lauantai 5. tammikuuta 2019

Ruudun täydeltä ruusuja, osa 2

Edellisessä postauksessa esittelin Kuopiossa sijaitsevan Valkeisenlammen puiston ryhmäruusuja. Tässä tulevat loput silloin syyskuussa kukassa olleista ruusuista. Ensimmäisessä postauksessa oli valkoisia, keltaisia ja hempeän vaaleanpunaisia ruusuja, tänään esittelen loput vaaleanpunaiset sekä kaikki tummanpunaiset ruusut.
Rosariumin puolivälistä alaspäin kohti Valkeisenlampea avautuu näin seesteiset näkymät.
Keskellä rosariumia olevalla tasanteella on Antti Immosen Mökit ja mäet -taideteos, ja portaiden yläpäässä noin 100-vuotias Ukkokoti.
'All the Rage'. Ihmettelen, miksi moinen nimi näin sievällä ruusulla. Leviääkö raivoisasti vai onko muuten vain ärhäkämpi tapaus?
Joidenkin ruusujen kukkatertut olivat valtavia. Tässä mallia näyttää maanpeiteruusu 'Mirato'.
Suurikukkainen, kaunis ja ihanasti tuoksuva 'Romanze'.
'Sugar Babyn' kukinta alkoi olla jo ohitse.
Maanpeiteruusu 'Rody'.
'Little Mischief'
Maanpeiteruusu 'Stadt Rom'
'Kashmirilla' oli todella suuret, tuoksuvat kukat. Tämän näköisen ruusun kanssa isäntä kosi minua aikoinaan 💗  Siis leikkoversion, ei ollut koko puska juurineen päivineen!
'Mystic Fairy'
Maanpeiteruusu 'Alpenglühen'
Tällaisia postauksia tehdessä toivoisi, että tuoksujen lähettäminen olisi mahdollista netin välityksellä. Olen muutaman kerran sattunut käymään Valkeisenlammen puistossa kesällä, kun ruusut kukkivat upeimmillaan ja silloin tuoksu on ollut huumaava. Pensasruusujen alueella en ole käynyt muutamaan vuoteen. Pitäisikin tehdä asiaa Kuopioon kameran kanssa myös niiden kukinta-aikaan. Ja olisi Valkeisenlammen puistossa paljon perennaistutuksiakin ihasteltavaksi... 
Maanpeiteruusu 'Austriana' hehkui auringon pilkistäessä pilven rakosesta.
Ruusuisten unelmien täyteistä viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Olipas hianot ruusupostaukset! 'Mirato' oli enite mun miälehen ja erellises 'Jazz'. Pinkit, tiätty :)
  Kiärrin n. kolomekymmentävuatta sitte, opiskeluaikana Valakeesta, mutten ruusuja silloon huamannu. Oli niitä kai silloonki. Käsityät kiinnosti siihen aikaha enemmä ku puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 'Mirato' ja 'Jazz' ovat upeita molemmat. Valkeisenlammen puisto on peruskorjattu 2000-luvun alussa ja myös tämä rosarium on tehty silloin. Käsittääkseni myös muut istutukset kokivat aikamoisen mullistuksen samalla kertaa. Tässähän onkin sitten hyvä syy tehdä kesällä uusi "opintomatka" Kuopioon :D

   Poista
 2. 'Mirato' on minun toivelistalla myös. Tiedätkö miten noita ruusuja talvetetaan? Oli oikein odotettu postaus, jossa ruusut hehkuivat! Kiitoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Jaa-a, pitäisi varmaan käydä lumen alta kaivelemassa ne esille :D En tiedä yhtään noiden talvisuojauksista. Kuopio on III-vyöhykettä, joten tuskin mitään massiivisia suojauksia noille tehdään. Huomasin kierrellessäni, että muutamat ruusut olivat selvästi viime keväänä istutettuja. Voi olla, että ovat muuten vain uusineet kasvustoja tai sitten on tullut talvituhoja edellisenä talvena.

   Poista
 3. Onpas mukava paikka!
  Löysin muuten puutarhurin manikyyri-postauksesi ja linkitin sen postaukseeni ;)

  VastaaPoista
 4. Oih, Valkeisenlammen seutu on niin kaunista. Ihan koti-ikävä meinaa yllättää näin entisenä kuopiolaisena. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeisenlampi onkin puutarhaihmiselle yksi Kuopion parhaita paikkoja :) Kiitos, mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Aivan ihania ruusuja! Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
 6. Tuo on kaunis paikka! Ihanat kuvat! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Tuo on monelle Kuopiolaiselle, kuten myös minulle, joka kesäinen käyntikohde ja samoin Ukkokodin viereinen alppiruusualue alkukesällä. Moni ihana ruusu kuten suosikkini Peace-ruusu paleltui kovana pakkastalvena 2016, mutta onneksi ovat istuttaneet uusia. Lammen toisella puolella olevaa pensasruusualuetta tulee ihasteltua samalla. Mukavaa viikonalkua. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkeisenlammen puisto erottuu edukseen Kuopion muista puistoista, sillä istutusalueet ovat laajoja eikä kesäkukkia muistaakseni ole yhtään, niin kuin puistoissa yleensä on. Ruusujen ja perennojen ystäville se on ihana tutkimuskohde. Aikaa pitäisi vain varata reilusti, että ehtisi tutkia kaikki. Minä en ole käynyt vuosikausiin alppiruusupuistossa. Pitää ensi kesänä kyllä muistaa sekin. Kiitos Katja, mukavaa alkuviikkoa!

   Poista
 8. Kiitos myös aiemmasta postauksesta . Ihanat ruusut kerrassaan . Kyllä minulle jo viimevuonna vähän alkoi ruusut kiinnostamaan. Sain niitä muutamia ihania alkuja eräältä blogikaverilta. Saa nähdä kuinka ovat talvesta selvinneet. Pitää muistaa tämä kohde kun Kuopiossa on käyntiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruusut ovat kauniita. Toivottavasti sinulla selviävät hyvin talvesta ja kukkivat hienosti ensi kesänä :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!