perjantai 4. lokakuuta 2019

Joko se nyt tuli?!

Kukkaisan arvonnan voittajat ovat nyt selvillä. Tosin ne nähdäksesi joudut ensin käymään läpi tämänaamuisen järkytykseni. En ollut uskoa silmiäni kun heräsin ja näin ikkunasta pihalle. Meillä sataa lunta! Daalia ja jättiverbenat ovat edelleen maassa, syystyöt aivan kesken ja luumupuuhunkin jäi viimeinen luumu vielä "kypsymään"!
Kuvassa ei lumisade erotu, mutta kyllä sitä hiljalleen sataa. Tai ehkä se on ennemminkin räntää, kun on reilun asteen lämmintä.
Kyllä, maksaruoho 'Stardust' kukkii valkoisena!
Tosin valkoisena kukkii 'Herbstfreudekin' tänään.
Ja sitten siihen arvontaan. Arvontaan jätettiin yhteensä 25 kommenttia, joiden joukossa oli myös ilahduttavan monta anonyymiä ja sellaisia, jotka eivät ole ennen jättäneet kommenttia käynnistään. Oli kiva nähdä, että blogillani on näin mukavasti myös rekisteröitymättömiä lukijoita. Valkoista settiä tavoitteli 20 osallistujaa, punaista 14 ja sinistä 13. Voittajat arpoi tällä kertaa random.org. Tein siis osallistujista listat kommentointijärjestyksessä ja jokainen osallistuja sai oman numeron. Valkoisen setin voitti numero 12, eli OLI AIKA -blogin Titta.

Punaisen setin arvonnassa onni suosi numerolla viisi kilpaillutta Hiisukasta.

Ja sinisisen setin siemeniä pääsee kylvämään Minttu47.
Onnea kaikille voittajille! Laitan teille kohta sähköpostia ja kyselen yhteystietojanne, niin pääsette kylvöpuuhiin. Jos en saa vastausta maanantaihin 7.10. klo 12.00 mennessä, arvon kyseisen setin voittajan uudelleen.
Puissa ja pensaissa on vielä lehdet.
Onko teillä jo nähty lumista maata tänä syksynä? Ehdittekö saada kaikki syystyöt tehtyä vai jäikö pahasti vaiheeseen?

22 kommenttia:

  1. No voi hurja! Ihan kauhea näky, eihän tuollaiseen ole nyt mitenkään vielä varautunut, sääennusteista huolimatta! Täällä yön alin oli 1,5 asetta plussalla, ei sekään paljon ole. Äsken, kun ajettiin lehmät proomuun ja tuuli kävi juuri siihen rantaan, meinasi vallan jäätyä sekä ihmiset että kantturat. Niitä rassukoita ei taida viimainen merimatka nyt ollenkaan miellyttää.
    Toivottavasti tuo pian sulaa (vaikka ensi yöstä on kai tulossa vieläkin kylmempi), ja pääset jatkamaan syyshommia ja syksyä ylipäätään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tämä oli arvattavissa, kun ennusteet näyttivät päivälämpötiloiksi maksimissaan kolmea astetta, mutta en silti meinaa uskoa tätä todeksi. Edelleen on maa valkoinen ja räntää sataa. Voi lehmä-parkoja! Tänne on ennustettu samanlaista säätä lähimmän viikon ajaksi, mutta eiköhän se vielä lämpene. Tottahan nyt joka vuosi pitää pimeää, märkää ja koleaa olla, ei voi vielä lunta tulla valaisemaan kurjaa lokakuuta :D Ja olipa minkälainen sää tahansa, niin ainakin pitää käydä verkottamassa kasvit turvaan jäniksiltä ja myyriltä.

      Poista
  2. Kyllä sitä hetken aikaa oli ilmassa ja maassa, mutta nyt valkoinen on maasta sulanut. Sadekin tuntuu jo vähentyvän. Minä koin juuri tuollaisia harmistuksen tunteita, kun syystyöt ovat vielä ihan vaiheessa. Toissa päivänä yritin vielä sadekuurojen välissä tehdä puutarhassa siisvoustöitä, mutta talvihanskoista huolimatta sormet olivat ihan jäässä. Tänään siirryin sitten sisätöihin ja omenahillon ja etikkapunajuurien säilöntähommiin. Luotan vahvasti siihen, että aurinkoiset päivät tulevat vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on vielä lunta maassa ja lisää sataa koko ajan. Minun punajuurenikin ovat vielä maassa! Eivät kyllä koko kesänä kasvaneetkaan juuri mansikkaa suuremmiksi. Flunssan parantelussa riittääkin sitten tekemistä pariksi päiväksi.

      Poista
  3. Hui kauhistus, ei vielä, ei. Suurin osa syyshommista on vielä tekemättä. Kylmää on täälläkin, mutta uskon ja luotan siihen, ettei tuollaiset näkymät ole vielä pysyviä.
    Onnea kaikille voittajille!
    Ja sinulle mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on satanut koko päivän ja maa on edelleen valkoisena. Tuskin kuitenkaan täälläkään vielä pysyviä lumia tuli, kunhan pelottelee. Viime vuonna lunta satoi ensimmäisen kerran "vasta" 6.10 ja sulivathan nekin muistaakseni pois. Kiitos, mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  4. Meillä satoi juuri äsken hetken aikaa räntää, mutta se suli onneksi saman tien pois. Takkaan laitoin kuitenkin tulet, sillä aika kolealta ilma jo tuntuu.
    Mukavaa viikonloppua. 🍂🍃🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sataa edelleen. Onneksi suurin osa on sulanut pois. Kiitos! Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  5. No jopas oli aamuylläri unisille silmille! Ei passaa talven vielä tulla, kun hommat on pihalla hyvinkin paljon vaiheessa vielä. Meillä monasti ensilumi käy siinä 16.10 tietämillä, mutta sulaa sitten pois. Joskus vielä joulukuussakin on ollut sulaa maata istutuspuuhille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna satoi ensimmäisen kerran lunta 6.10, mutta sitä aiempina vuosina on mennyt lokakuun loppupuolelle. Vähän turhan aikaisin kyllä satoi. Meillä on todella harvoin maa sula enää joulukuussa. Puutarhatyöt saa kyllä melkein unohtaa tältä vuodelta, mutta jos sen verran jaksaisi ulkona käydä, että verkottaisi luumut ja pensaat ja nostaisi talvetettavat juurakot kellariin.

      Poista
  6. Hrrrr, näyttääpä viileältä! Lapset oli varmaan innoissaan? Onneksi täällä ei vielä oo satanut....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kieltämättä aika koleaa. Lasten silmät loistivat, kun näkivät ikkunoista pihalle. Innostusta vähän laski kaikkien flunssat, mutta jospa tästä viikonlopun aikana vielä kyettäisiin ulkoilemaankin. Ei olisi täälläkään vielä tarvinnut lunta sataa.

      Poista
  7. Syystyöt ovat minullakin ihan vaiheessa, mitään en ole viime aikoina ehtinyt ja jaksanut. Toivon ensi viikolle suotuisia säitä. Lunta ei meillä onneksi ole, vaikka kyllä sitä ilmassa on leijunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on satanut ilmeisesti koko yön, sillä maa on vieläkin valkoisempi kuin eilen. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun joudun nostamaan daalian ja muiden talvetettavien juurakoita lumen seasta. Pakko tehdä kiireellisimmät syystyöt viikonlopun aikana, sillä ensi viikolla ei ehdi, vaikka olisi miten hyvät kelit.

      Poista
  8. Meilläkin satoi koko eilisen päivän räntää. Tosin se suli samantien. Kun lisäksi oli kova tuuli, tuntui sää todella viileältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli onkin ihan pahin. Täällä tuulee myös, mutta ei onneksi kovin navakasti. Lumessa on aivan tarpeeksi sietämistä.

      Poista
  9. Meillä ei ole ollut vielä kokonaan lumista maata, tänään oli melkein mutta suli pois nopeasti ja päivästä tuli aurinkoinen ja hieno. sai hyvin tehtyä viimeisiä puutarhatöitä. Nyt on valkosipulit maassa ja kaikki verkot paikoillaan suojana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, aurinkoa olisi kaivattu täälläkin! Toisin kävi: lunta on satanut pitkin päivää tänäänkin. Minä vein jo verkot luumujen ympärille, mutta niitä ei ole kiinnitetty mitenkään, kun en viitsinyt lähteä tukikeppejä ja rautakankea etsimään. Katsotaan, jos vaikka huomenna saisi aikaiseksi.

      Poista
  10. Täällä ei ole vielä lunta näkynyt vaikka tuntuu, että jos jotain sataisi niin se saattaisi olla lunta, sen verran kylmää on. Vielä on joitain syyshommia tekemättä. Verkot pitäisi laittaa lopuillekin suojattaville ettei ne päädy pupujussien suihin. Ja muutakin pientä tehtävää vielä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sitten näkynyt puolen Suomen edestä, sillä edelleen on lunta. Yön aikana oli tosin sulanut puolet pois, mutta on sitä silti vielä ihan riittämiin. Kesken ovat syystyöt täälläkin ja eilen huomasin, että verkkoja tarvitaan lisää.

      Poista
  11. Järkyttyneitä taisi olla paljon. Joskus on koko joulukuun lämpimämpää kuin nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin täällä Itä-Suomessa on tainnut sataa lunta vähän joka puolella. Ehkä täällä joulukuu on yleensä vielä kylmempi, mutta kyllä tämä marraskuusta käy ihan täysin. Ei uskoisi, että on vasta lokakuun alku.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!