perjantai 18. lokakuuta 2024

Pimeässä

Nyt tulee muutama vanha kuva syyskuun viimeiseltä päivältä. Arpajaisissa kesällä voitettu otsalamppu pääsi nimittäin silloin tositoimiin, kun piti kiikuttaa työpäivän jälkeen päivällä viemättä jääneet biojätteet kompostoriin. Puutarha näytti niin jännittävältä pimeässä, että piti kompostikeikan jälkeen hakea kamerakin ulkoilemaan.
Loistokärhö 'The President ei vielä 30.9. ollut kärsinyt pakkasesta.
Kärhökaaressa tarhalyhtykärhö PRINCESS KATE ('Zoprika') suorastaan tuikki pimeässä.
Kameran läpi näkymä ei ollut yhtä viehättävä kuin luonnossa. Taustalla näkyy tarhaviinikärhö 'Krakowiak'.
Kas tässä 'Krakowiak'. Taustalla suunnilleen keskellä PRINCESS KATE vähän kajastaa pimeässä ja alaoikealla haamuilee 'The President'.
Luumutarhassa syysasteri ja komeamaksaruoho 'Herbstfreude' ovat komeimmillaan, loistokärhö 'Ville de Lyonissakin' on yksi kukka.
Syyshortensia 'Vanille Fraise' ei ihan ehtinyt saada kaikkia kukintojaan auki ennen pakkasten saapumista.
Postaukseen piti tietysti saada tuoreempiakin kuvia, joten eikun ulkoiluttamaan uudelleen otsalamppua ja kameraa. Kuuraisista kasveista olisi voinut saada hienoja otoksia, mutta nyt ei ole hallaöitä näkynyt. Piti siis tyytyä tihkusateen kastelemaan puutarhaan. Livenä vesipisaroiden koristamat kasvit kimmelsivät kauniisti, mutta kuviin sitä oli vaikea taltioida.
"Lasihelmiä" akileijan lehdellä, tarkennus vain oli ties missä.
Pensasmustikka 'Jorma' (?) on kasvanut tänä kesänä melkoisesti ja on saanut komean ruskavärinkin.
Vesipisaroiden koristama 'Herbstfreude' päättäkööt tämän pimeässä haahuilun.
Jännittävää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Vau, puutarha näyttää tosiaan jännittävän erilaiselta pimeässä. Hienoja kuvia ja tunnelmia!

    VastaaPoista
  2. Huu - hienon mystisiä ja jännittäviä kuvia, näistä tuli halloween-tunnelmat jo ennakkoon! Hämähäkinseitit vain puuttuivat, mutta niitäkin tuolla jossakin varmasti oli. Todella upeat nuo kärhökuvat, kukkien värit loistavat pimeyden keskeltä.

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!