tähänkin asti, eli sen kummemmin etukäteen suunnittelematta. Kirjoitan silloin kun juttua tuntuu tulevan ja pääasiassa ajankohtaisista puutarha-aiheista. Jotain tulee toki varmasti jätettyä jemmaan talven varalle, mutta minusta on mukava mennä kasvukausi suunnilleen aikataulussa. Aivan kuin päiväkirjaa kirjoittaisi.
Vasta ensimmäiset nuput ovat alkaneet aueta. Asetelma saa olla alkuun yöt eteisessä ja kukinnan edetessä päivätkin, jotta kukat kestäisivät mahdollisimman pitkään kauniina.
Minun oli tarkoitus järjestää arvontakin, mutta mutkia on sattunut matkaan enemmän kuin osasin ennalta aavistaa, joten arvotaan sitten kun minulla on arvontavoitto hallussani. Veikkaan, että osallistujamäärä ei kovin suureksi kasvaisi, jos laittaisin arvottavaksi "yllätyspalkinnon, joka tulee joskus aikanaan". Siispä kiitän tällä kertaa vain sanallisesti teitä lukijoitani siitä, että olette olleet seuraamassa ja kommentoimassa Hiidenkiven puutarhan enemmän tai vähemmän mullantuoksuisia puuhia. Jokainen lähettämänne kommentti on tuonut iloa päiviini ja välillä uusia ideoitakin. Aamun ensimmäinen kurkkaus blogin kommentteihin on edelleen yksi päivän kohokohtia. Lämmin kiitos teille, ihanat blogiystäväni <3 Toivottavasti päivästänne tulee yhtä aurinkoinen kuin näyttäisi tännekin tulevan!
Pirteä -15,5 asteen pakkanen sai puiden oksille kertymään hentoisesti kuuraa, joka alkoi säihkyä aamuauringossa.
Aurinkoista päivää!

40 kommenttia:

 1. Onnea nuorelle blogillesi. Aurinkoisia talvipäiviä toivotaan jatkossakin. Ihana helmihyasintti, mrillä ei niitä vielä ole ollut kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin näin vasta ensimmäiset helmililjat. Pikkuhiljaa niitäkin alkaa taas ilmestyä kauppojen hyllyille.

   Poista
 2. Onnea blogillesi! On aina kivaa seurata monenlaisia blogeja, niin uusia kuin monta vuotta olleitakin. Minullakin tuli 10 blogivuotta täyteen, taidan laittaa kohta arvonnan.

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut Minna blogisi 2-vuotissynttäreistä! On ollut kiva tehdä blogimatkaa yhdessä kanssasi, jatketaan tästä eteenpäinkin :). On kiva, että olet aktiivinen kommentoimaan, se on tuonut iloa myös minun päiviini. Kaunis synttärikukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jatketaan ilman muuta :) Minusta on kiva seurata teidän muidenkin puutarhajuttuja ja levittää kommentoimalla samaa hyvää mieltä mitä itsekin saan muiden kommenteista.

   Poista
 4. Onnea ihanalle blogillesi! <3 Löysitpä kivan synttärikukan. Minäkin haikailin tänään helmililjojen perään, mutta niiden sijaan löysin narsisseja. Kiitokset kivasta blogistasi, josta löytyy sekä hyviä vinkkejä että puutarhahörhön pikkulapsiarkeen vertaistukeakin. :) Mukavaa juhlapäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Narsissitkin ovat kauniita! Juhlapäivää vietettiin töissä, mutta onneksi sentään ikkunasta paistoi kauniisti aurinko.

   Poista
 5. Paljon onnea 2-vuotiaalle blogillesi. Jännä, että olet ollut täällä vasta kaksi vuotta, tuntuu että olisimme tunteneet pitemmänkin aikaa. Ihana synttärikukka! Kahdesta vuodesta on hyvä jatkaa. Hyvää loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin se aika vain kuluu, ehkäpä ihmettelen kahdeksan vuoden päästä, kuinka nopeasti kymmenen vuotta blogimaailmassa onn kulunut :) Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 6. Onnea! Ja kiitos sinulle, kun aloit pitää blogia, tämä on todella kiva blogi lukea. Sulla on persoonallinen ote ja samalla kerrot kivasti itsestäsi ja perheestäkin, tykkään kovasti.
  Ilman muuta synttärikukka piti ostaa, kun noin ihana löytyi!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut kaksivuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle. Tämä on kiva blogi!

  VastaaPoista
 8. Onnea, ja lisää mullantuoksuisia postauksia kauniine kuvineen!

  VastaaPoista
 9. Onnea sinulle ja kivalle blogillesi, jota on ilo seurata! Hyvä perustelu kukan hankinnalle ;)

  VastaaPoista
 10. Onnea parista vuodesta! Kivan lahjan ostit itsellesi. Lapset on hyvä ottaa mukaan kasvatuspuuhiin jo pieninä, siinähän he oppivat.
  Mukavan aurinkoista on täälläkin ollut, pakkasta ja saatiin luntakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helpommalla pääsee itsekin, kun ottaa lapset mukaan eikä yritä keksiä heille jotain muuta tekemistä siksi aikaa kun itse puuhailee kukkien parissa. Kiva, että teilläkin oli aurinkoista :)

   Poista
 11. Onnittelut kaksivuotiaalle blogillesi.

  VastaaPoista
 12. Onnea blogillesi ja kiitos kivasta blogista.Ihania kukkia olet löytänyt 😊

  VastaaPoista
 13. Lämpimät onnittelut 2-vuotiaalle! Sinä olet ollut kiitettävän aktiivinen sekä postauksien tuottamisessa että kommentoinnissa. Juttujasi on aina kiva lukea, niissä on paljon mielenkiintoista ja ajankohtaista asiaa inhimillisessä muodossa. Tykkään siitä, että kirjoitat elämänmakuisesti ja huomioit myös lapsesi postauksissa. Harrastushan tämä bloggaaminen meille kaikille on, mutta niin innostava sellainen. Mukavaa, että olet mukana.

  VastaaPoista
 14. Onnea kaksivuotiaalle blogillesi ja kiva täällä on poiketa ja lukea postauksiasi. Lapset on kiva ottaa mukaan nyt varhaisessa vaiheessa jos vain niiltä kiinnostusta on asiaan. Minäkin otin silloin aikoinaan leipomiseen ja ruuanlaittoon mukaan. Molemmat pojat pitää näistä asioista nytkin vielä vaikka ovat jo olleet kauan omillaan. Minäkin ostin viime vuonna samanlaisia helmililjoja mutta taisin hukata ne johonkin jollei sitten jostain yllärinä nouse. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkäpä helmililjasi ilmestyvät jostain kukkapenkistä keväällä. Minäkin istutan omani puutarhaan kunhan maa sulaa. Hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 15. Onnittelut kahden vuoden rupeamasta! Alusta asti olen seurannut energistä toimintaa Hiidenkiven puutarhassa. Plussaa puuhailun suraamiselle on antanut tuo lasten mukana olo aina silloin tällöin. Lisää mukavia kuulumisia odotellen toivotan hyvää kevättä ja jatkoa blogille!

  VastaaPoista
 16. Onnittelut 2-vuatiahalle plokille! Niinse aika riäntää ja lapset kasvaa. Kohta huamaat, ettei sua oo hetkehen tarvittu ja saat keskittyä aiva rauhas plokimailmahan. Synttärit on erinomaane syy ostaa kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan sitä aikaa, että hiljaisuus talossa tarkoittaa jotain muuta kuin sitä, että lapset tekevät jotain luvatonta :D Vielä muutaman vuoden ajan pitää tarkkailla koko ajan lasten puuhastelua eikä passaa heidän hereilläoloaikanaan keskittyä täysillä blogien lueskeluun tai mihinkään muuhunkaan.

   Poista
 17. Onnea 2-vuotiaalle blogille! Mukava on lukkii siun monipuolisii touhuja lasten kanssa. Sanon nyt niinkuin anoppi sano miulle, nauti lapsiis kanssa touhuista nyt. Kaihulla miekin muistelen noita aikoja, kun omat ol pieniä. Kauniin synttärikukan ootkin ostanu, miulle kukkakaupasta lähti keltaset kerrotut tulppaanit, ei vielä oo tiällä ruukuissa kevätkukkijia myytävänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän muistaa neuvosi myös silloin, kun lapset koettelevat hermoja. Silloin kun ovat hyvällä tuulella ja yhteistyöhaluisia, heidän kanssaan on ihana puuhastella kaikenlaista. Sellaisia hetkiä onkin onneksi koko ajan entistä enenmmän. En ole täälläkään nähnyt kuin parissa paikassa tetenarsisseja ja yhdessä helmililjoja. Tulppaanitkin ovat todella kauniita.

   Poista
 18. Paljon onnea 2v blogillesi! Täällä on kiva vierailla.

  VastaaPoista
 19. paljon Onnea kaksi vuotiaalle bolgillesi! näyttääpä lukijamittarisikin pyörähtävän kohta uudelle sataluvulle ja se ei ole mikään ihme, blogissasi on aina niin mukavaa vierailla:))
  ruispuolukkapuuro, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lukijoita on tullut pikku hiljaa lisää, mikä lämmittää mieltä mukavasti. Ruispuolukkapuuro oli todella hyvää ja loppui vähän kesken. Pitänee tehdä lisää.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!